Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

25.06.2016

15:02

(FOTO) 15 GODINA SRPSKO-NEMAČKE RAZVOJNE SARADNJE - 1,6 milijardi evra za našu zemlju!

Društvo

(FOTO) 15 GODINA SRPSKO-NEMAČKE RAZVOJNE SARADNJE - 1,6 milijardi evra za našu zemlju!

Podeli vest

U Beogradu je danas obeleženo 15 godina nemačko-srpske razvojne saradnje, u okviru koje je Nemačka, prema rečima ambasadora te zemlje Aksela Ditmana, za značajane projekte u Srbiji izdvojila 1, 6 milijardi evra

 


Jubilej je obeležen u Knez Mihailovoj ulici u centru grada programom za decu i odrasle, a duž te ulice predstavljena je i izložba "Dela znače", u okviru koje su predstavljeni najzanimljiviji primeri saradnje u poslednjih deceniju i po.

Ambasador Ditman je istakao da je cilj nemačke podrške Srbiji približivanje naše zemlje EU, osnaživanje produktivnosti privrede i poboljšanje životnog standarda građana.

 

Tanjug

On je naveo neke od primera dosadašnje saradnje, među kojima su podrška projektu snabdevanja vodom, kao i priključenje značajnog broja opština u Srbiji na sistem daljinskog grejanja...

Ditman je naveo da se radi i na tome da se u srpski obrazovni sistem uvede dualno obrazovanje.

Kako je rekao, ne radi se samo o infrastrukturnim projektima, koje je njegova zemlja finansirala, već postoji značajna saradnja i u oblasti kulture.

 

Tanjug

Sredstva iz kojih se finansira saradnja sa Srbjom dolaze najvećim delom iz budžeta Nemačkog saveznog minisarstva za privrednu saradnju i razvoj.

Ta saradnja realizuje se pre svega, kroz dve organizacije - Nemačku organizaciju za međunarodnu saradnju, GIZ, te kroz KfW Razvojnu banku, koja je zadužena za sprovođenje investicionih projekata. 

 

Tanjug

Ministarka zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović rekla je da je Nemačka iskazala prijateljstvo prema Srbiji na najbolji mogući način.

Ona je zahvalila na podsršci i finansijskim sredstvima za različite projekte koji su, kako je navela od velike koristi za svakodnevni život građana.

- Nemačka nas je politički podržala u procesu evropskih integracija, ali i finansijski. Ne smemo zaboraviti taj gest i dobru nameru. Zahvaljujemo se i na podršci u procesu evropskih integracija i nadamo se da ćemo i nadalje imati podršku Nemačke na tom put - rekla je Joksimović.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija