• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

21.08.2016

18:43

BRNABIĆ U BAJINOJ BAŠTI: Vlada brine o problemima lokala!

Društvo

BRNABIĆ U BAJINOJ BAŠTI: Vlada brine o problemima lokala!

Podeli vest

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić posetila je danas Bajinu Baštu i tom prilikom istakla da će to biti najveći deo njenog posla kao resorne ministarke - da vidi kako se živi na lokalu, kako bi se bolje određivali prioriteti

- Izuzetno mi je važno da dobro obavljam svoj posao, da posećujem lokalne samouprave i to će biti najveći deo mog posla - da razgovaram sa meštanima i da vidim kako se živi na lokalu. Tako možemo zajedno da određujemo prioritete, što važi i za racionalizaciju lokalne samouprave i za budžete - rekla je Brnabić novinarima po obilasku radova na sanaciji deonica u okolnim mestima, oštećenih nedavnim većim kišnim padavinama.

Brnabić se osvrnula i na “famozni Zakon o finansiranju lokalnih samouprava”, ističući da je upravo zbog ovakvih stvari važno da je vlada i tim predlogom zakona izašla u susret lokalnim samoupravama, pa nisu drastično sečeni loklani budžeti.

- Ovde su problemi nastali na lokalnim putevima, za koje ne ide novac iz republičkog već iz lokalnog budžeta - objasnila je ministarka. 

Prema njenim rečima, u razgovoru s predsednikom te opštine Radomirom Filipovićem, saznala da je u toj opštine teška i prevencija, pa opet dođe u situaciju da se teren raščisti, mreže puteva uspostave, a da se zatim dogode klizišta i bujice, pa mora da se radi rekonstrukcija svega toga.

- Jako je specifičan ovaj kraj, a sa druge strane, videla sam puno fantastičnih stvari. Recimo, sjajan preduzetnički duh, kraj koji mnogo doprinosi privredi jer ima i maline, kupine, borovnice, ribnjake...- podelila je Brnabić svoju impresiju, nakon što je obišla i nekoliko lokalnih domaćinstava.

Zato je važno, istakla je, da se meštanima omogući da nesmetano rade i da mogu da dopreme svoje proizvode do dobavljača. 

- Vlada je svesna ovog problema. Puno je uloženo u Bajinu Baštu - rekla je Brnabić.

DRAMA SA SREĆNIM ZAVRŠETKOM: Evakuisani svi putnici zarobljeni u automobilima kod Bajine Bašte!

I kada je palo mnogo kiše, čula se, kako je rekla, i sa premijerom Aleksandrom Vučićem, ministrima Zoranom Mihajlović i Nebojšom Stefanovićem, direktorom vladine Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Markom Blagojevićem... 

Putevi Srbije su na terenu od juče, a i meni je bilo važno da dođem, jer sam novi ministar u vladi i da kažem ljudima da vlada brine i da se na njihovim problemima radi - poručila je ministarka.

Predsednik opštine Bajina Bašta Radomir Filipović izjavio je da kad se dogode ovakva oštećenja za to je potrebno 20 do 30 miliona dinara, što je za takvu opštinu neizdrživo.

Naš najveći problem je kad završimo sanaciju, kako da funkcioniše saobraćaj ka školi, lokalni put. Ako ne zaštitimo asfaltne saobraćajnice, dolaziće do problema. Opština će morati za koji dan da uradi i drugi rebalans budžeta za ovu godinu, da bismo isplatili ono štio smo sanirali - rekao je Filipović dodajući da je i za večeras najavljeno da će biti padavina, ali i da se nada da neće biti daljih uništenja.

On je zahvalio ministarki Brnabić što je došla, i to u nedelju, da obiđe radove i sagleda situaciju, a kako je rekao, prošla je sa opštinskim vlastima i veći deo puta koji je uništen.



 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
marko

pre 7 godina

A zar to treba da se istice? Ili nekom logikom vlada ne brine o lokalu pa kad se desi da to radi onda mora de se iznese u javnost. Istice se nesto sto bi trebalo da se podrazumeva. Smesno.

Izbori 2024

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Alkaraz: Boli me što sam propustio Barselonu!
Tenis

Alkaraz: Boli me što sam propustio Barselonu!

Španski teniser Karlos Alkaraz (20) govorio je na konferenciji za medije uoči nastupa na turniru u Madridu, a osvrnuo se i na povredu nadlaktice koja ga je na skoro mesec dana odvojila od terena.

23.04.2024

20:16

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija