• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

23.07.2016

16:11

(UZNEMIRUJUĆI FOTO) HOROR U ŠAPCU! DEVOJČICA PRETUČENA u Domu za decu ometenu u razvoju, POLICIJA POKRENULA ISTRAGU!

Društvo

(UZNEMIRUJUĆI FOTO) HOROR U ŠAPCU! DEVOJČICA PRETUČENA u Domu za decu ometenu u razvoju, POLICIJA POKRENULA ISTRAGU!

Podeli vest

Šabačka policija pokrenula je istragu, kako bi se utvrdilo šta se tačno desilo u Dnevnom boravku za decu ometenu u razvoju, kada se trinaestogodišnja devojčica vratila kući bez zuba, sa isčašenom rukom i ogrebotinama na licu, prenose mediji


Slučaj je u javnost iznela majka devojcice Olivera Perić Micanović, koja je slike ćerkinih povreda objavila na svom Fejsbuk profilu, uz komentar:

"Ako vaša deca idu u vrtić, školu, dnevni boravak, bilo da su zdrava ili invalidi, želim svima da se ovakvo dete ne vrati kući bez iskrenog objašnjenja. Molim sve prijatelje, rođake, kolege, koga znam i ne znam da podeli sliku, jer ovo treba ceo svet da vidi, a pritom je ovo cetvrti put", navela je majka na svom fejsbuk profilu.

Majka je u jednom od svojih postova na FB navela da su povrede nastale 19. jula, da su u Dnevnom boravku dobili šturo objašnjenje da se devojčica "ogrebala na kolica".

STRAVIČNO ZLOSTAVLJANJE MALIŠANA U LESKOVCU! Decu ujedao majčin švaler, pretučeni i izbačeni iz kuće, molili da prespavaju u školi!

- Otišla je u devet sati, vratili su je sat kasnije. I da je to istina, naše pitanje je gde su u tom trenutku bili zaposleni? I ranije je dolazilo do ''sitnih problema'' na koja smo reagovali, ali je na tome ostalo - navela je majka.

facebook

Slučaj je prijavljen šabačkoj policiji i trenutno se obavljaju predistražne radnje.

- Trenutno se obavljaju predistražne radnje. Slučaj je prijavljen, ali još nije utvrđeno na koji način je devojčica povređena i da li je i ko za to kriv. Obavljaju se razgovori sa zaposlenima u Dnevnom boravku za decu ometenu u razvoju - kaže u policiji.

Roditelji povređene devojčice ne žele da pričaju za medije.

- Upravo sam bio u policiji. Dao sam izjavu. Čujem da rade po hitnom postupku, i da je o slučaju obavešten kabinet ministra policije. Čekaćemo da prvo oni urade svoj posao. Ako ga ne budu uradili, zvaćemo medije - kaže otac povređene devojčice.

Ona je dodala da je o svemu obavešten i gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović i da su dobili informacije da će se sve ucini, da se utvrdi odgovrnost.

- Mi unapred nikoga ne osuđujemo, jer verujemo da je u tom kolektivu većina korektnog osoblja, ali verovatno kao i u svakom drugom ima ljudi koji ne savesno obavljaju svoj posao. Nemoguće je da se četvrti put desava sličan problem, a da niko nije odgovoran - naglasila je ona.

(FOTO) UŽAS! ALEKSANDAR K. IZ KOVILOVA TVRDI: Sina (15) su mi surovo pretukli zbog dečje šale!

Gradonačelnik Šapca je Tanjugu danas rekao da čeka zvanični izveštaj uprave šta se zapravo desilo.

- Očekujem da ukoliko se utvrdi bilo kakva greška u postupanju zaposlenih ili rukovodstva, da će oni koji su takvu grešku napravili snositi odgovornost za to - rekao je Zelenović i dodao da mu je žao zbog svega što se desilo.

On kaže da je policija po službenoj dužnosti krenula da obavlja istragu, ali da nema informacije dokle su stigli, te da će sve informacije dobiti početkom naredne nedelje.

Nadzor u Dnevnom boravku za decu ometenu u razvoju, kako bi se utvrdilo kako je dete povređeno, pokrenula je Inspekcija Ministarstva rada, gde za Tanjug ukazuju da je Dnevni boravak u nadležnosti lokalne samouprave, a da ministarstvo izdaje dozvolu i licencu za rad.

- Dnevni boravak ima dozvolu za rad, a u toku je izdavanje licence, jer su krajem maja podneli zahtev za dobijanje licence - rečeno je u Ministarstvu rada.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija