• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. M. - V. N.

15.08.2016

19:16

ALARMANTNO! RODITELJI OPREZ, MALIŠANI NA METI PERVERZNJAKA: Pedofili preko Fejsbuka vrebaju žrtve, evo kako da zaštitite decu!

Društvo

ALARMANTNO! RODITELJI OPREZ, MALIŠANI NA METI PERVERZNJAKA: Pedofili preko Fejsbuka vrebaju žrtve, evo kako da zaštitite decu!

Podeli vest

Manijaci se dugo dopisuju sa decom da steknu poverenje, pa zakažu sastanak... Teško ih je pronaći jer menjaju imena, slike..

Slučaj od pre par dana kada je uhapšen pedofil (66) koji se preko Fejsbuka dopisivao sa devojčicom (11) i zakazao joj sastanak ponovo je uzburkao javnost u Srbiji! Nesreća je izbegnuta jer se majka devojčice umešala u prepisku i time pomogla policiji da namame manijaka i uhapse ga!

Profil pedofila:

* Nalazi se među detetovim Fejsbuk prijateljima
* Non-stop prati dečje aktivnosti na društvenim mrežama
* Pokušava da stekne dečje poverenje
* Nije svestan učinjenog dela
* Ima psihički poremećaj
Teško se leči od svoje bolesti

UHVAĆEN MANIJAK IZ SREMČICE: Bludničio nad devetogodišnjom devojčicom

Da su deca sve češće meta manijaka preko društvenih mreža, slaže se i načelnik Odeljenja za visokotehnološki kriminal Saša Živanović i alarmira roditelje da obavezno proveravaju svoju decu.

Lažni profili

- Policija radi na otkrivanju pedofila, ali najvažnije je da roditelji stalno prate šta njihova deca rade na raznim mrežama. Ko su im prijatelji, s kim se dopisuju, kakve slike postavljaju... Nekada je vrlo teško brzo pronaći sumnjivu osobu pošto one menjaju profile, slike. Javljaju se istoj deci pod drugim imenom. Najvažnije je, ukoliko se primeti bilo šta sumnjivo u poruci, odmah blokirati tu osobu! Mi u roku od nekoliko sati dobijamo informaciju od Fejsbuka u vezi sa sumnjivim i blokiranim osobama - objasnio je Živanović.

Public

Jedini način da se spreči najgore i da dete ne postane žrtva nekog manijaka je zaista samo u budnom praćenju njihovog ponašanja na društvenim mrežama, slaže se i neuropsihijatar dr Saša Vujošević.

(FOTO) DETALJI HAPŠENJA PEDOFILA, POLICIJA SPREČILA SILOVANJE: Manijak popio 'kamagru', pa krenuo da obljubi dete!

- Danas svako dete ima mobilni telefon, Fejsbuk, Instagram, Tviter profil, a to je veliki rizik da se nađe na meti pedofila i njihovih bolesnih fantazija! Roditelji bi zbog toga morali da imaju otvoren odnos sa decom, da bez stida pričaju s njima o svemu, pa i o opasnostima koje ih vrebaju s interneta. Neophodno je da proveravaju dečje telefone, da imaju šifre od njihovih društvenih mreža i da u svakom trenutku znaju gde su i s kim su njihova deca - ističe Vujošević.

To je bolest

Veliki problem u otkrivanju pedofila jeste i to što se u velikom broju slučajeva oni, pregledajući dečji profil, predstavljaju kao da ga preko nekoga poznaju.

Svaka treća devojčica žrtva manijaka

U Incest trauma centru upozoravaju na frapantne podatke kada je reč o seksualnom zlostavljanju dece!
- Prema našim podacima, u Srbiji su svaka treća devojčica i svaki sedmi dečak do svoje 18. godine preživeli neku vrstu seksualnog zlostavljanja. U tu kategoriji spadaju i seksualno uznemiravanje, obljuba, dečja pornografija i silovanje - navode u ovom centru.

PEDOFIL IZ IVANJICE SE BRANI: Nisam nameravao da silujem devojčicu, HTEO SAM SAMO DA JOJ OBUČEM PANTALONE!

Tako se polako razvija bliskost, stvara poverenje i to dopisivanje može dugo da traje dok manijak ne zakaže neki susret, objašnjavaju stručnjaci.

Njima je veoma važno da ih žrtva prihvati zaista kao prijatelja kako bi lakše njima manipulisali jer pedofilija je psihološki defekt koji se ne popravlja, tvrdi kriminolog Zlatko Nikolić.

(FOTO) DOLIJAO! Ovo je pedofil koji je zbog seksa vrbovao decu preko Fejsbuka!

- Pedofili svoju potrebu za seksom ne uspevaju da zadovolje na normalan način. Upravo osećaj dečje nemoći oni doživljavaju kao svoju moć. Ovaj poremećaj postoji kod mnogih, ali ga zbog moralnih normi ne ispoljavaju svi. Međutim, kada dođu u iskušenje, najčešće ne mogu da se savladaju, pa imamo onu priču: "Šta mu bi, bio je miran porodičan čovek, a u stvari je pedofil." Za pedofile, nažalost, ni kastracija nije rešenje - objašnjava Nikolić.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!
dva puta odbili

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!

Ustavni sud Crne Gore usvojio je danas žalbu i utvrdio da se Miloš Medenica, sin bivše predsednice Vrhovnog suda Vesne Medenice, neosnovano u pritvoru, potvrđeno je nezvanično podgoričkom portalu CdM. Vesni Medenici se takođe sudi, zbog optužbi za zloupotrebu službenog položaja i organizovanja kriminalne grupe, ali se i ona brani sa slobode.

24.04.2024

16:09

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija