• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

15.07.2016

12:32

VUČIĆ: Uvodimo nova krivična dela - seksualno uznemiravanje i proganjanje i POVEĆAVAMO KAZNE!

Društvo

VUČIĆ: Uvodimo nova krivična dela - seksualno uznemiravanje i proganjanje i POVEĆAVAMO KAZNE!

Podeli vest

Promenićemo Krivični zakon, uvode se nova krivična dela - seksualno uznemiranje i proganjanje i ide se na povećanje minimalne i maksimalne kazne, izjavo je danas premijer Aleksandar Vučić predstavljajući nove mere države u borbi protiv nasilja u porodici i društvu

 

Naše zakonodavstvo ne predviđa smrtnu kaznu 

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas prema srpskom zakonodavstvu kod nase nema smrtne kazne.
- Kod smrtne kazne nema popravke. Jednom kad pogrešite popravke nema. Nisam siguran da bi smrtna kazna bilo koga sprečila da čini zločin - rekao je premijer.
Govoreći o merama povećanja minimalnih i maksimalnih kazni, premijer je rekao da one ovim zakonom neće biti male. Sada minimalna kazna od tri godine biće povećana na pet, a maksimalna od 10 ili 12 na 15 godina.
- Kada imate pet godina kazne, onda vam pokušaj dela kažnjiv i više ne možete da se igrate s tim. I to je ono što su problemi onih koji misle da će moći da se ponašanju na isti način. To su velika povećanja za inimalnu i maksimalnu kaznu - kazao je premijer.

- Ovo smo odlučili zato što su kazne izricane i ispod minimuma. Zato se radi ovo. Neće moći uslovna osuda - rekao je Vučić dodajući da se to odnosi na obljubu nad detetom, nemoćnih licem i silovanje.

U Palati Srbija održan je sastanak na kome su premijer Aleksandar Vučić i predstavnici resornih ministarstava i nadležnih institucija razgovarali o sistemskim merama u borbi protiv različitih vidova nasilja i siledžijstava u porodici i društvu.

- Imamo obavezu da zaštitimo svakog građana naše zemlje i želimo što da ima što manje nasilja. Zakoni moraju da spasavaju živote - poručio je premijer Srbije nakon današnjeg sastanka.

Vučić je na konferenciji za novinare, posle sastanka sa predstavnicima resornih ministarstava i nadležnih institucija, rekao da će zakonom biti sankcionisan i pokušaj izvršenja određenih krivičnih dela i obaveza kažnjavanja, kako se ne bi dešavalo da postoje uslovne osude, već da počinioci moraju da dobiju kazne zakona.

Tanjug


Biće povećane minimalne kazne, ali i maksimalne, pre svega za tri krivična dela - obljuba nad detetom, obljuba nad nemoćnim licem i silovanja kao krivičnog dela.

Premijer je najavio i uvođenje novih krivičnih dela - seksualno uznemiravanje i seksualno proganjanje.

Takođe, biće formirani specijalizovane policijske grupe, kao i još jedna mera bezbednosti potencijalnih žrtava nasilja - psihosocijalni tretman nasilnika i praćenje njegovog ponašanja.

Vučić je najavio dva nova zakona - rekao da je praksa sudova u Srbiji različita i da pravda nije ista svuda za sve. 

Premijer je ukazao da je sudska praksa različita i da pravda nije ista svuda za sve.

- Sve mere koje planiramo imaju za cilj da spasu živote - rekao je premijer i naglasio da je na sastanku bilo reči o porodičnom i vršnjačkom nasilju i huliganizmu, kao i svim drugim oblicima nasilja sa kojima država ima nameru da se žestoko obračuna u narednom periodu.

Tanjug

- Ovo su sistemske stvari kojima moramo jasno da pokažemo nasilnicima da Srbija jeste moderna držva, da gradi duštvo u kome nemate prava da ugrožavate tuđa prava i sem porodičnog nasilja posebno ćemo se baviti vršnjačkim nasiljem. Da ne bismo gledali šta je kokoška, a šta jaje moramo žestoko da napadnemo da bismo to smanjili - rekao je Vučić, najavljujući da će država da pomogne i izgradnju novih Sigurnih kuća.

Premijer je ukazao da je sudska praksa različita i da pravda nije ista svuda za sve.

Vučić je ukazao na nejednak tretman sudova u zločinima silovanja, kada na primer sud u Novom Sadu za taj zločin izrekne između pet i 10 i 10 i 20 godina zatvora, što je visoka i ozbiljna kazna za naše zakonodavstvo, a istovremeno sud u Vranju šest meseci zatvora.

- Onda je to nešto zbog čega treba da se zapitamo da li time ohrabrujemo, ja ne znam kako bih nazvao ljude koji su silovatelji, možda grešim ili govorim nešto što ne smem, to nisu ljudi, ali tako moramo da ih tretiramo, ali ne tako što dobiju šest meseci kazne za to. To je nedopustivo - naglasio je Vučić. 
 

Tanjug

On je rekao da ne želi da kritikuje sud, već samo da ukaže kako to izgleda, pa će ako bude podignuta minimalna kazna to u budućnosti biti nemoguće. 

Najavio je da će se pristupiti donošenju novih zakona o besplatnoj pravnoj pomoći i o zaštiti od nasilja u porodici, te da će se raditi na boljoj koordinaciji centara za socijalni rad, zdravstva i policije putem zakonskih rešenja, kao i da će se raditi na poboljšanju ljudskih kapaciteta i specijalizaciji policajaca, kako bi pitanje arbitrernosti u svakom pojedinom slučaju sveli na minimum, kako bi zaštitili ljudske živote.

Tužilac Zagorka Dolovac je, prema njegovim rečima, predložila da se, pored postojećih 11, uvede još jedna mera bezbednosti - obavezni psiholocijalni tretman nasilnika, kao i praćenje posle zabrane prilaska. 

Vučić je istakao da je to što imamo veći broj prijavljenog porodičnog i vršnjačkog nasilja, vršnjačkog još nedovoljno, jer se deca boje, dobro i da to govori da su se žena i deca oslobodila, da veruju državi i da neće da trpe teror.
 

Tanjug

Vučić kaže i da to ne znači da je više nasilja.

Predsednik Vlade Srbije najavio je da će novi zakon o sprečavanju nasilja u porodici i društvu početi da se primenjuje najverovatnije krajem ove ili početkom naredne godine.

- Mogao bi zakon da stupi na snagu početkom naredne godine, 1. januara, na primer - rekao je premijer.

Dodao je da će novim zakonom biti uvedena i neka nova krivična dela.

To su, kazao je, velike promene i videćemo da ih u najkraćem roku dostavimo parlamentu.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
mimi

pre 7 godina

Stvar od velikog znacaja za nas, take stvari treba sankcionisati sto strozije !

nikola

pre 7 godina

Sa siledzijama samo ostro da se vec jednom nauce pameti.

Filip

pre 7 godina

Nasilnici su mnogo toga dali sebi za pravo, i tome mora da se stane na put. Niko nema pravo nekome da oduzme život tek tako..,da ne kažem iz hira.

Bosko

pre 7 godina

Siguran sam da ce se smanjiti broj krivicnih dela.

NAvojo

pre 7 godina

PREMIJER je rekao da nije siguran da ce MONSTRUMI odustati : "Ako bi uveli SMRTNU KAZNU". Ne znam zasto se manipulise tim recima odustati, smanjiti i slicno. Nisam procitao ni jedan ozbiljan i sadrzajan komentar u kojeme ljudi tvrde da ce se smanjiti broj zlocina, ali svi veruju, a to je istina, da ce se SMANJITI BROJ MONSTRUMA, a to je NARODU vazno da svoje redove ociste od MONSTRUMA, da ne strahuju za svoje najmilije, zar to nije najhumanija zelja, a ne neuverljiva prica, da kod SMRTNE KAZNE nema popravke, pa zar treba sumnjati u sve ove izvrsioce ovih monstruoznih dela, da su ih pocinili i da se nadaju da ce ih neki "TOMA" jednog dana POMILOVATI. Siguran sam da se mnogi secaju Tominog pomilovanja, kada je onaj silovao u butiku devojku, pre nego sto je i u kucu svoju dosao. Zar tu treba popravka. Premijer kaze: " Nase zakonodavstvo nema SMRTNU KAZNU, pa ako jeste NASE, onda slusajte volju NARODA SVOGA i UGRADITE je u ZAKON.

olja

pre 7 godina

Ovo nam je trebalo, da budu maksimalno kaznjeni monstrumi kojima tako nesto padne napamet ili ucine zlodelo.

kica94

pre 7 godina

Ovakve stvari treba najstrozije osuditi. Nekada i umiranje lakse padne od psihickih posledica koje ostavlja seksualno nasilje i proganjanje.

Gabrijela

pre 7 godina

Ko ne podrzava ostrije kazne, on je monstrum

Ivan

pre 7 godina

Za takva dela treba minimalna kazna da bude 10 godina pa do 40, da vidim ko ce da se usudi da krsi zakon!

deki

pre 7 godina

Vidi se da je naša država spremna da se obračuna sa svim vidovima nasilja, na razne načine, različitim mehanizmima i svaka čast na tome!

ZNastasic1

pre 7 godina

Samo oštre i odlučne mere mogu diovesti do smsnjenja ovih gnusnih zločina protiv čovečnosti.

Stamenko

pre 7 godina

Sve je ovo super sto se nesto radi po tom pitanju, ali uvodjenje smrtne kazne je pravo resenje.

Daca

pre 7 godina

Na taj nacin ce se smanjiti nasilje, cak i ono najbezazlenije naizgleda kada je u pitanju uznemiravanje bilo koje vrste.

Bole

pre 7 godina

Treba stvari iščupati iz korena.Sa kaznenim merama i boljim vaspitanjem dece nadamo se da će takvih slučajeva biti manje.

Petar

pre 7 godina

I treba povećati kazne, najstrožije moguće.

vera

pre 7 godina

Svaka cast. Nisam glasala za njega ali me ovim odusevio. Samo strogo ugledaj se na Putina.

Denis

pre 7 godina

Gde je ovde povećanje kazne za svirepo ubistvo što je verujem nešto što najviše uznemiruje javnost? Zašto se ne uvede institucija doživotne kazne zatvora bez mogućnosti pomilovanja za takve zločince kada već ne može smrtna kazna? Pri izricanju presude za svako ubistvo ali i silovanje treba da postoji otežavajuća okolnost mišljenje stručnjaka da li profil te osobe spada u takav da je vrlo izvesno da će ponoviti zločin kada se nađe na slobodi. To je neophodno uvesti u naš pravni sistem.

Filip83

pre 7 godina

Ovakve stvari treba maksimalno podrzavati kako se nista slicno ne bi vise ponovilo.

slavica

pre 7 godina

Naravno da treba povecati kazne za takva nedela. Ni dozivotna takvima nije dovoljna.

Daca

pre 7 godina

Za to treba uvesti smrtnu kaznu ništa blaže !!!

Milla

pre 7 godina

Nadam se da ce ovo dopreti do mozgova monstruma. Drzava je jaca od svih!

maja

pre 7 godina

Upravo tako...silovatelji nisu ljudi...mosnstrum je takodje lepo ime za pocinitelje silovanja!

Baki

pre 7 godina

Za nasilnike maksimalne kazne-nema vise onih minimalnih od 6 meseci! Maksimalno stroge kazne!

Zika

pre 7 godina

Ovaj potez je za svaku pohvalu, samo ostre kazne.

bojana

pre 7 godina

Koliko manijaka hoda ovom zemljom to nije normalno, sve ih treba oštro kazniti, sve pohvale za uvođenje novih krivičnih dela

psiholog

pre 7 godina

Prvo sredite kadrove u policiji,pa onda ozbiljan rad. U PU NIŠ je javasluk od novog kadroviranja po ko zna kom modelu. Namera je prava,ali ako ovako nastavimo bice zlan

Filbi

pre 7 godina

Iskreno se nadam da će se većim i strožijim kaznama stati na put nasilju, pogotovo nad decom i ženama.

Toma Hladni

pre 7 godina

Postarajte se da i dosadasnji zakoni funkcionisu , nema vajde ni od jednog zakona ako se ne sprovodi kako treba! Zajebite protekcije bilo ko da je u pitanju i problem resen!!! Ovako mrtvo slovo na papiru jos ako nije mastilom idealno za brisanje zadnjice!!!

ljubisa

pre 7 godina

"uvodi nova krivična djela"...recimo pogled poprijeko ili dobacivanje će da bude strogo kaznjeno,a monstrum koji je ubio ovo djete od tri godine ce da bude osudjen minimalno... a svaka kazna koja nije smrtna za ovog monstruma je minimalna....

Danijela

pre 7 godina

Nadam se sada sa ovim merama,da ce manje biti nasilja.

Dragana

pre 7 godina

Apsolutno podržavam stav Aleksandra Vučića. Nasilnicima moramo pokazati da je Srbija moderna evropska država!

lila

pre 7 godina

Sto ostrije mere to bolje. Nadam se da ce ima efekta.

Ankica

pre 7 godina

Podrzavam poostvaranje kazni i nemogucnost uslovne osude za ova dela. Sto pre pocnu da se primenjuju, to bolje.

anatema

pre 7 godina

Strozije mere i delovanje odmah. Slazem se sa predlogom.

Mira

pre 7 godina

Svakako ce se ovim merama smanjiti broj prestupnika

miko

pre 7 godina

Do sada ni policija nije htela da reaguje kako treba .

Ivana

pre 7 godina

Verujem da ce ove mere ohrabriti zrtve da prijave nasilnika.

Saša

pre 7 godina

Procitao sam ovaj objavljeni tekst... SVAKA TI CAST... ALEKSANDRE!... ZBOG OVOG SAM I GLASAO po onoj kisi! I barustinama... Jos, jednom... HVALA TI ALEKSANDRE za uvodjenje OVOG zakona u zakonike... POVERENJE TOTALNO U OVU VLADU IMAM!... ZIV BIO ALEKSANDRE!... Apsolutnu podrsku MOJU imas!\n

svetla1

pre 7 godina

To je trebalo i ranije,svaki silovatelj mora biti najstrozije kaznjen!

Milos

pre 7 godina

Poostriti kazne za ovakve monstrume. Ne zasluzuju da budu na slobodi.

Milan

pre 7 godina

Povecati kazne i zastiti nevine zivote pogotovu decu

von

pre 7 godina

Bilo je i vreme da se reaguje. Sa takvima samo ostro!

Mrki

pre 7 godina

Tako treba, svaka cast na tome. Svi se trebamo ujediniti da stanemo na put nasilnicima.

Sava

pre 7 godina

Slazem se odlukom o povecanju kazni za sve zlocince

Jokaaa

pre 7 godina

Ma samo ostro treba sa nasilnicima silovateljima. Niko nikoga ne poseduje da bi se izivljavao nad njim, niko nikome nije rob. Samo najstrozija kazna pa da vidimo!

Milan

pre 7 godina

Zakon treba da bude sto suroviji prema nasilnicima da se jednom nauce pameti.

aca

pre 7 godina

Iskreno se nadam da će se većim i strožijim kaznama stati na put nasilju

stocar1991

pre 7 godina

Sad kad se povećaju kazne da vidimo tog heroja ko će smeti da pravi slične užase.

Mira

pre 7 godina

Najzad da se stane na put monstrumima i zivotinjama.

Bole

pre 7 godina

Možda je trebalo ranije doneti ovakve izmene maksimalnih kazni za nasilje u porodici i nad dcom. Pored ovoga, smatram da je neophodno bolje raditi na prevenciji takvog nasilja.

zuziz

pre 7 godina

Prvo treba poci od svojih MINISTARA I SARADNIKA

Ika

pre 7 godina

I jeste bile su ispod minimuma, samo mi nije jasno kako neko moze na uslovnu za odljubljivanje deteta, takvi zasluzuju dozivotnu robiju.

sale

pre 7 godina

zar je trebalo da se desi nešto ovako da bi se to donelo i uopšte pominjao psihosocialni tretman. Vidite, takav kadar već decenijama postoji u R Srbiji. Ali šta, ljudi koji su to završili ne rade nigde ili ako su već zaposleni, diploma im služi samo kao stepenovanje visoke stručne spreme. Naime, bivši Defektološki fakultet, a sada po novom FASPER (Fakultet za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju - Модул: Превенција и третман поремећаја понашања), već ima i školuje veoma dobro decenijama vrlo sposobne studente, koji na kraju školovanja kada uzmu diplomu nemaju gde da se zaposle. To je struka koja treba kao specijalni edukator ili kao u inostranstvu probacioni službenik da prati rehabilitaciju i/ili resocijalizaciju, u prvom slučaju osuđenika, a u drugom slučaju lica koja su odslužila kaznu i nj.reintegraciju u društvo. Kao i pojavu negativnih društvenih ponašanja u prosvetnim ustanovama svih nivoa i dr.Imao bih o ovoj temi da pišem...

Lela

pre 7 godina

Sa nasilnicima treba postupati na najgori mogući način, nema milosti za takve.

Marko

pre 7 godina

Samo ostre kazne i za uznemiravanje,jer svako uznemiravanje dosta cesto na kraju rezultira nekim krivicnim delom.

tori

pre 7 godina

Treba resiti uzrok nasilnika., Strucnjaci znaju ko proizvodi nasilnike ,ako je cilj da se nasilje smanji nek se radi na tome.

Tomas Gustaffson

pre 7 godina

Društvo mora da se brani od izvršitelja krivičnih dela, to nije sporno, ali ovoj histeriji od zahteva za primenu Hamurabijevog zakonika, i njenim zagovornicima, preporučujem: da nauče šta znači talion i ko je bio Drakon! Da su valjale za ljudsko društvo, takve mere ne bi bile odbačene već hiljadama godina! Reda, zakona i kazni mora biti, ali se država ne može ponašati kao ostrašćeni pojedinac!

Vladimir

pre 7 godina

Ove izmene su dobre a nadam se da ce biti pracene i od strane odgovarajucih sluzbi koje mogu da otkriju potencijalne rizicne osobe koje mogu ispoljiti nasilnicko delovanje.

Bonito

pre 7 godina

Narod se truje nasiljem svaki dan. Kroz filmove, muziku, televiziju, itd.. Naravno postoji neka gradnica i zdrav razum da kada nesto vidis na televiziji i znas da to nije dobro to radis u praksi ili ne, tu je razlika izmedju zdravog coveka i bolesnika. Svako od nas zna da nemamo prava da oduzmemo nekome zivot ili pak da maltretiramo nekoga. Nadam se da ce ove mere uspeti jer sve sto je premijer zamislio do sada je ostvario..

Nina

pre 7 godina

Zaista je neophodna i bolja koordinacija policije i Centra za socijalni rad kako bi se neke stvari na vreme sprecile.

Pera

pre 7 godina

Neophodno je dovesti i najstrožije pooštriti kaznene mere za nasilnike i siledžije, kako potencijalnim izvršiocima tih zlodela nebi padalo na pamet takvo nešto.

Zoltan

pre 7 godina

Država treba da da sve od sebe da spreči nasilje i ovo je dobra odluka da se povećaju kazne prema sileđžijama .

Jovan

pre 7 godina

Strozije kazne ,maksimalne osude ,treba spreciti nasilje na sve moguce nacine .u korenu promeniti zakon i najstrozije osuditi takve osobe

Ivan

pre 7 godina

Tako i treba, svaka čast na svemu što činite!

Nini

pre 7 godina

Za teške zločine kazne trebaju biti mnogo oštrije.

Nole

pre 7 godina

Tako treba, samo oštro, nema popuštanja prema nasilnicima!

ja ja ja

pre 7 godina

REALNO BI BILO DA SE UVEDE 40 GODINA I DOZIVOTNA TESKA ROBIJA.\n

Jana

pre 7 godina

Neujednacena sudska praksa je nedopustiva kada je u pitanju kaznjavanje nasilnika.

Intro

pre 7 godina

Ima tu toliko finesa koje bi se još mogle uvrstiti, ali bitna je dosledna primena. Da svako zna da neće proći nekažnjeno

Mina

pre 7 godina

Samo ostre kazne i da vidim da li ce neko pomisliti na nasilje.

aca

pre 7 godina

Zakon, treba da bude sto suroviji prema nasilnicima.

senjorita

pre 7 godina

Mislim da bi pomoglo kad bi i narod prijavljivao siumljivce MUP-u a oni po prijavi proveravali te osobe odmah!!!

Mirjana

pre 7 godina

Ovo je velika promena u našem zakonu i maksimalno je podržavam. Sada sam sigurna da naša zemlja ne toleriše nasilje!

ceca

pre 7 godina

odavno je trebalo to uvesti a sada tek treba da se kaznjavaju i oni stosu vec kaznjeni i to za svaku sitnicu

Alexa

pre 7 godina

Sve pohvale za uvodjenje ovih novih krivicnih dela.

Dragana

pre 7 godina

Za ovakve stvari treba uvesti najstrožiju kaznu.

Edward

pre 7 godina

Svaka cast! Kazne su trebale biti jos vece i jos strozije,ali i ovo je nesto. Manijaci i silovatelji se moraju nauciti pameti jednom za sva vremena.

Miki

pre 7 godina

Veoma je znacajno da se poostre kazne za krivicna dela nasilja nad decom, starima, bolesnima, nemocnima, jer su to najnezasticenije kategorije stanovnistva i briga o njima je pokazatelj kvaliteta uredjenosti drzave. Takodje je znacajno uvodjenje pratecih mera bezbednosti, npr. obavezni psihosocijalni tretman nasilnika i sl., jer sve to zajedno sa kaznenim merama cini jedinstven paket mera drzave u borbi protiv nasilja.

Sipa

pre 7 godina

Teba pratiti situaciju, i ako nova kaznena politika ne daje efekte još oštrije mere uvoditi.

mika

pre 7 godina

Svaka cast Gospodinu Vucicu treba ove zivotinje da se strogo kazniti!

krotka

pre 7 godina

za psihopate nema leka i nema adekvatne kazne, jer za njih nema leka. jedina kazna je postupak apsolutne izolacije od društva, da se ne dozvoli ponavljanje zločina.

gogi

pre 7 godina

Siledzije znaju samo za jednu stvar a to je batina, povecati kazne nego sta, u zatvor sa njima.

Kole

pre 7 godina

Ne sumnjamo u nasu policiju samo im treba dati odresenije ruke kada su strasni i gnusni zlocini u pitanju.

Andrea

pre 7 godina

Ostrije kazne ce sigurno delovati preventivno na mnoge potencijalne napadace..

Mirjana7

pre 7 godina

Sto stroziji zakoni treba da budu uvedeni za ove montrume i to je mala rec za njih.

mario

pre 7 godina

Meni se cini da ce ove mere dati rezultata, i da ce uplasiti siledzije!

Pjer

pre 7 godina

Sve je na mestu i treba uvesti,ali se treba cuvati i zloupotreba !

Rasa

pre 7 godina

Da se nasilnici dobrano zamisle kada naume da izvrse ovu vrstu krivicnog dela.Dobra odluka premijera Vucica.

Kica

pre 7 godina

Ovo su mere koje treba sto pre preduzeti,time ce se nasilje sigurno smanjiti,cak i skroz iskoreniti.

dejan

pre 7 godina

Zaprecene visoke kazne ce sigurno da smanje broj krivicnih dela.

Aca

pre 7 godina

Vece kazne ce nadam se doneti smanjenje teskih krivicnih dela

rada

pre 7 godina

mene plaši samo jedmo, kao i što je data mogućnost sudijama da sami procene i traže olakšavajuće okolnosti,te su i presude različite. tako da im se ne donose presude za težinu zločina.po meni jel se neko usudio da oduzme nekom život nek zna da je sa tim činom presudio sebi doživotna bez mogućnosti na smanjenje ili nedaj bože pomilovanje. a za zločin nad decom greh je ostaviti ga u životu i da ga država hrani on da uživa, pitate li se gde su prava te dece, šta je sa njima. samo da ne bude ono tresla se gora rodio se miš.

Cicka

pre 7 godina

Ви само породично насиље има свакаквог насиља и за сва насиља мора да се одговара а не само за породично као да је то најважније насиље , насиље је насиље изведено над било ким , али ова конференција за штампу је до сада најбоља била ,само још да се спроведе у дело . У Базе података у полицији треба обавезно стављати и слике , а како ћете то урадити , како ћете усликати насилника , затим сваки пријављени насилник треба да прође психолошки тест јер је то много лакше за препознавање неког кривичног дела као могућег почињеног од стране те особе, зашто прво психолошки тест , зато што је то пречица , јер међу њима има веома стручно образованих те полиција мора да изучи и токсикологију и фармакологију , као и све врачарске системе и секташке криминалне радње , у нади да ће се све спровести у дело и да ће коначно сваки психопата одговарати за своја недела јер се не смеју се извући из свега као поштени грађани па ма ко да су јер нису , ко зна шта су све радили и раније

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija