• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

08.06.2016

10:03

PRIKLJUČI SE BORBI ZA ŽIVOT! Ovaj dečko boluje od leukemije i hitno mu je potrebna POMOĆ!

Društvo

PRIKLJUČI SE BORBI ZA ŽIVOT! Ovaj dečko boluje od leukemije i hitno mu je potrebna POMOĆ!

Podeli vest

Radosav Andrejić ima svega 21 godinu, a boluje od strašne, smrtonosne bolesti koja je svima poznata barem po nazivu - leukemija. Njemu je hitno potreban novac kako bi nastavio svoju borbu za život, a njegovi roditelji su beznadežni jer lečenje ne mogu da mu ga priušte. Ukoliko ste u mogućnosti, pomozite!

Radosav je rođen 1995. godine i tokom života se dugo bavio sportom. Dugi niz godina je igrao vaterpolo, nakon čega je bio fudbalski sudija, sve do upisivanja Stomatološkog fakulteta koji uspešno studira.

Ovaj po prirodi veseo mladić živeo je punim plućima, kao svi njegovi vršnjaci, dok nije otkrio da boluje od leukemije. Od tada on bije samo jendu bitku - životnu borbu protiv ove opake bolesti.

Prema rečima njegove majke Vesne Andrejić, koja je po struci lekar, bolest brzo progresira i stoga treba hitno reagovati.

- Moj sin Radosav je 24.02.2016. teško oboleo od akutne T limfoidne leukemije, za čije lečenje je potrebna transplantacija koštane srži od nesrodnog donora (pošto u familiji nema podudarnog donora). Posle dva ciklusa hemioterapije sprovedene na Klinici za hematologiju KCS i neuspešnog terapijskog odgovora, u maju je u teškom stanju prebačen u Malteser St. Franziskus bolnicu u Flensburgu u Nemačkoj, kod prof. dr Nadežde Basare gde je po odluci Konzilijuma započet novi ciklus hemioterapije, za koji je već uplaćeno 30 000 evra, posle kojeg je u planu transplantacija koštane srži - objašnjava Vesna.

Suma koja je potrebna za transplantaciju koštane srži je 120 000 evra!

  • Ukoliko ste u mogućnosti, pomozite porodici Andrejić i to putem sledećih računa:
  • Dinarski račun Humanitarne fondacije Novi Beograd 160-445365- 59
  • A devizni racun fondacije je 00-540- 0001539.6 sa IBAN brojem RS35160005400001539681
  • ili SMS-om na 3030, poruka sa tekstom 173, cena poruke je 100 dinara (PDV se ne naplaćuje)

Pomozimo Radosavu da pobedi u najtežoj borbi!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija