• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

20.06.2016

16:13

MIHAJLOVIĆ: Moramo da učinimo sve da žene žrtve nasilja budu ekonomski snažne i psihički jake!

Društvo

MIHAJLOVIĆ: Moramo da učinimo sve da žene žrtve nasilja budu ekonomski snažne i psihički jake!

Podeli vest

Predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost i ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović poručila je danas da je neophodno da se žene, žrtve nasilja, ekonomski, ali i psihički osnaže kako bi nastavile svoj život

Kako se navodi u saopštenju Vlade Sbije, Mihajlovićeva je prilikom posete Sigurnoj kući za žene žrtve nasilja, istakla da je do sada više od 20 žena iz Sigurnih kuća, ali i njihove dece, našlo posao u državnim i privatnim kompanijama.

ALARMANTNO! Od početka godine u porodičnom nasilju stradalo je 11 žena!

 -Moramo da učinimo sve da žene žrtve nasilja budu ekonomski snažne i psihički jake da nastave život sa svojom decom. Treba raditi i na tome da žrtve nasilja ne prebacuju na decu model ponašanja koje su i same preživele -  rekla je Mihajlović.

Sigurnu kuću posetila je i ambasadorka Australije Džulija Fini, čija je zemlja pomogla projekat "Škola roditeljstva", čiji je cilj da se ženama žrtvama nasilja ukaže da sve ono što su prošle ne treba da koriste kao model prema svojoj deci, navodi se u saopštenju.

 - Žene u Srbiji, kao i bilo gde drugde imaju pravo da se osećaju bezbedno. Medjutim, statistika nam, nažalost, govori drugačije -  rekla je Džulija Fini. 

OVO MORA DA STANE! Ponovo nasilje nad ženama u Nišu, MUŽ POLOMIO PRSTE TRUDNOJ SUPRUZI!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Lala iz Banata

pre 7 godina

У буржоаском друштву какво је данас наше у Србији, то је обична демагогија и нажалост - празне политичке флоскуле... Само друштво "ослобођеног рада", без класа и експлоатације, може жену - ослободити насиља...! До тог времена - празне приче...што све једна на другу - личе...У Капиталистичком друштву све је само роба и све "робује" - профиту..!! Тако је и жена у либералном друштву само објекат на који се гледа као на сваку - робу..! Зато жене памет у главу...Капитализам као друштво не може и неће никада - учинити жену СЛОБОДНОМ ДО КРАЈА...даће јој само нека чисто формална права пред законом...и то је све...!!!

MAMA CECA

pre 7 godina

Eee moj Lalo sve sto rece upravu si apropo svega mislim da zene pretezno i rade po ustanovama tipa socijalno pa sudstvo pa dodje neki dasa potkupi ih sa par stotina eurica i da nezaboravimo sarmetsku floskulu imas lepe oci...i tako ti moj Lalo zena na sudu ostane nezasticena pa joj jos u SOS sluzbi za prevenciju nasilja nad zenama kazu "vas partner radi na crno za sud nemate dokaz da radi"....Pa se zena vrati skrusena kuci uz kapricioznu odluku kad bude bivsi trazio seks lupicu mu cifru da ce mu zauvek prisesti seks a ona ce imati jos koji dan za hleb... To ti je prica kako zene treba da rade ne radi sebe nego da se izbore za svoju decu koja posle razlaza najvise pate kad vide kako im majke pate.....a ocevi okace pamflet svez neozenjen i zeljan ljubavi...eee moj Lalo tako ti je to na citavom Balkanu!!!

Izbori 2024

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Planeta

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!
Bože, ima li te?!

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!

Među žrtvama tragedije u Krokus siti holu bile su i sestre koje su preživele teroristički napad u Volgodonsku 16. septembra 1999. godine. Tada je porodica živela u Rostovskoj oblasti, a u blizini njihove kuće, teroristi su digli u vazduh kamion sa eksplozivom. Poginulo je 19 ljudi, a Tatjana i Ana Makarski su povređene, ali su preživele.

28.03.2024

20:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija