• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. K.

30.05.2016

09:52

HEROJSKI PODVIG POLICAJCA IZ POPOVCA: Bez razmišljanja ULETEO U PLAMEN i spasao dva mladića iz zapaljene "škode"!

Društvo

HEROJSKI PODVIG POLICAJCA IZ POPOVCA: Bez razmišljanja ULETEO U PLAMEN i spasao dva mladića iz zapaljene "škode"!

Podeli vest

Vozač "škode" N. K. (20) i njegov suvozač (16) udarili u banderu i zapalili se, a meštanin, policajac Žarko Stojanović, bez razmišljanja uleteo u buktinju i izvukao mladiće, koji su već počeli da gore

 

Znao sam da svakog momenta može da eksplodira, ali nisam se ni trenutka premišljao da li da uletim u vatrenu stihiju
Žarko Stojković

Policajac Žarko Stojković iz niškog sela Popovac spasao je preksinoć iz zapaljenog automobila "škoda" N. K. (20) i njegovog 16-godišnjeg druga, koji su doživeli stravičnu saobraćajnu nezgodu ispred njegove kuće! Mladići su, naime, sleteli s puta, udarili u banderu, nakon čega su se zapalili i zabili u "ford fijestu", vlasništvo Žarkovog sina! N. K. i njegov drug su spaseni zahvaljujući hrabrom policajcu, a oba automobila su potpuno izgorela!

Žarko kaže da se sve odigralo u nedelju oko 1.45.

- Za svoje 52 godine života nisam video nešto tako strašno, a svačega sam se nagledao... "Škoda" se nije videla od plamena, ogromna vatrena buktinja! Znao sam da svakog momenta može da eksplodira, ali nisam se ni trenutka premišljao da li da uletim u vatrenu stihiju. Meni je Bog dao snagu, a njima je bilo suđeno da još žive, drukčije se ne može objasniti to što su preživeli tako stravičnu saobraćajku - opisuje hrabri policajac.

Informer

Iz sna ga je, kaže, trgnuo stravičan prasak.

Nisu životno ugroženi

U niškoj bolnici saznajemo da je N. K. zadobio povrede u vidu hematoma i posekotina i otpušten je na kućno lečenje. Maloletnik je zbrinut na Dečjoj hirurškoj klinici, ali ni on nije životno ugrožen.

- Izleteo sam iz kuće, vozila su već gorela.... Kada sam otvorio vrata "škode", šokirao sam se... Ta deca su bila u totalnom šoku, nisu bila pri sebi. Nisu ni pokušavala da izađu iz kola. Dok sam izvlačio onog mlađeg, noge su mu gorele. Onaj drugi je bio sav krvav, sve je pucalo oko mene zbog vatre... Nisam razmišljao o sebi, mislio sam samo kako njih da spasem, kao da su moja deca. Tek sada shvatam da smo imali ludu sreću što smo svi živi. Da ih nisam izvukao, deca bi za par minuta živa izgorela - priča hrabri policajac, inače zadužen za bezbednost na železnici na Železničkoj stanici u Popovcu.

Spasilačkom poduhvatu priključio se i Žarkov sin Jovica, koji je gasio vatru do dolaska vatrogasaca.

- Pretpostavljam da je "škodi" od udarca eksplodirao akumulator, što je izazvalo požar. Gasio sam vatru dok nisu počele eksplozije... Najvažnije je da su oni momci spaseni, ali žao mi je mog auta, tek sam ga juče doterao sa carine. Koštao me je 3.500 evra, tek je ocarinjen, još nije bio registrovan i ko zna da li ću uspeti da nadoknadim štetu od osiguranja - priča Jovica.

U autu je ostala i celokupna dokumentacija za vozilo i sve je izgorelo.

- Ipak, kad pomislim da su ta deca mogla da stradaju, mogu da kažem da se sve dobro završilo. Ovde se inače često dešavaju saobraćajne nesreće, jer se brzo vozi. U poslednjih deset godina više puta smo se obraćali nadležnima i tražili postavljanje "ležećih policajaca". Apelujem i sada da se to uradi dok neko nije poginuo - priča Jovica. 

 

 

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija