• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. K.

02.09.2016

10:00

IRAČANIN IZ NIŠA KOG SU BRUTALNO MALTRETIRALI MALOLETNICI: Oprostiću deci, iako su me tukli kao DIVLJE ZVERI!

Društvo

IRAČANIN IZ NIŠA KOG SU BRUTALNO MALTRETIRALI MALOLETNICI: Oprostiću deci, iako su me tukli kao DIVLJE ZVERI!

Podeli vest

Nišlija Kefah Albestan (57), koga je grupa maloletnika brutalno maltretirala, udarala i polivala vodom za vreme Džez festivala u ovom gradu, kaže da će oprostiti svojim napadačima, iako su ga "tukli kao divlje zveri".

Tražili su mi pare, a kada su videli da nemam, krenuli su da me maltretiraju. Kako deca mogu da budu tako surova?
Kefah Albestan (57)

Albestan, inače poreklom Iračanin, kaže da su ga dečaci napali samo zato što nije imao da im da pare i dodaje da ga je šokirala njihova surovost.

- Ti dečaci su mi tražili novac, a kada su videli da nemam da im dam, počeli su da me maltretiraju. Udarali su me s leđa, napadali sa svih strana, kao da su divlje zveri. Kada bih se okrenuo ka jednom, drugi bi me sačekao s leđa. Strašno, nisam mogao da verujem da deca mogu biti tako surova. Samo sam hteo da pobegnem, nije mi palo na pamet da im uzvratim - kaže za Informer Albestan, koji radi kao prodavac na niškoj pijaci.


(VIDEO) SRAMOTNO PONAŠANJE MALOLETNIKA U NIŠU: Bez ikakovog povoda maltretirali starca i oborili ga na ulicu!

Albestan Srbiju smatra svojom domovinom jer se oženio Nišlijkom i sa njom dobio ćerku. Tim pre mu je teže palo to što mu se desilo.

Nisu krivično odgovorni

S obzirom na to da Kefah ne želi da protiv svojih napadača podnese krivičnu prijavu, nema osnova za postupanje organa gonjenja. Maloletnici mlađi od 14 godina nisu krivično odgovorni ni kada je dokazano da su izvršioci krivičnih dela, tako da podležu samo merama koje izriče Centar za socijalni rad.    

- Nikada do sada nisam osetio da sam stranac u ovoj zemlji. Došao sam ovde da studiram na Fakultetu zaštite na radu i više se nisam vraćao u Irak. Ljudi su me lepo prihvatili, nikada ni od koga nisam čuo lošu reč. Živim kao svi ostali, delim sudbinu ovog naroda... Bavim se prodajom povrća na Velikoj pijaci, srodio sam se sa ovim ljudima iz moravskih sela kao da su mi rod rođeni. Oni mene mnogo poštuju i ja njih, nikada se nisam osećao ugroženo do tog dana - naglašava Kefah.

Ipak, dodaje da je i ranije bio na meti dečaka koji su ga napali.

- Motaju se tu po pijaci, zgrabe voće i povrće sa tezge i pobegnu. Kradu i od mene i od ostalih prodavaca, ali to im nikad nisam zamerao. Pomislim, možda su gladni. Zato je moje iznenađenje bilo veće kada su nasrnuli na mene. Ne mogu da ih krivim, deca su to, ni na kraj pameti mi nije bilo da ih prijavim policiji. Njihovi roditelji treba da odgovaraju za njih, a ako ne mogu da brinu o njima, morali bi u dom, da ih tamo nauče da budu ljudi. Nikad se ne zna, danas su napali mene, sutra će nekog drugog - dodaje ovaj Nišlija.

Informer

Vest da je Albestan napadnut izazvala je veliko ogorčenje njegovih prijatelja, prodavaca na niškoj pijaci.

- Kada smo videli snimak kako tuku Kefaha, došlo nam je da ih mi nađemo i da ih izmlatimo. Pa on je miran, fin čovek, nikada ni na koga nije glas podigao, a to su ove mlade siledžije iskoristile. Nas je sramota što mu se to desilo jer ga smatramo svojim, bez obzira na to što je Iračanin - kazao je jedan od ovih ljudi.

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Vladimir

pre 7 godina

Ako Kefah neće da keže evo ja ću. Radi se o Romima koji maltretiraju sve redom na niškoj velikoj pijaci. I niko im ništa ne može jer su - maloletni!? Pitam se gde su policije, naročito komunalna? Jure babe koje prodaju rasad cveća a ove siledzije, i ako znaju za njih, ne diraju. I šta sada, ako su maloletni mogu i da dalje divljaju!? A onda će da se prodavci i ostali da se udruže, premlate se i eto "multietničke" mržnje! "Srbi mrze Rome"! Gde su silne NVO da se u ovo uključe i sklone mamlaze sa pijace? Bolje oni ili neka od Policija nego mi Nišlije.

zaq

pre 7 godina

Sto ne napisete da su to Romi!Oni se tamo motaju oko velike pijace,to je njihova teritorija!

goga

pre 7 godina

A sline NVO do brisela(b je malo za muke na koje nas teraju) ! A nas u maloj ulici terorisu cigani koji su se uselili u kucu jedne poremecene žene. policijaq savetuje da budemo miriljubivi!!!!!!Sada svako dvorište mora da ima psa jer oni kradu i ulaze gde hoce.

Mimi

pre 7 godina

To su bili Ganci ili u prevodu Cigani ili kako ih država zove Romi. Njih bar ima u Nišu u velikom broju .

mile

pre 7 godina

A nije sto si Iracanin nego sto si sirotinja, sto nekog bogatog ne napadnu...

KoleM

pre 7 godina

Oni će imati 5 dece, za dve generacije to je 25 x više. Mi imamo 0.7, što znači za dve generacije 0.5 x više, odnosno 2 puta manje.

Rango

pre 7 godina

Sramota jedna , ne daj boze da sam ja to video , polomio bi im noge i znas koliko me boli biiiiiip sto su romi. Sramota za komunalnu policiju iz dana u dan pokazuju koliko su bespotrebni ,

Mustafa Kajgani

pre 7 godina

Pisi kao Srbin, sto pise: Cigani,a ne Romi! Taj kraj se zove: Beograd-mala, jer beogradska kapija niske tvrdjave gleda na nju, u to je put za Beograd :P

ceca

pre 7 godina

Romi su dobri ljudi,ovo je stoka ciganska!!!Gde su niski mangupi da ih nauce pameti!?\n

dule

pre 7 godina

Gde je ta komunalna policija bre sada? Zamislite samo te heroje koji maltretiraju prodavca lubenica do smrti pa razne druge ljude koji prezivljavaju a nema ih kada su stvarno potrebni! Sramota bre kakva komunalna policija kakvi bakraci pa ti komunalci nisu ni za kriv.....! Zahtevam od vlade da ukine komunalnu policiju jer su nepotrebni i nesposobni a time bi i ustedeli ogroman novac! Gde su Nislije da opamete ove nasilnike koje biju stare ljude? Ej pa samo da ih vidim negde u Nisu slucajno da nesto pogresno urade, ima koske da im polomim!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija