• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

13.06.2016

23:34

PO PAJTIĆEVOM RECEPTU: U Novom Sad održan treći po redu protest zbog smena na RTV

Društvo

PO PAJTIĆEVOM RECEPTU: U Novom Sad održan treći po redu protest zbog smena na RTV

Podeli vest

U Novom Sadu održan trećem po redu ulični protest zbog smena na Radio televiziji Vojvodine

Protest je započeo ispred zgrade RTV, improvizovanom satiričnom televizijskom emisijom Otvoreni studio u kojoj su učestvovali voditelj Zoran Kesić, novinar portala Njuz net Viktor Marković, bloger Tibor Jona, a emisiju je vodio Daško Milinović sa Omladinskog Radija.

PROTEST U NOVOM SADU: Ponovljeni zahtevi za ostavku UO RTV

Jedna od smenjenih voditeljki RTV Milica Kravić rekla je da su prošle tri nedelje od kako su zatražene ostavke Upravnog odbora te medijske kuće i dodala da rukovodstvo RTV u potpunosti ignoriše zahteve demonstranata.

- Verujemo da stene mogu da se pomere i nećemo odustati od protesta- kazala je novinarka RTV Vanja Djurić.

GRAĐANI NEĆE VIŠE DA TRPE 'ŽUTO NASILJE': U petak miting protiv RTV, Pajtića i lopova!

Ona je dodala da je novo rukovodstvo stopiralo serijal o radu pravosudja u Srbiji na kojem je sa koleginicom radila pola godine.

Protest su podržali predstavnici inicijative Ne davimo Beograd, Šarene revolucije iz Makedonije, studenti žurnalistike iz Novog Sada i brojne nevladine organizacije i pojedinci.

Posle okupljanja ispred zgrade RTV kolona gradjana prošetala je do sedišta Srpske napredne stranke i socijalističke partije Srbije, gde su zviždali i uzvikivali "Ostavke!" i "Ne damo RTV".

Gradjani su potom prošetali kroz pešačku zonu u centru Novog Sada, a protest je završen ispred upravne zgrade RTV, nastupom angažovanog hora Horkestar koji je otpevao nekoliko antifašističkih pesama.

Na čelu kolone gradjani su nosili veliki transparent na kome je pisalo "Ostavke - podrži RTV", a nosili su i majice sa napisima "Ne damo RTV", "Podrži RTV" i "Udav medija".


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
aleksandra

pre 7 godina

koga da podržimo žute lopove koji su se zavukli u RTV Treba sve te lopove koji su živeli 15 godina na teret naroda a bili DS izbaciti i oterati u zatvor. To treba i ovde u Beogradu u RTS -u uraditi sve te žute koji su unazadili RTS i uništili ga. Još doveli i žutog Bujkića na čelu RTS najveća sramota za RTS

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!
UDARNO SAOPŠTENJE

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!

Ronioci 72. brigade za specijalne operacije zajedno sa pripadnicima ronilačke jedinice Žandarmerije i pripadnicima Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su jutros beživotno telo zastavnika Mijodraga Toškovića koji je prilikom jučerašnje realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu nestao u kanalu Dunav-Tisa-Dunav.

16.04.2024

10:57

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija