• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta/Informer.rs

29.06.2016

12:57

VALJDA JE NAJGORE PROŠLO! Akcije na svetskim berzama i danas u porastu!

Društvo

VALJDA JE NAJGORE PROŠLO! Akcije na svetskim berzama i danas u porastu!

Podeli vest

Akcije na svetskim berzama danas su zabeležile značajan rast, a porasla je i vrednost britanske funte, pošto je donekle ublažena zabrinutost zbog nesigurnosti posle referenduma o izlasku Velike Britanije iz Evropske unije

Britanski indeks FTSE 100 u porastu je 2 odsto, nemački Daks je zabeležio rast od 1,6 odsto, a francuski KAK 40 je skočio za 2,1 odsto. 

Investitori izgledaju manje nervozni zbog odluke Britanaca da napuste EU, ohrabreni solidnim podacima o američkoj ekonomiji i tržištu nekretnina. Analitičari, ipak, upozoravaju da tržišna nestalnost može da se vrati u svakom trenutku i da je prerano govoriti o potpunom povratku investitora.

BOGATAŠI IZGUBILI 3,9 BILIONA, SOROŠ JEDINI ZARADIO: Zahvaljujući Bregzitu kontroverzni biznismen uvećao bogatstvo!

Rast je zabeležen i na azijskim berzama. Japanski indeks Nikei 225 je porastao za 1,6 odsto, a južnokorejski Kospi za jedan odsto. Hongkongški indeks Hang Seng porastao je za 1,3 odsto, a australijski S&P/ASX 200 za 0,8 odsto.

GUBICI NA VOL STRITU! Berze i danas duboko u crvenom!

Vrednost funte je i danas porasla, za 0,4 odsto na 1,34 dolara, ali je i dalje blizu najnižeg nivoa od 1985. godine na koji je pala posle referenduma. 

Cena referentne američke nafte porasla je za 65 centi na 48,5 dolara po barelu, dok je cena nafte Brent u Londonu porasla za 58 centi na 49,84 dolara po barelu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija