• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

01.09.2016

22:53

ŠARČEVIĆ U GRAČANICI: Srpsko obrazovanje na KiM ne samo da će opstati nego će i napredovati!

Društvo

ŠARČEVIĆ U GRAČANICI: Srpsko obrazovanje na KiM ne samo da će opstati nego će i napredovati!

Podeli vest

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević poželeo je danas u Gračanici osnovcima i srednjoškolcima na KiM koji nastavu pohađaju po srpskom sistemu obrazovanja srećan početak školske godine, poručivši da će srpska prosveta opstati i napredovati u južnoj pokrajini

- Naše obrazovanje ne samo da će opstati ovde, već smo kao vlada najavili i ozbiljnu reformu u obrazovanju koja će podstaći pitanje kvaliteta. Tu reformu ćemo pokrenuti ne iz Beograda. Želim da podstaknem manje zajednice, naročitu našu zajednicu na KiM da ova deca imaju pođednaka prava na kvalitetnije obrazovanje kao i druga deca u celoj Srbiji - rekao je Šarčević.

ŠARČEVIĆ: Ðaci, srećno u novoj školskoj godini!

Ministar Šarčević je istakao da namerava da vrlo često boravi na KiM i najavio da će ovih dana inicirati formiranje fonda koji će imati za cilj da se poboljšaju uslovi rada školske dece na KiM. 

Direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić zahvalio je ministru Šarčeviću na tome što je u samo nekoliko dana od formiranja vlade uložio napore čije se pozitivne posledice već osećaju u našoj južnoj pokrajini i što je prvi dan školske godine obeležio upravo na Kosovu.

- Naši osnovci i srednjoškolci ovde gledaju u Vladu Srbije i svoju državu kao izvor budućnosti i opstanka. Naše prosvetne institucije su oslonac u većini srpskih sredina, kao i univerzitet sa 12.000 studenata, i oni će i ostati i opstati. Mi ćemo zajednički, rame uz rame, rešavati sve probleme i nastavićemo sa ulaganjem u prosvetu na KiM - rekao je Ðurić.

ŠARČEVIĆ: Insistiraću na više novca za obuku nastavnika!

Ministar Šarčević i direktor Ðurić otvoriće sutra u metohijskom selu Vidanju novi objekat osnovne škole, koju će pohađati deca tog povratničkog mesta. Škola je izgrađena u saradnji Vlade Srbije i Fonda Eparhije raško-prizrenske.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija