• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

28.08.2016

08:22

BRNABIĆ: Srbiji fali 15.000 IT stručnjaka!

Društvo

BRNABIĆ: Srbiji fali 15.000 IT stručnjaka!

Podeli vest

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić izjavila je da u ovom trenutku u Srbiji u IT sektoru nedostaje 15.000 stručnjaka, i da bi toliko stručnjaka moglo da bude odmah zaposleno

- Duboko verujem da IT sektor može da bude okosnica razvoja Srbije. U ovom trenutku u IT sektoru fali 15.000 stručnjaka, mislim da bismo toliko mogli odmah da zaposlimo. U tom smislu, mislim da će biti ključ obrazovanje ljudi, širenje kapaciteta. Tu ću dosta sarađivati sa ministrom prosvete - rekla je Brnabić u intervjuu za "Blic", na podsećanje lista da je premijer Aleksandar Vučić rekao da će ona biti na čelu ministarskog tima koji će se baviti IT sektorom.

Na pitanje beogradskog dnevnika, kako planira da unapredi rad zaposlenih, Brnabić je istakla da su obuke ključ.

- Na tome ćemo raditi, kao i na pokretanju akademije za javnu upravu, koja će biti nacionalna akademija za obuku službenika u javnoj upravi, a cilj koji je premijer postavio je da ona bude formirana do sredine ovog mandata - kaže ministarka Brnabić.

Govoreći o dodatnim zapošljavanjima, ona je napomenula da su to prevashodno inspektori kojih nema dovoljno i Uprava za agrarna planiranja.

BRNABIĆ: Za nekoliko meseci nećemo "dokazivati" da smo se rodili!

- Da imamo veći broj inspektora, brže bismo sankcionisali subjekte koji nelegalno posluju i varaju građane...Drugo mesto gde nema dovoljno saposlenih je Uprava za agrarna planiranja. Bili su konkursi, ali nemamo dovoljno ljudi i ministar Nedimović i ja smo već razgovarali o tome - dodaje Brnabić.

Ona se kratko osvrnula i na spekulacije da joj je mesto u Vladi ponuđeno zbog istupa u aferi "prisluškivanje", ocenjujući da su takvi komentari maliciozni i da treba biti oprezan sa takvim ocenama.

- Bićemo u situaciji da niko stručan neće prihvatiti da bude ministar iz straha od provlačenja po medijima i projektovanih afera - rekla je Ana Brnabić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
ana

pre 7 godina

Kakav nam je IT sektor i ove sto imamo nemaju posla pa odlaze u inostranstvo.Pricas samo da bi nesto rekla.Ulazite u poljoprivredu kakav IT.

ZLATKO

pre 7 godina

Nema netreba zanatlija,samo masna-tasna strucnjaci.Pametna neka zena\n

RINGISPIL

pre 7 godina

Ma naravno IT strucnjaci sa GMO sendvicima u rukama a narodu kilo bajate svinjetine za 700 dinara. Prethodne generacije su bez IT IZGRADILE 100 post boji svet i imali kvalitetniji zivit. IT je napravila ZOMBI generacije nesposobne za bilo sta.

nikolA

pre 7 godina

@ana Pa kad biste ulagali u IT, strucnjaci ne bi odlazili u inostranstvo.. Koja logika, majko mila.. Ajde sto kod vas sve dolazi 20 godina kasnije, nego sto nikada necete ni da naucite. Zato zivite super.

Ivan

pre 7 godina

Da toliko su dobre plate za IT dtrucnjake da sam i sam pobegao u inostranstvo. Koji ce to strucnjak da radi za malu platu i to kod nas i poslove koji nisu u njegovoj nadleznosti.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija