• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

06.09.2016

16:18

MINISTARSTVO FINANSIJA: Ukidanje povraćaja PDV za bebe nije opterećenje za nove roditelje

Društvo

MINISTARSTVO FINANSIJA: Ukidanje povraćaja PDV za bebe nije opterećenje za nove roditelje

Podeli vest

Ukidanje povraćaja poreza na dodatnu vrednost (PDV) za bebe, kao jedne od mera koje su dogovorene sa Medjunarodnim monetarnim fondom (MMF) ni u kom slučaju ne predstavljaju opterećenje za nove roditelje, saopštilo je danas Ministatsvo finansija.

Zahvaljujući izmenama "više roditelja će ostvariti pravo na ovu nadoknadu, jer će svi koji imaju pravo na roditeljski dodatak dobiti uvećanje", navodi se u saopštenju.

Dodaje se i da će "prednost ovakvog socijalnog pristupa biti i činjenica da od sada roditelji neće morati da prolaze kroz dugotrajnu proceduru prikupljanja fiskalnih računa, njihovu verifikaciju i odobrenje od strane Poreske uprave, već će im novac jednokratno biti uplaćen na račun".


LOŠA I DOBRA VEST! Ukida se povraćaj PDV za bebe, POVEĆAVA SE RODITELJSKI DODATAK!

"Na novac se neće čekati kao što je to bila procedura do sada, već će novac dobiti odmah prilikom uplate roditeljskog dodatka", navelo je Ministarstvo finansija

Objašnjava se i da je osnovni cilj izmene, u sklopu Izmene Zakona o porezu na dodatu vrednost  "ravnopravan i pravičan tretman svih roditelja koji će na ovaj način ostvariti nadoknadu".

"Kako je refundacija PDV za kupovinu hrane i opreme za bebe, po osvojoj suštini, mera socijalne politike u smislu da pravo na refundaciju PDV mogu da ostvare roditelji bebe odredjenog imovinskog statusa, potrebno je da sve mere socijalne politike, budu predmet zakona koji uredjuju socijalnu politiku, a ne zakona koji uredjuje oblast oporezivanja potrošnje PDV", navodi se u saopštenju.


PORTAL BEBAC: Ne otimajte od beba, ukinite PDV!

Ministarstvo finansija je najavilo i da će u dogovoru sa Ministarstvom rada i socijalne politike u narednom periodu opredeliti neophodna sredstva.

Dodaje se i da će Poreska uprava, do primene novog zakona od 1. januara 2017. redovno i u roku procesuirati podnete zahteve i da će roditelji dobiti povraćaj PDV-a u skladu sa važećim zakonskim propisom.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Sremac

pre 7 godina

Od žutih bandita do dana danasnjeg,niko ništa ne radi na povećanju nataliteta.Ej ljudi!!!!To ce nas sigurno spasiti.Ukidate pdv.Tužno.Neka mi neko samo objasni kako moj drug koji ima petoro dece ne dobija ništa za peto dete Kaže država to je luksuz.Ko je tu lud mi ili vi?

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!
uštedeo ogromne pare

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!

Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić koji je optužen da je bio pripadnik vračarskog klana koji su organizovali odbegli Nikola Vušović i Radoje Zvicer izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je 35.000 evra, koliko je prilikom pretresa pronađeno u njegovom iznajmljenom stanu u kom je pre hapšenja živeo sa porodicom, njihova porodična ušteđevina.

16.04.2024

16:50

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija