• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Srna

10.06.2016

21:38

ŠOKANTAN INTERVJU ITALIJANSKOG GENERALA: Srpske leševe smo nalazili na sve strane, Šiptari su hteli da ih zbrišu sa Kosova!

Društvo

ŠOKANTAN INTERVJU ITALIJANSKOG GENERALA: Srpske leševe smo nalazili na sve strane, Šiptari su hteli da ih zbrišu sa Kosova!

Podeli vest

Mauro del Vekio, bivši general italijanske vojske, koji je predvodio jedinicu od 7.000 vojnika koji su ušli na Kosovo u junu 1999. godine nakon završetka NATO bombardovanja Srbije, rekao je da su tokom prve tri sedmice njegovog mandata izveštaji o telima ubijenih Srba i Roma stizala na njegov sto svakog jutra

On je za italijanski list "Panorama" izjavio da je to bila "tabu tema" i da mu nije bilo dozvoljeno da o tome govori sa novinarima.

OVK I DALJE UBIJA NA KOSOVU: Likvidiran svedok suda za šiptarske zločine!

- Ubistva su nastavljena i kasnije, ali ne tako često. Oni koji nisu pobegli sa Kosova bili su pod stalnim rizikom da budu ubijeni ili silovani. Napuštene srpske kuće su sravnjene sa zemljom ili zapaljene. Albanci su napadali i crkve i manastire. Njihov cilj je bio da izbrišu svaki trag srpskog prisustva na Kosovu - rekao je Del Vekio.

NA UDARU ŠIPTARSKOG NASILJA: Srbima u selu Crkolez zapaljena šuma!

On je dodao da niko nije sklanjao srpske leševe koji su nalaženi na svim mogućim mestima.

- Majke i supruge otetih Srba preklinjali su zvaničnike da im pronađu najdraže, ali većina njih nikada nisu pronađeni, čak ni oni koji su bili mrtvi - rekao je Del Vekio.

ŠIPTARSKI TEROR NA KOSOVU: Oružani napad na Srbe u Klini

Italijanski list "Panorama" ocenjuje da je zastrašujuća činjenica da je 70 odsto od ukupnog broja otetih kosovskih Srba, koji su nestali posle juna 1999. godine, nestali kada je rat zvanično završen.

List je došao i u posed fotografija koje su vojnici UNMIK-a našli u Dečanima 2003. godine, ali ih nije objavio jer su bili "užasni".

ŠIPTARSKI TEROR NA KOSOVU: Neuspeo pokušaj kidnapovanja srpske devojčice u Gračanici!

Na fotografijama se nalaze pripadnici takozvane Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) nasmejani sa odsečenom glavom srpskog rezerviste. Druga fotografija prikazuje kako stavljaju u torbu najmanje dve odsečene glave, preneo je portal "Balkanpres".

U periodu kada su nastale fotografije, kako list piše, ta zona je bila pod komandom Ramuša Haradinaja.

Haradinaja je u aprilu 2013. godine Haški tribunal oslobodio optužbi. Svedoci koji su ga optuživali umrli su u čudnim nesrećama ili im je ozbiljno prećeno.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
branko1

pre 7 godina

Gde si bio kad je grmelo "generale".Pod navodnicima" razume se" jer si ti ona stvar od generala.Pitam se da li si to primetio I ranije ili si se sada toga setio A onu mušku stvar ,koju si "zaboravio"na Kosovu,nikad nećeš dobiti nazad I umrećeš kao p....Fuj !

Miso

pre 7 godina

Ponovo ja i svetska pravda,ali da je ima ove izjave bi trebalo odmah uzeti u razmatranje.Kao prvo tuzilastvo Italije bi trebalo ispitati sve okolonosti o kojima govori ovaj general,kao i to ko mu je zabranjivao da iznosi detalje o Srpskim zrtvama.Ali posto pravde na ovom svetu odavno nema,na zalost sve ce se zavrsiti na ovoj izjavi.

e moj generale

pre 7 godina

Gde si generale bio tad to da sprecis.E moj generale nisi ti za taj cin,da imas casti sad bi ga vratio jel ga ne zasluzujes i izvines se Srpskom naradu za svoje nedelovanje i precutkivanje istine.Sram Vas sve bilo koji ste cutali i jos cutite.

zoran

pre 7 godina

Batajnica bese puna srpskih leseva a oni nam podvalili siptarska kao i hladnjacu iz Dunava.Svaka cast talijanu ali kasno Marko na Kosovo dodje kao po obicaju.

tt

pre 7 godina

"Važni" likovi sveta i Srbije stalno obrću jednu traku, sve su deblji i gluplji i tuplji, niko nema kuraži da se obračuna sa kriminalom i svi kevću i laju jedni na druge, čekaju red ispred "diskretnih" jazbina, samo da bi ušli u krug "mitoloških" bića tj. onaj krug koji ima redovne prihode od mita. I ovaj general radi po tom principu.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija