• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

30.07.2016

21:16

NAJVIŠE VOLIMO RUSE, A NAJMANJE - HRVATE! Evo koga Srbi vide kao svoje najveće neprijatelje u svetu!

Društvo

NAJVIŠE VOLIMO RUSE, A NAJMANJE - HRVATE! Evo koga Srbi vide kao svoje najveće neprijatelje u svetu!

Podeli vest

Najveći neprijatelj Srbije u svetu je - Hrvatska! Tako se izjasnio najveći broj anketiranih stanovnika naše zemlje u istraživanju koje je sproveo Institut za evropske poslove

 

Istraživanje je rađeno od 28. juna do 6. jula, anketirano je 1.007 ispitanika i 19,7 odsto njih smatra je Hrvatska najveći neprijatelj Srbije, 18,1 odsto veruje da su to SAD, a na trećem mestu je Albanija sa 12,1 odsto.

Kada su u pitanju najveći prijatelji naše zemlje, tu ne postoji ni najmanja dilema: čak 41,3 odsto anketiranih veruje da su to Rusi. Na drugom mestu je Grčka sa 12 odsto, a na trećem Kina sa 9,6 odsto glasova.

Kako smatraju analitičari, trend da su Hrvati u poslednje vreme postali "prepoznati" kao najveći neprijatelji prati samo tok odnosa između čelnika dve države, koji su na vrlo niskom nivou, sa čestim optužbama za razne probleme koje lete sa jedne na drugu stranu.

Istraživanje je pokazalo i da 80 odsto građana smatra da nikako, ni pod kojim uslovima, ne bi trebalo priznati nezavisnost Kosova i Metohije, a 52 odsto se protivi čak i bilo kakvoj podeli Kosmeta.

Više od polovine građana Srbije (55%) podržava članstvo Srbije u Evropskoj uniji, protiv je 39%, dok je 6% uzdržano. 

Članstvo Srbije u NATO ne podržava 82 odsto građana, 12 odsto podržava, a 6 odsto je neodlučno.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
kobac

pre 7 godina

Volimo Ruse a Putin u Sloveniji i o Slovencima kao o svom narodu i ostaje ceo dan ili dva po dva puta godišnje a kod nas 5 i po sati !!! Tuga n

Miso

pre 7 godina

Naopako da je obrnuto.Hrvati su nam na zalost najveca pretnja i najveci neprijatelji u regionu,jer masovno podrzavaju ustastvo,i dice s pocinjenim zlocinima.Ponovicu hiljaditi put da je to najgenocidniji narod u vecem delu sveta,i da se i danas rade studije o svireposti zlocina koje su pocinile ustase.Mir je nesto sto je neophodno ovom bolesnom svetu,ali nacije poput nasih nazovi komsija ocigledno nisu spremni za takav nacin zivota,i bespotrebno "cackaju mecku",bojim se samo da se blizi finale izmedju nas i njih,iako Srbija cini sve da to toga ne dodje,ali ako vec hoce mozda im treba i dati sto su zaluzili obzirom kakvi su smradovi.Bila bi to brzo resena stvar,jer su izgubili prilicno dosta prijatelja koji su ih podrzavali,i da nisu imali podrsku sveta 90-ih svi Hrvati bi mogli stati na Brione.

naivko

pre 7 godina

Da li su bolji oni koji su im bili mentori devedesetih !?

NAvojo

pre 7 godina

Ne znam odakle si, ali reci da su nam Hrvati najveci neprijatelji u REGIONU je neznanje ili nepoznavajne HRVATA. Neka mi neko kaze ko je vise pobio I proterao SRBA u XX. veku od Hrvata, pa onda neka kaze da je neko gori od njih. Ja ne poznam Srbina, koji misli da nam Hrvati nisu najveci neprijatelji na ovome svetu I svaki onaj ko drugacije misli ne zna nista ili nema osecaj pripadnosti SRPSKOM RODU, to je KOMUNIST. Samo 19% je dobar znak za Hrvate da nastave slobodno sto su naumili, a 90% Hrvata misli da su im Srbi najveci neprijatelji iako Srbi nemaju ni JAME ni CRKVE u Glini,nu JASENOVCE, ni, PREBILOVCE, ni mnoga druga stratista, gde su klali, mucili I bacali SRBE, a isto je laz da 50% Srba zeli u EUstasko -Nacisticku UNIJU, samo oni koji delaju javno protiv SRBIJE, a znamo ko su, pise se o njima svaki dan, I maloumnicu, koji ne misle SVOJOM GLAVOM, oni hoce u tu ZLOCINACKU UNIJU.

laza lazarevic

pre 7 godina

Krvati najveci neprijatelji a Hrvatice najvece prijateljice... A da nas mozda bas zbog toga Krvati toliko mrze? Frojd bi verovatno potvrdio... kompleks OCEUBICE ...

Patriota

pre 7 godina

Па нормално је да волимо Русију, она нас једина није убијала, већ нас је одувек подржавала кад год је то могла, да нема Русије не би било ни Србије.

Mili

pre 7 godina

Nisu nas ni Filipini ubijali pa nevidim razlog za tvoje lozenje na ruse Da su napravili anketu pre 10 godina rekli bi da su nam albanci najveći neprijatelji Narod gleda mnogo tv i vučića Nažalost

Patriota

pre 7 godina

Руси су нам највећи пријатељи и браћа по вери и крви, показали су то безброј пута, и у УН и у ратовима, и у поплавама, и свуда где је то било потребно, а да имало пратиш руску ТВ схватио би колико нас воле јер нема политичке емисије у којој непомену бомбардовање Србије и проблем КиМ, а што се тиче Филипина, ок су земља нису признали КиМ тако да су нам и они пријатељи.

Ljubo

pre 7 godina

Mogli bi pricati danima...ali najveci neprijatelj Srba ,su sami Srbi ...a prijatelja nema ,sutra da nam Hrvatska ,a znamo sta su nam uradili u blizoj istoriji ,samo da nam dvije pozitivne stvari ucine ,mi smo u stanju do neba ih dici ,opjevati,...a mnogivkoji su nam ucinili nesto ,brzo i lako pocjenjujemo i zaboravljamo ...to je tako i to nam je najveca falinka ,davno smo izgubili osnovni stub ,valjda je za to kriva i " vicanska kultura i vrijeme u kojoj je vladala harmonija ,posle toga smo pogubljeni...

mirko

pre 7 godina

Rusi i neznaju ko su Srbi zar niste videli anketu na ulici

petar123

pre 7 godina

NAJVEĆI NEPRIJATELJI SMO MI SAMI SEBI JER SU NAM POLITIČARI TO SERVIRALI NA TACNI.JA SAM BIO SKORO U ISTRI I NISAM PRIMETIO DA JE IKO NA MENE OBRATIO PAŽNJU A ZNALI SU ODAKLE SMO DOŠLI.MI O TOME MOŽEMO SAMO SANJATI.

JOVANic

pre 7 godina

E moj petre123, ti govoris o Istri, vidi se da si jedan od onih, koji nemaju pojma o Hrvatima, pa ti Hrvati u Istri nikada se nisu izjasnjavali kao Hrvati, vec ISTRIJANI I nemaju nista zajednicko sa USTASAMA -HRVATIMA iz Like, Slavonije, Dalmacije, a narocito Hercegovine, to su 90% Ustase, samo Istra, Medjimurje I Zagorje nisu imali USTASE, ali ne zameram ti sto ne znas, to je krivica tvoje - moje DRZAVE, koja ne dozvoljava srpskoj deci da uce srpsku istoriju, da im upisu u UDZBENIKE, ko im je veciti neprijatelj I kome nikad ne smiju verovati.

Laloš

pre 7 godina

Veoma interesantno. Treba odcepti Vojvodinu od Srbije, jer je puna Hrvata.

mare

pre 7 godina

Najvaci neprijatelji Srbije su anglosaksonci to su dokazali u prvom ratu kad su Srbiju kao saveznika pustili niz vodu...ko dobro zna istoriju zna za probleme sa ulaskom u Grcku sa brodovima oruzjem Skadrom Itd.Dokazali su I u 2 ratu kad su nas uvukli u isti podelili na cetnike I partizane I na kraju bombardovali.Dokazali su to I 90tih podrzavajuci ustasluk I mudzahedine po Bih I Kosmetu.Hrvatski politicari , Bakir , Taci I ekipa su "fakir fukara" sto rece Andric I oni laju I ujedaju sami kad osete da je Srbija I njena vojska slaba.Kad nam vojska ojaca fakir fukara se nece cuti .

zoran miljkovic

pre 7 godina

То што већина грађана мисли да су Хрвати најгори и да нас највише мрзе ДА, јел политичари још увек јашу на идеји НДХ.А ко су нам пријатељи, то није тачно,одавно или никада није било љубави између замаља, постоји само ГО ИНТЕРЕС, али су Срби годинама силовани да су нам Руси највећи пријатељи,НАПРОСТО НИЈЕ ТАЧНО.

Boban

pre 7 godina

Ima li gorih nego kada te braća izdaju? Najgori su ortdoksni crnogorci. Izvinjavam se Srbima u Crnoj Gori.

Rato

pre 7 godina

SAD su unazadile Srbiju toliko da se neće oporaviti ni za sto godina. Ukrale su joj je celi 21. vek.

Tuga

pre 7 godina

Koji ste vi nesrecnici,kada cete vec jednom da shvatite da su nam najveci neprijatelji politicari,tajkuni,biznismeni,menadzeri....i ostala bagra,oni nemaju ni vere ni nacije,ovo sve i jeste njihovo maslo,sad verovatno trljaju ruke dok se vi koljete medjusobno i dirincite kod nekog od njih za pisljivu sicu,90%vas nikada nije bilo ni u hrvatskoj ni na kosovu a kamoli u rusiji ili americi al zato znate ko vam je neprijatelj,kako stvari stoje sa vasim bednim platama a sve zahvaljujuci gore pomenutim lesinarima necete ni videti dalje od svog prozora,sa ovakvim stavovima i razmisljanjem za bolje i niste,uzivajte u svojoj bedi i materijalnoj i duhovnoj.

starica

pre 7 godina

SRBIN JE SRBINU NAJVECI NEPRIJATELJ a ko je svim srbima neprijatelj ne znam....

iscander

pre 7 godina

ako su hrvati najveći neprijatelji kako to da ima tako mnogo brakova između ta 2 naroda-mislim srbe i hrvate?tko bi živio sa neprijateljem?političari sa obje strane potpaljuju vatru sa četnicima,ustašama,stepincem,mihajlovićem i drugim stvarima...hrvati sigurno nisu najveći neprijatelji Srbiji i srbima...mislim na obične ljude

iscander

pre 7 godina

ima u Hrvatskoj ekstrema ali su u manjini...u gradu Rijeci se javno slavi pravoslavni Božić tj Badnjak i to može svatko provjeriti...dalje u prošloj Vladi RH Zorana Milanovića bila trećina ministara srpske nacionalnosti i to se može provjeriti...A Vlada Srbije više voli HDZ nego SDP au SDP tj stranci Zorana Milanovića imate mnogo pripadnika srpske nacionalnosti i većina srba glasa za SDP...čak prije nego svoje predstavnike kojih ima 3 u Saboru-parlamentu RH a koji su na čelu sa Miloradom Pupovcem svojedobno podržavali HDZ Ive Sanadera i Jadranke Kosor...pozivam sve koji sumnjaju u ovaj tekst neka dođu u Istru,Rijeku,Varaždin,Zagreb,Čakovec..a na danima grada Čakovca pjeva Bajaga ovih dana...

Lala iz Banata

pre 7 godina

Значи има у Хрватској екстрема али су у мањини - па славе тај Православни Божић - баш се чудим....а питате се... Зашто...? И ја такође...

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17