• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

18.06.2016

10:52

(FOTO) ODE I MANDA S ONE STRANE DUGE! Počiva pored Gage i Bate!

Društvo

(FOTO) ODE I MANDA S ONE STRANE DUGE! Počiva pored Gage i Bate!

Podeli vest

Milorad Mandić Manda sahranjen je danas u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu

Posle potresne komemoracije u Narodnom pozorištu, rodbina, prijatelji i kolege stigli su ispred kapele odakle će Mandu ispratiti na večni počinak.

Mandina žena Anja uplakana i neutešna prima saučešće od glumčevih prijatelja i kolega Srđana Todorovića, Tike Stanića, Voje Brajovića koji su s porodicama došli da se oproste od kolege.

14.20

Boda Ninković je kao najstariji iz njihove klase oprostio se od Mande.

 - Pristao sam da pričam zato što sam ljut, hoću da kažem i ovo i ono, ali nije red zbog ljudi. Svoj život si tako opredelio da svi oko tebe budu dobro. Spreman si bio da na sebe primis bol da sačuvas druge - rekao je Boda.

 - Jutros si mi poslao glas: Sleteo je orao vetruška na prozor. Mirno počeo da klikće kao da sam čuo: Bokice nije ništa strašno, to je samo reč. Znam, Mando, ali ta reč mnogo znači. Milorade, samo mirno reka teče do sledeceg viđenja - oprostio se Boda od svog kolege. Dok su spuštali kovčeg, išla je pesma "Nesanica" dok Novim grobljem odjekuju jauci i jecaji. I muzičari dok sviraju plaču.

14.10

Krenula povorka ka Mandinoj večnoj kući. Krst nosi Mandin sin, uz kovčeg koračaju Bjela, Pele, Koja, Boda, Andrija Milošević, Jeftić, dok Mandinu sluku nosi Aleksandar Radojičić.

14.02 

 Ispred crkve od Mande se oprostila Ivana Dimić.

 - Manda je potrošio 110 godina služeći druge. Volela su ga deca i odrasli. Manda je bio glumac velikog dara, plemenitog srca.

13.26

U crkvi Svetog Nikole počelo je opelo.

Neutešni sa komemoracije stigli su Dragan Bjelogrlić, reditelj Karadžić koji je održao potresan govor u Narodnom pozorištu. Stigla je i Lula Živojinović, udovica nedavno preminulog Bate Živojinovića, Dragan Petrović Pele, Katarina Gojković neutešno plače. Na sahranu je stigao i otac Novaka Đokovića, Srđan i drugi mnogobrojni prijatelji i poštovaoci dela našeg velikana Tika Stanić, Voja Brajović, Branimir Brstina, Branislav Mićunović, Viktor Savić, Dragan Vujić Vujke, Lena Bogdanović…

11.57 

 Na scenu su izašla deca glumci iz pozorišta Boško Buha.

- Mi smo izgubljeni dečaci i uvek ćemo biti tvoji, kapetane. Hvala, pozdravljaju vas deca iz Nedođije", plačući i jecajući, dok ide pesma "S one strane duge".

Tanjug

11.45

 Anica Dobra kroz suze, jecajući rekla je da je ponosna što je radila s njim.

- On je moj ortak. Jednom smo imali scenu ljubljenja i on kaže ajde da vežbamo. A ja neću. Dogovorimo se za Mandinu tehniku da muljamo na prazno. Kaže on meni: Nemoj da kažeš nikom da se nismo ljubili. Posle 20 godina, opet moj drug Manda mene ne tera. Tada je bilo snimanje filma Ivkova slava. On je tada pevao "Nesanicu". Ajde prijatelji kada čujemo tu pesmu, da mislimo na našeg Mandu kako se odmorio. On je uvek mislio na nas. Onima koji sanjaju je najteže. U njegovim plavim očima krile su se tajne nebeske. Hvala što si nas čuvao, a izvini što mi nismo mogli da sačuvamo tebe. Dragi dobri Mando, slava ti za sve što si nam dao", jedva je plačući izgovarala Anica Dobra.

11.32 

Radoš Bajić je rekao da mu se Manda žalio da je veoma umoran.

- Nebesko sazvežđe glumaca danas postaje bogatije. U Petlovcu su se oglasila crkvena zvona. U Beogradu neverica. Otišao u večnost.  Otišao je prerano u punom uzletu. Dan pre smrti palili smo sveće za najmilije i decu - rekao je plačući Radoš.

11.25

Goran Jevtić je rekao da mu je bila čast što je radio sa glumcem kakav je bio Manda.

- On trči, a mi ga jedva stizemo. Uvek se smejao i stalno u trci i stalno mu je bilo bitno kako smo mi. Nadam se da smo uradili sve kako treba. Hvala ti što si nam dozvolio da budemo tvoja porodica. Ti si naš kapetan, naš Petar Pan, večiti dečak! Zbogom, kapetane - rekao je Jevtić.

11.15 

Od Mande se oprostio Vladan Velisavljević, sekretar za kulturu: "Bio je lider kulturnog života. Verovao je u rekonstruisanje svoje kuće i prikupio je velika donatirska sredstva. Na takvim ljudima leži sve. Njegovu viziju ćemo uzeti kao amanet".

Tanjug

11.10 

 - Manda će trajati zauvek. On pripada eliti glumišta, ali  pre svega pozorištu Boško Buha. Bio je za sve nas fantastičan, za svu decu, a najmanje za sebe. Svi znamo koliko se davao. Nećemo da verujemo u scensku smrt, mi smo glumci, mi to možemo nadmašiti. Samo ću reći: Mirno more, kapetane -  rekao je reditelj Milan Karadžić.

Komemoracija u prepunom pozorištu počela je pesmom "S one strane duge" i scenama iz predstava, filmova, prikazivanjem privatnih fotografija.

 

Tanjug

11.00

Komemoraciji prisustvuju i državni sekretar u Ministarstvu kulture Saša Mirković, zamenik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović,gradski menadžer Goran Vesić.

Tanjug

Na komemoraciju Miloradu Mandiću Mandi u Narodnom pozorištu pristižu kolege, prijatelji Dragan Bjelogrlić, Dragan Petrović Pele, Nikola Kojo, Nenad Okanović, Dragan Vujić Vujke, Dejan Lutkić, Ljiljana Stjepanović, Feđa Stojanović, Mirka Vasiljević, Boda Ninković i niko ne može da zaustavi suze.

Glumac Milorad Mandić Manda biće sahranjen danas u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu, saopštilo je Pozorište "Boško Buha", na čijem čelu je bio

Milorad Mandić Manda (1961-2016) preminuo je u sredu, nakon što mu je pozlilo tokom izvođenja predstave "Petar Pan" u Ustanovi kulture "Vuk Karadžić"."Manda je zaspao u kostimu Kapetana Kuke, ali mi znamo da je on bio Petar Pan, večiti dečak koji je mnogo želeo, mnogo sanjao i koji je neprestano leteo. Zato ipak i dalje ne verujemo da nije više sa nama, i obraćamo mu se direktno, jer znamo da može da nas čuje: Mando, hvala ti, volimo te i čuvaćemo te! I čuvaćemo naše pozorište", napisao je povodom iznenadne smrti svog upravnika ansambl pozorišta "Boško Buha".




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Sremac

pre 7 godina

Neka ti je laka crna zemlja.Hvala ti za svaki izmamljeni osmeh,hvala ti za sve.Pocivaj u miru.

nada

pre 7 godina

Zasto je bog toliko nemilosrdan pa nam uzima ono sto vredi ? Saucesce porodici.

djordjo011

pre 7 godina

koliko puta mi je taj tip popravio dan kad bi ga video na ekranu....hvala ti Mando!\n

Citateljka samo informera

pre 7 godina

Saucesce porodici. Mandi hvala za svaku ulogu koju je odglumio. Neka pociva u miru i laka mu zemlja.

Marija

pre 7 godina

Dokle vise!!! Pretuzno. Mirno spavaj . Saucesce porodici.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija