• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

26.07.2016

09:41

KAMPANJA KOJA ČUVA ŽIVOT! Agencija za bezbednost u sabraćaju poručuje - VOZI ODMORAN!

Društvo

KAMPANJA KOJA ČUVA ŽIVOT! Agencija za bezbednost u sabraćaju poručuje - VOZI ODMORAN!

Podeli vest

U toku je kampanja "Vozi odmoran" (Drive fresh) na tranzitnim pravcima kroz Republiku Srbiju, koju sprovodi Agencija za bezbednost saobraćaja. Cilj kampanje je da se kroz podelu letaka i brošura sa uputstvima za bezbednu vožnju utiče na smanjenje broja saobraćajnih nezgoda putnika u tranzitu

 

Na naplatnim rampama Bubanj Potok i Nais, promoteri će do 30. avgusta, a po potrebi i duže, deliti putnicima edukativni materijal na četiri jezika: srpskom, engleskom, nemačkom i turskom, sa savetima za sigurnu vožnju, jer statistika je pokazala da je među nastradalima tokom letnjih meseci upravo veliki broj tranzitnih putnika, srpskih državljana, ali i stranaca, koji uglavnom putuju na dužim relacijama. 


JELENA MILAŠINOVIĆ: Kampanja VOZI ODMORAN štiti ljudske živote!

V.d. direktora Agencije za bezbednost saobraćaja, Jasmina Milošević, apeluje na sve učesnike u saobraćaju da se ponašaju odgovorno: 

- Pozivamo sve vozače da poštuju saobraćajne propise i da sedaju za volan odmorni. Nakon svaka dva sata potrebno je da naprave pauzu od petnaest minuta, da piju dovoljno vode i da izbegavaju vožnju u najtoplijem delu dana, kao i noću. Ponašajući se bezbedno u saobraćaju, vozači štite i sebe i druge. Saobraćajne nezgode nisu statitika, već su to konkretni ljudski životi, a protiv nesanice i umora, ne postoji bolji lek od samog sna.

Public

Pored podele brošura, kampanja "Vozi odmoran" (Drive fresh) obuhvata i televizijske spotove i radijske reklame na više jezika, kao i dvojezičnu bilbord kampanju na koridorima koji su najprometniji - duž autoputa, puteva ka Crnoj Gori i Bugraskoj, kao i na ostalim pravcima kuda veliki broj naših državljana ide na odmor. 


BISTRA GLAVA ŽIVOT ČUVA! Danas počela kampanja VOZI ODMORAN!

Imajući u vidu da su i naši građani nekome tranzitni putnici, Agencija za bezbednost saobraćaja je uspostavila saradnju sa Savetom za bezbednost Republike Makedonije i Agencijom za bezbednost saobraćaja Republike Srpske, tako da će se i na ovim teritorijama sprovoditi preventivne aktivnosti.

Celokupna kampanja "Vozi odmoran" (Drive fresh) sprovodi se u saradnji sa Ministrastvom unutrašnjh poslova Republike Srbije, jer je praska onih država u kojima je mala stopa saobraćajnih nezgoda pokazala da se najbolji rezultati postižu kombinovanjem represivnih i preventivnih mera. Kampanja se takođe realizuje se uz podršku JP Putevi Srbije, Udruženja osiguravača Srbije, Naftne industrije Srbije i benzinskih stanica EKO i Europetrol.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija