• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

12.08.2016

11:06

POSLEDICA NEVREMENA U Požegi šteta 46 miliona dinara!

Društvo

POSLEDICA NEVREMENA U Požegi šteta 46 miliona dinara!

Podeli vest

Do sada procenjena šteta u Požegi od nevremena na poljoprivrednim kulturama, ekonomskim objektima i stambenim zgradama je oko 46 miliona dinara, rekao je danas Načelnik sektora za vanredne situacije Predrag Marić

- Šteta na poljoprivrednim kulturama je 21 milion dinara, na ekonomskim objektima 11, a na stambenim zgradama 14 miliona dinara - precizirao je Marić.

On je dodao da je procena šteta u ostalim opštinama zapadne Srbije, koje je pogodilo nevreme, još uvek u toku, da su opštinski štabovi na vreme obavešteni o nevremenu, ali da se nije mogao sprečiti nastanak štete, jer je priroda jača.

Najvažnije je da se sačuvaju ljudski životi i u tome uspevamo. Situacija na terenu sada je stabilna, ljudi na terenu se bave procenom štete i koliko lokalne samouprave mogu da pomognu u saniranju, a ukoliko ne mogu postoji vladino telo koje se time bavio - rekao je Marić.

GROM GA UČINIO BOGATIM: Stogodišnji hrast krio basnoslovno bogatstvo!

Kako kaže prevencija je uslov svega, i u Srbiji na tome treba najviše raditi. Podseća da je nabavka protivgradnih raketa prešla u nadležnost RHMZ, da je i dalje hronični problem nedostatak para, ali i da se protiv prirode ne može te i kada postoji maksimum raketa, 70 odsto je zaštita nikada nije 100 odsto.

- Teško je prirodu pobediti, to ne uspeva ni velikim silama kao što su Amerika i Rusija. Možete da se trudite da delujete preventivno -naglasio je Marić, koji je na tv "Pink" predstavio Priručnik za ponašanje u vanrednim situacijama u kome se nalaze uputstva namenjena građanima kako da se sačuvaju od požara, poplave, zemljotresa, terorizma.

- Već pet godina pokušavamo da se izmeni plan i program i da deca u osnovnim školama u okviru predmeta ''Svet oko nas'' da uče kako da se sačuvaju u vanrednim situacijama. Tu se počinje sa stvaranjem bezbednosne kulture - zaključio je Marić.

(VIDEO) NEVREME U ZAPADNOJ SRBIJI! Jaka kiša, olujni vetar i grad pričinili veliku štetu!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija