• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

30.05.2016

17:08

ŽELJKO MITROVIĆ DEMANTOVAO DANAS: Pink za 20 godina ni od koga nije dobio donaciju!

Društvo

ŽELJKO MITROVIĆ DEMANTOVAO DANAS: Pink za 20 godina ni od koga nije dobio donaciju!

Podeli vest

Pink televizija za 20 godina postojanja nikada nije dobila nijednu donaciju, niti bilo kakva bespovratna sredstva od bilo koga, uključujući i državu Srbiju, saopštio je danas vlasnik te televizije Željko Mitrović, reagujući na tekst na naslovnici lista "Danas"

Taj list objavio je pod naslovom "Država pomogla Pink sa 3,9 miliona evra" navode iz istraživanja Centra za istraživačko novinarstvo, u kojem se navodi da "nije jasno na osnovu čega je Pink Internešnal Kompani ispunio uslov za dobijanje kredita i garancije, ako je istovremeno bio na listi najvećih dužnika".

OTVORENO PISMO ŽELJKA MITROVIĆA PREDSEDNIKU NUNS: Ubuduće mi šalji SMS poruke u treznom stanju!

Mitrović u odgovoru ističe da njegova televizija na današnji dan "ne duguje po dospelim obavezama ni jednoj banci, niti bilo kojoj drugoj finansijskoj instituciji nijedan evro".

Samo po osnovu izvoza programa iz Pink paketa, Pink grupa je prihodovala više od osam miliona evra u prošloj godini

Željko Mitrović

vlasnik Pinka 

- Nikome ne dugujemo, uključujući i Agenciju za osiguranje i finansiranje izvoza (AOFI), a komercijalni revolving kredit koji je Pink imao u AOFI-ju od 3,9 miliona eura, koji vi pominjete u vašem tekstu, u celosti sa pripadajućim kamatama vraćen je 23. marta 2016. godine - stoji u Mitrovićevom saopštenju.

Mitrović takođe navodi da, "za razliku od mnogih", Pink nikada nije ostao dužan ni jednoj banci, niti bilo kojoj drugoj finansijskoj instituciji, što se, ističe, vrlo lako može proveriti. 

- Pink grupa, koju čine Pink Internešnal Kompani, u čijem sastavu je televizija Pink, Er Pink i Siti rekords, samo su u 2015. ostvarili prihod od 71 milion evra, od čega čak 30 miliona evra od izvoza sopstvenih usluga. Samo po osnovu izvoza programa iz Pink paketa, Pink grupa je prihodovala više od osam miliona evra u prošloj godini - naveo je Mitrović.

Dodaje da ti brojevi Pink svrstavaju u red najznačajnijih srpskih izvoznika i podvlači da je samo u prethodnoj godini Pink grupa u budžet Republike Srbije uplatila više od 10 miliona evra po osnovu poreza i obaveza po zaposlenima.

- Kako ste danas na naslovnoj strani vaše cenjene novine objavili tekst pod naslovom "Država pomogla Pink sa 3,9 miliona evra", ne bi bilo lepo da vaši čitaoci i naši gledaoci budu uskraćeni za istinitost i verodostojnost podataka, ali i za priliku da se po ko zna koji put uvere u tendeciozno i političko insinuiranje utemeljeno na vašoj ličnoj mržnji prema televiziji Pink, a verujem i političkom animozitetu baziranom na različitim uređivackim profilima izmedu vaše novine i naše televizije - naveo je Mitrović. 

ŽELJKO MITROVIĆ POVODOM NAPADA NA GOCU UZELAC: Gospodo iz opozicije, ne lečite svoje komplekse na damama!

On je primetio da se svi podaci koje je izneo mogu pronaći u bilansima objavljenim na stranicama APR-u i poručio glavnom i odgovornom uredniku "Danasa" Dragoljubu Petroviću da njegove novine imaju 4.000 čitalaca, a da njegova (Mitrovićeva) televizija ima četiri miliona gledalaca, te da je razlika između njih "hiljadu puta", što se u medijskom biznisu "uzima kao isključivi kriterijum za merilo sposobnosti i uspeha". 

- Da bi ti, Dragoljube, bio siguran da je razlika između nas hiljadu puta, predlažem ti da uzmeš digitron i prekontrolišeš tačnost mojih podataka i ne treba zbog toga da budeš besan, jer to ne znači da sam ja hiljadu puta pametniji, to samo znači da se u tvom i mom medijskom biznisu ovaj podatak uzima kao isključivi kriterijum za merilo sposobnosti i uspeha - naveo je Mitrović.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Goca

pre 7 godina

Od svake vlast skidao kajmak.Posteno nema sta.Svi znamo da mu deda nije ostavio...

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija