• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer/Alo

07.08.2016

22:41

GAZDA JEZDU STIGLA KLETVA: Nekadašnji milioner živi u bedi, od gladi ga spasavaju rođaci!

Društvo

GAZDA JEZDU STIGLA KLETVA: Nekadašnji milioner živi u bedi, od gladi ga spasavaju rođaci!

Podeli vest

Jezdimir Vasiljević (67), poznatiji kao Gazda Jezda, bivši vlasnik nekadašnje piramidalne štedionice “Jugoskandik”, živi bedno i nema para čak ni za cigarete, ne kriju njegovi rođaci i poznanici

Nekadašnjeg šefa čuvene imperije “Jugoskandik” i predsedničkog kandidata pomažu prijatelji, a naš izvor kaže da su ga videli u veoma zapuštenom stanju.

- Moji prijatelji su ga videli u Novom Beogradu i izgledao je vrlo loše - kaže naš sagovornik.

I u njegovom rodnom Topolovniku kod Velikog Gradišta kažu da je posetio bliže rođake, ali da to više nije onaj stari Gazda Jezda.

- Šta da vam kažemo... Ja sam mu kupovao cigarete. I nahranili smo ga. Hoda koristeći štap. Poslednji put nam se javio iz Bugarske, gde je bio kod prijatelja. Ne znamo čime se sada bavi. Od tada od njega nema ni glasa od njega - rekao nam je Jezdin bliski rođak iz Topolovnika.

Nekada moćnog vlasnika piramidalne štedionioce retko posećuju i deca iz tri braka.

- Čuli smo da ni najstarija ćerka nije s njim u kontaktu, kao ni dva sina, koji su negde u inostranstvu. Ne znamo što mu je sa trećom suprugom iz Ekvadora, sa kojom ima ćerkicu - dodaje Jezdin rođak, koji veruje da je Vasiljević negde u Srbiji.

Jezda se poslednji put pojavio u javnosti u oktobru 2013. u rijalitiju “Farma”. Kasnije je napravio sajt, na kojem se, prema pisanju medija, predstavio se kao Don Mandok, tvrdeći da je otkrio izvanredni i neiscrpni “suficit energije”, bez koje će, kako je naveo, svet zasigurno propasti!

Narodu je, uz uplatu jednog dolara ili evra, nudio spasenje od zagađenja i zagrevanja tvrdeći da “mač vatre” uskoro stiže i da svako živo biće treba za to da se pripremi. Potom se odselio u Čačak, gde je živeo kao podstanar kod bivšeg radnika banke.

Od tada se seljaka gde stigne jer su mu oduzete vile na Dedinju i sva imovina. Vasiljević je usled zastarelosti, u jesen 2013, slobođen optužbi za pljačku 18.000 štediša.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Boban

pre 7 godina

Jedino Mlađan Dinkić opljacka milijarde i niko ga ne dira, čovek uživa, troši lovu, komponuje i postavlja svoje kadrove gde god stigne....

lepi

pre 7 godina

Nije on bio nikakav milioner! On je bio samo figura na sahovskoj tabli! Zna se ko i zasto ga postavio!

faca

pre 7 godina

a zasto je zastarelo???da se nebi otkrila istina i umesanost tadasnjih politicara u pljacku Jugoskandika....tako je bilo

marisav

pre 7 godina

DB ga je lepo iskoristio i šutnuo pošto su opljačkali od Naroda pare!kad je glupak i nije negde(Sejšeli),sklonio par miliona!seljak

zeljka

pre 7 godina

Od kud znate da nije sklonio? Od cega zive deca?

Ljube

pre 7 godina

Lepo kletva kaže: Da Bog da imao pa nemao! A onima koji su imali nemanje posle mnogo teže pada a da je nekome žao siguran sam da nije

MILE

pre 7 godina

Kad ce Dacica Palmu i ostale da to zatekne i da vrate narodu pokradeno

Skretnicar

pre 7 godina

Hajde sada oni koje je unakazio i mozda oterao u smrt da mu opet daju neku crkavicu da prezivi ???? PS: A to da je izigran i bio necija moneta , IZVINITE ALI ON JE PRISTAO NA TO i sada neka snosi posledice svojih postupaka.

duška

pre 7 godina

"Dođe đavo po svoje",umela je reći moja pok.majka! Pa šte ti drpatori misle,da će biti "puj pike, ne važi"!? "Oteto je prokleto", opet citiram...

Aleks

pre 7 godina

Stari prevarant, hohštapler, fantast, prevejani kriminalac, koji neumorno pokušava sa nekakvim aparatom za energiju, da opet mazne, pokrade velike pare naivnim, lakovjernim Srbima!

Budjoni

pre 7 godina

Narod koji veruje Bankama, Slobi, Jezdi, Dafini, Dinkicu, Tadicu, Vucicu i ostalim prodavcima magle i opsenarima je za duboko zaljenje ! Treznjenje je kasno i uz raslol i zato smo svi za zaljenje !

Ljube

pre 7 godina

"Budjoni" Čitajući tvoj komentar pitam se kome ti veruješ? Čime se baviš i šta si u životu postigao? Izgleda da veruješ samo sebi - kandiduj se, izađi na izbore, ubedi narod da si najbolji pa vozi Miško, možda će neko tebi verovati

milija suzović

pre 7 godina

Živkovići,Tdići,čedomoiri budućnost je pred vama.Pročitajte ovo i Pjtiću ,Dinkiću jel onaj odozgo gleda.Žuti ničija nije gorela do jutra pa neće ni vaša.

robin

pre 7 godina

Nikada neodgovaraju pravi krivci.Stigla ga kletva.Kakva kletva.Netreba vise.Sklonjen je.Da bi se pravi krivci oprali kao i uvek.

Mirjana

pre 7 godina

Važno da su ga deca trebala dok je imao bogatstvo i oni što god su htjeli.....

Riddick

pre 7 godina

Pita starost gde si bila mladosti. U kriminalu, lopovluku, i obmani odgovara mladost.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija