• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

15.07.2016

10:29

HITNA REAKCIJA Vesna Stanojević:Institucije da veruju ženama koje prijave nasilje!

Društvo

HITNA REAKCIJA Vesna Stanojević:Institucije da veruju ženama koje prijave nasilje!

Podeli vest

Koordinatorka Sigurne kuće Vesna Stanojević izjavila je danas da institucije treba odmah da reaguju po prijavi nasilja i da treba da veruju ženama koje nasilje prijave.

 -Institucije treba odmah da reaguju, ne danas, ne sutra, ne sme da se odlaže - rekla je Stanojević za RTS i dodala da da je potrebno uvesti promene, kako u prevenciji nasilja, tako i u kaznenoj politici.

Prema njenom mišljenju, problem je i što se u velikom broju slučaja nasilja u porodici izriče uslovna kazna i smatra da je potrebno pooštriti kaznenu politiku.

ZLOČIN U VRATARNICI MENJA ZAKON! Građani Srbije žele da monstrum istrune u zatvoru!

- Nikada ne treba nasilniku izricati uslovnu kaznu, što je kod nas često. To nije dobro jer se nasilnik koji je kažnjen uslovno vrati i opet napadne ženu ili partnerku. Onda ta svrha kažnjavanja nema efekta - rekla je Stanojević.

PROBLEM CELOG DRUŠTVA Janković: Nasilje nije porodična stvar!

Smatra da je potrebno i smanjiti raspon izmedu najmanje i najviše kazne i u kazala na sporu koordinaciju samih nadležnih sluzbi - policije, tužilaštva, socijalnih ustanova.

Stanojević očekuje da na današnjem sastanku premijera, ministara pravde, policije i rada sa predstavnicima Sigurne kuće i Autonomnog ženskog centra bude reči o novom zakonu koji će uneti promene u postupanju nadležnih u situacijama porodičnog i drugog oblika nasilja.

MIHAJLOVIĆ: Prijavite nasilje, spasite žene!
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Vrtlar

pre 7 godina

А насиље жена над мушкарцима? Деце према родитељима? Браће према браћи и сестрама? А и ова ми баш не улива неко поверење.

magda

pre 7 godina

A zasto se cekalo do sada,jel to bila nezainteresovanost,nerad ,lenjost, da je sve drzavno i da nista ne zavisi od pojedinca.Zato smo i dosli do toga da svako svakog moze da ubije na zverski nacin i da dobije 2-5god. zatvora a onda zbog lepog ponasanja da mu prepolove kaznu i puste ga da slobodno bira sledecu zrtvu.Sramno pravosudje sramna policija sramni zakoni.Ispada da su sva ta cudovista pametnija od svakog sudije inspektora,psihologa,psihijatra i policije.Sram vas bilo neradnici i potkupljive duse koji zatvarate oci pred tako ociglednim zlom.Pare su vam kao opojno sredstvo jace od najjace droge,zbog toga ova drzava propada na svim nivoima.

Cicka

pre 7 godina

Постоје и друга насиља госпођо Станојевић, само сте запели и Ви и Вучић за та брачна насиља а шта је са осталим насиљима или са покушајима убиства тровањем у које се ретко ко разуме у Србији , људи ни не сањају да тако нешто постоји , ко може у Србији да се позабави том врстом криминала , можда евентуално форензичари а док се то докаже остаће само кости од жртве , имајте у виду да се тим стварима у Србији баве, они себе сами називају, образовани људи , из личног искуства то знам .

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija