• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: telegraf.rs/informer.rs

22.06.2016

07:38

KAO DA NIŠTA NIJE BILO! Dečaci nasilnici koji su terali druga da pije urin PROŠLI BEZ IKAKVE KAZNE!

Društvo

KAO DA NIŠTA NIJE BILO! Dečaci nasilnici koji su terali druga da pije urin PROŠLI BEZ IKAKVE KAZNE!

Podeli vest

Četvorica novosadskih učenika, koji su mesecima brutalno maltretirali dečaka Ž. J. učenika šestog razreda OŠ "Branko Radičević" i terali ga da pije urin, ipak nisu prebačeni u druge škole zbog nasilnog ponašanja, kako je ranije bilo najavljeno

 

 Naime, petorica učenika osmog razreda više od pola godine su maltretirali dvojicu mlađih učenika i to, kako piše portal 021, naočigled zaposlenih u školi.

Majka ovog dečaka izašla je u javnost sa ovim informacijama, a škola je posle njene izjave pokrenula postupak utvrđivanja okolnosti, dolazile su i inspekcije, a reagovali su i Grad Novi Sad i tužilaštvo.

Protiv sve petorice dečaka podnete su krivične prijave i proces je u toku, a predsednik Aktiva direktora osnovnih škola Dušan Kosanović najavio je prebacivanje petorice nasilnih učenika u druge škole.

On potvrđuje da je prebačen samo jedan učenik i to na sopstvenu inicijativu, a maturirao je pre nekoliko dana.


HOROR U ŠKOLI U NOVOM SADU! Dečaka vršnjaci brutalno tukli kaišem, TERALI GA DA PIJE URIN!

Međutim, iako su nadležni najavljivali da će pravda biti zadovoljena i prebacivanjem ostalih nasilnika u druge škole - što dalje od 13-godišnjeg mališana Ž. J. to se nije dogodilo.

Zbog čega OŠ "Branko Radičević" nije prebacila učenike u druge škole, nismo saznali od direktora Aleksandra Maletina, koji već pet dana nije dostupan za razgovor.

S obzirom na to da je uslov za prebacivanje u druge škole bila data saglasnost roditelja nasilnih učenika, pretpostavlja se da oni pomenutu saglasnost nisu dali. Četvorica učenika su završili osnovnu školu i sledi im srednjoškolsko obrazovanje.

Majka zlostavljanog dečaka Ž.J. kaže za 021 da je nakon nasilja kroz koje je prošao, njen sin i dalje viđao četvoricu nasilnih učenika u školi, ali ni do kakvog incidenta nije došlo.


OSUDA VRŠNJAČKOG NASILJA Vladimir Jelić: Škole da prijave i najmanju sumnju u zlostavljanje!

- Preduzete su mere bezbednosti - sad su nastavnici po hodnicima, postoji anonimno sanduče, ali je bilo potrebno da se sve ovo desi da bi se nasilju stalo na put. Ja, u suštini, nisam tražila da se ti dečaci izmeste, već da se sa njima radi, da pričaju sa psiholozima, učine neko dobro delo. Ne znam šta su oni videli u dvojici dečaka da bi ih pola godine tako maltretirali, iako ih je moj sin molio da ga puste? - objasnila je ona i dodala kako niko u školi nije primetio nasilje nad decom, a po otkrivanju događaja glasno se pričalo i o drugim slučajevima nasilja u OŠ "Branko Radičević".

- Na jednom roditeljskom sastanku je pitano da li škola ima evidenciju dece koja su nasilna i rečeno je da ima. Pa kako se onda ovo moglo dogoditi? Ja nisam za to da se deca izmeštaju iz ovakvih sredina, već da se problemi rešavaju i ne beži od odgovornosti. Neko je zataškavao slučajeve, pa škola nije bila ono što bi trebalo da bude - bezbedno mesto za decu - objašnjava majka mališana.


NE OKREĆITE GLAVU! Slučaj dečaka zlostavljanog u školi u Novom Sadu NE SME DA SE PONOVI!

Njen sin se dugo plašio da ode na veliki odmor, ali kako ova majka kaže za portal 021, sada je opasnost prošla i on to sam oseća.

Inače, odgovornost u ovom slučaju nasilja snosila je razredna starešina, utvrdila je škola.

Zamenica javnog tužioca u Višem javnom tužilaštvu, Mirjana Vujičić, potvrdila je ranije da su krivične prijave protiv nasilnih maloletnika izvesne. One su podnete krajem marta, a postupak je u toku.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Ja

pre 7 godina

Sve će da urade, pa makar i naopako, samo neće da kazne mlade delinkvente. Kada oni počinju još od malih nogu da maltretiraju i to na ovakav način, šta će tek kasnije, kad stasaju, da rade? To treba sprečiti u pokušaju. Bar, tako bi trebalo. Mada, ko zna ko su njihovi roditelji i ko iza njih stoji, i tako to ide kod nas oduvek.

Moreeeeeeeeeeeeeeeeeee

pre 7 godina

Zato bih ja uzeo zakon u svoje ruke. Mrak, metalna stangla i do obogaljivanja. Da ostatak zivota iz invalidskih kolica razmisljaju sta im je to trebalo. A nek' mene posle zakon juri . . . do mile volje. I nek' me osude na pet nanogvica.

Dusan

pre 7 godina

Da sam ja otac tog klinca istom merom bih mu vratio.

pedja konačno

pre 7 godina

Sve ih sa roditeljima poslati u maloletnički ZATVOR,ZA ODVIKAVANJE I POSTREKIVANJE NASILJU

Goca

pre 7 godina

Molim one sto su omogucili da prodju bez ikakve kazne,da se strpaju u zatvor.Jer ako su ovi decaci prosli bez kazne,los primer ostavljamo na omladinu.Nasilje vtakve vreste treba sankcionisati naj stroze,a ne nagraditi.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija