• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

26.07.2016

13:29

DA LI MOBILNI TELEFON ZAISTA PRIVLAČI GROMOVE? Evo šta na to kažu stručnjaci...

Društvo

DA LI MOBILNI TELEFON ZAISTA PRIVLAČI GROMOVE? Evo šta na to kažu stručnjaci...

Podeli vest

Zbog priča kloje su se pojavile posle tragedije u Aleksandrovcu da jedan od uzroka udara groma može da bude mobilni telefon, profesor Jovan Cvetić sa ETF-a rekao je da u tome nema nikakve istine i da su signali koje on šalje veoma slabi

 

- Potrebno je mnogo truda da se izazove kontrolisano pražnjenje na jednom mestu. Mobilni telefon nema nikakve veze sa iniciranjem atmosferskog pražnjenja na jednom mestu. Sa naučne tačke gledišta bilo bi dobro da čovek može da izazove pražnjenje, ali to je, nažalost, teško izvodljivo - rekao je profesor Cvetić za RTS.


DA KAMEN ZAPLAČE: U Aleksandrovcu umrla i druga devojčica od udara groma!



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Nebojsa

pre 7 godina

Zato sto se strucnjacima nazivaju ovakvi kao Cvetic sve nam i propada. Jednom recju on nista ne zna niti prati u struci.nNaravno da je opasno koristiti mobilni tokom grmljavine.n

Svojta

pre 7 godina

Verujem da ste objavili obimnu disertaciju na tu temu i da niste jedan od onih sarlatana po proncipu " ma, kad ti ja kazem"...

gago

pre 7 godina

Mislim da je to nedovoljno ispitano a mozda i jeste pa se krije jer je u mobilnu telefoniju ulozen ogroman novac.Teoretski su mnoge stvari nemoguce a praksa kaze drugo.Slusao sam savete strucnjaka iz Austrije svojim gradjanima da kad se nadju u brdima ili na otvorenom prostoru van naselja u toku nevremena izmedju ostalog iskljuce mobilne telefone.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija