• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. S.

10.06.2016

12:53

RADNICI ZATVORSKE BOLNICE ŽALE SE NA MOBING: UPRAVNIK NAM PRETI: 'Postavljen sam ovde da vam je*em mater!'

Društvo

RADNICI ZATVORSKE BOLNICE ŽALE SE NA MOBING: UPRAVNIK NAM PRETI: 'Postavljen sam ovde da vam je*em mater!'

Podeli vest

Zaposleni Specijalne zatvorske bolnice u Beogradu poslali su više pritužbi na upravnika Dragoljuba Paunovića jer im preti vezama, psuje ih i vređa.Upravnik, kako tvrde, nezakonito radi i u privatnoj ordinaciji

700 pacijenata leči se u zatvorskoj bolnici
280 najsurovijih zločinaca smešteno je na psihijatriji

Medicinski radnici i stražari Specijalne zatvorske bolnice u Beogradu poslali su poslednjih meseci nadležnim institucijama više pritužbi zbog mobinga na račun upravnika Dragoljuba Paunovića. U prijavama stoji da im je Paunović pre šest meseci, čim je postavljen na ovu funkciju, doslovno rekao: "Postavljen sam ovde da vam je.em mater!", posle čega je krenula serija pretnji i uvreda.

Izvor iz Ministarstva pravde kaže da su se zaposleni iz zatvorske bolnice žalili da im Paunović zagorčava život i rad u ionako veoma teškim uslovima.

Ja lečim direktorovu ženu i dobar sam s njim, tako da mi ne možete ništa!
Paunovićeva izjava navedena u prijavi

- Sedamdesetak medicinskih radnika i oko 100 članova obezbeđenja brinu se o oko 700 pacijenata, među kojima je i 280 najsurovijih zločinaca kojima je izrečena mera obaveznog lečenja. To je premalo zaposlenih na tako veliki broj pacijenata, potencijalno veoma opasnih, i zato bi im trebalo pomoći i u ljudstvu i u resursima, a ne još i da trpe kinjenje na poslu - kaže naš sagovornik iz ministarstva.

Informer je imao uvid u pisma koje su zaposleni uputili u Ministarstvo pravde, u kojima su citirali nekoliko izjava upravnika:

"Ja sam u ime države postavljen da je.em mater zaposlenima!", "Ja lečim direktorovu ženu i dobar sam s njim, tako da mi ne možete ništa!"...

Tanjug

- Jedna doktorka se požalila da joj je upravnik rekao da je luda i da radi tamo samo zato što je Jevrejka?! Psihijatri su se žalili da im Paunović sugeriše kako da leči pacijente od psihičkih poremećaja, iako je on pulmolog. Konstatovali su i da on ne ispunjava zakonske uslove da bude postavljen za upravnika jer nema dovoljno staža u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija, a pružili su i dokaze da Paunović mimo zakona radi i za jednu privatnu lekarsku ordinaciju - navodi naš sagovornik.

UIKS: Za mobing je nadležan sud

U Upravi za izvršenje krivičnih sankcija nisu nam odgovorili na konkretna pitanja o ovom slučaju, već su poslali uopšteno zvanično saopštenje:
"Svaki dopis upućen direktoru Uprave za izvršenje krivičnih sankcija biva blagovremeno razmotren i prosleđen na postupanje nadležnim Odeljenjima u okviru Uprave, ili drugim nadležnim organima i institucijama. Pored Odeljenja i službi zaduženih za nadzor i kontrolu rada, u okviru same Uprave, postoje relevantni organi van Uprave, kao na primer Upravna inspekcija Ministarstva pravde, komisija za kontrolu izvršenja krivičnih sankcija pri Skupštini Republike Srbije i Zaštitnik građana. Konkretno pitanje mobinga spada u isključivu nadležnost sudova."

Potvrdu ove tvrdnje pronašli smo na sajtu privatne poliklinike "Dr Rončević" sa beogradske opštine Vračar, gde je Paunovićevo ime zaista na listi stručnog tima. Pritom, indikativno je i to što se zaposleni zatvorske bolnice nisu žalili ni na jednog upravnika pre Paunovića.

Dragoljub je 2004. godine bio na funkciji direktora u Gradskom zavodu za bolesti pluća i tuberkulozu u Beogradu, kada je tridesetak lekara i medicinskih sestara takođe pismima ukazivalo da trpe pretnje i uvrede.

Inače, mediji su u više navrata pisali o teškim uslovima u kojima rade zaposleni u Specijalnoj zatvorskoj bolnici. Prema nezvaničnim saznanjima, skoro svake nedelje medicinsko osoblje i stražari su na meti napada pacijenata i rade pod kostantnim stresom, zbog čega imaju i beneficirani radni staž.

Među najpoznatijim pacijentima ove ustanove su Nikola Radosavljević iz Jabukovca, koji je pre devet godina ubio devetoro ljudi, kao i Danijel Jakupek, satanista koji je 2007. izmasakrirao petogodišnjeg dečaka i njegovog ujaka. Među njima je i Teodora Viktorović, koja je prošle godine satarom ubila majku i babu, ali i Miroljub Petrović iz Vranja, koji je u maju bez ikakvog povoda nožem ubio ženu u stanu u beogradskom naselju Konjarnik. 

Tanjug

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
miki delija

pre 7 godina

zal je sto se ovakvi uopste cuvaju sve to bih ja po kratkom postupku cemu cuvanje cuvati te sto su druge poubijali isto m merom bi im vratio nisu oni ludi koliko se prave

Srbo

pre 7 godina

Auuu.... ako vam je obećao bolje vam je dajte sami otkaz, veoma je nezgodan i ima veze.

primarijus

pre 7 godina

stoposto istina. procackajte jos malo ima tu jos mnogo toga. \n

Mile

pre 7 godina

Kakve nebuloze! Izmišljen tekst skroz. Pa valjda ja znam kakav je moj upravnik..

Cica

pre 7 godina

Radim tamo,tekst je potpuno tacan,ljudi su ocajni....svakodnevne afere maltretiranja,radi se kao u fabrici a ko je ``neposlusan`` odmah se etiketira i kaznjava. Podobni imaju ogromne plate,nabiflane koeficijente a nosioci posla tj sitna boranija kuka i moli boga da bude smenjen. Inspekcija za rad bi imala pune ruke posla.

Mali

pre 7 godina

Netacne stvari i lazne di cinjenice zatvorske mafije.Covek zavodi red u utanovi gde nema zakona.Gde se trguje sa lekovima i banda uzima kes.Dr.Paunovic smeta,eliminisati ga.I idemo dalje u bisnis zatvorski.Nemoze cuvar da deli terapiju zatvorenicima,a med.sestra da cuva strazu.Bruka

noćna mora

pre 7 godina

dragoljub paunović se lažno predstavlja kao pulmolog već godinama, svima i svuda. pulmolog je zvanje za subspecijalistu interne medicine ili pedijatrije, a pneumoftiziolog je specijalizacija koja osposobljava za lečenje tuberkuloze i eventualno još neke bolesti pluća koje su jednostavnije za lečenje, i to kada mu se laboratorijski ili od strane interniste ili pedijatra potvrdi dijagnoza. Pneumoftiziolog ne može ni da konkuriše za upis na subspecijalizaciju za pulmologa jer prema uslovima koje propisuje medicinski fakultet nije za to dovoljno kvalifikovan.

Zoran Ostojić

pre 7 godina

Znate li vi koliko sam ja telica i jagnjica dao da me dr Paunovic postavi za nacelnika u szb. Sta nas briga za ostale, uzivamo upravnik Paunovic i ja vikendom idemo u lov i od ponedeljka se ne razdvajamo i gledamo koga cemo da nagazimo i kaznimo. bitno je da mi uzivamo. Meni je super i sta treba upravniku ja mu odmah dam , pa i on je covek. malo voca, malo stoke i ja radim sta god hocu, a za ostale me bas briga.

Petr Peric

pre 7 godina

Ova bitanga je lazno vestacila u vise slucajeva i zagorcala zivote mnogim postenim ljudima predstavljajuci se kao pulmolog i radeci lazna pulmoloska vestacenja

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17