• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V. N.

08.09.2016

21:31

BEOGRAĐANIN 22 GODINE TRAŽI PRAVDU: Investitor me ojadio za stan od 53 kvadrata!

Društvo

BEOGRAĐANIN 22 GODINE TRAŽI PRAVDU: Investitor me ojadio za stan od 53 kvadrata!

Podeli vest

Milorad Perović (65), vlasnik firme "Anamont" iz Beograda, već 22 godine pokušava da dođe u posed stana koji je zaradio tako što je investitoru uvodio grejanje u stambeno-poslovni objekat u izgradnji!

Međutim, to mu ne polazi za rukom jer njegov tadašnji poslovni partner Dragoslav Miličić već više od dve decenije izbegava da vrati dug tako što pronalazi rupe u zakonu.

Naime, Miličićeva firma "Investeksport" je 1994. započela izgradnju zgrade u Ulici Mije Kovačevića na "Omladinskom stadionu" u Beogradu. Perović se sa njim dogovorio da uvede grejanje u zgradu, a da zauzvrat dobije stan. Ipak, stan nikada nije dobio, a Miličić je svoju firmu fiktivno oterao u stečaj i tako izbegao naplatu duga.

Miličić: Samo se vi zanimajte!

Posebno je zanimljivo što Dragoslav Miličić nije negirao optužbe koje je na njegov račun izneo Milorad Perović.
- On je verovatno u pravu! Ima tu svega, ne može to da stane u jedan novinski članak. Samo se vi zanimajte i budite zanimljivi - rekao je za Informer Miličić.

- Moji radnici i ja smo radili godinu i po dana! Vrednost našeg rada je 116.666 tadašnjih maraka, a za to je, u kompenzaciji, meni trebalo da pripadne stan od 53 kvadrata u ovom objektu. S naše strane sve je bilo odrađeno po dogovoru, ali od mog stana ništa... Kad je trebalo da se realizuje naš dogovor, vlasnik "Investeksporta" Dragoslav Miličić beži iz zemlje jer mu je, navodno, neko iz vlasti radio o glavi. Bilo je to 1997. godine - priča Milorad Perović i dodaje:

- Čekao sam ga sve do 2004. godine, a onda sam rešio da ga tužim.

Presudom Trgovinskog suda u Beogradu iz maja 2006, "Investeksportu" je naloženo da "Anamontu", na ime naknade štete, isplati iznos od 5.611.819 dinara.

Sa Dragoslavom Miličićem sam se još 1994. dogovorio da uvedem grejanje u zgradu koju zida, a da mi on da jedan stan u vlasništvo
Milorad Perović

- Od naplate nije bilo ništa jer "Investeksport" 2010. odlazi u stečaj. Već na početku stečajnog postupka utvrđeno je da je vrednost imovine "Investeksporta" sto puta manja od visine njenih dugova, pa je i naplata dugovanja bila nemoguća misija - navodi Perović.

Nemajući kud, "Anamont" protiv Miličića 2011. pokreće posebnu parnicu, tražeći da se dug koji ima prema njima namiri iz druge imovine koju ovaj poseduje.

- Sud najpre donosi prvostepenu odluku da se Milačiću blokiraju sredstva koja ima u preduzeću UTP "Palanka" u Smederevskoj Palanci. Ali on se žali i sudija, na iznenađenje svih, donosi presudu u njegovu korist, koju potom potvrđuje i Apelacioni sud. Miličić sve vreme ima u vlasništvu i druge firme koje nesmetano posluju, a ja ne mogu da naplatim svoje potraživanje. On je najveći akcionar UTP "Palanka A. D." iz Smederevske Palanke, i još nekoliko firmi. Međutim, sud nije našao za shodno da iz prihoda ovih firmi namiri moj dug. Da zlo bude veće, meni je određeno da platim sve sudske troškove u iznosu od 700.000 dinara - kaže Perović.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Čišćenje zajedničkih dvorišta

pre 7 godina

Treba ga krivično teretiti, a i sudiju sankcionisati po zakonu o sudijama. Kada se stvori kritična masa ljudi koji guraju pravdu, onda će se stvoriti kritična masa sudija i tužilaca koji će morati biti sankcionisani. Tada će posao imati nove sudije kojima su diplome ulaznica za rad i zdravu karijeru, a ne za korupciju, laž, urušavanje države i punjenje mrtvačkih sanduka pravednicima.Što mi uredimo, neće morati naša deca.

SPOSOBANMOMAK

pre 7 godina

E, to je to....Otvoriš doo opljačkaš državu,opljačkaš ostale firme,prebaciš pare ženi i deci,malo se smiri,malo daš na kasicu i eto te kao nov,nemaš nikakvu pa čak ni prekršajnu prijavu....E OVO SE U SRŽAVI SRBIJI NAZIVA SPOSOBAN MOMAK.E TO JE STVARNOST,KO TO REŠI REŠIĆE 80% PROBLEMA PRIVREDE DRŽAVE SRBIJE.AKO NE REŠI ONDA NEMA NI DRŽAVE PA MOŽE DOVLAČITI STRANE INVESTITORE DO BESVESTI.A TO ŠTO NIKOME NIŠTA NIJE PLAĆAO,POREZE,STRUJU O SVE OSTALO,opet je davao na kasicu sa strane i OPET NAROD KAŽE BAŠ JE SPOSOBAN MOMAK.KRAJ NEMA NIŠTA OD NAS.I SVI ZNAJU ALI NIKO NE SME DA PISNE.

ciki

pre 7 godina

Moram samo demantovati komentar da niko ne sme da pisne. Nije tacnooo!!! Ima nas koji pisemo realne komentare na realnu situaciju danasnjice u porobljenoj Srbiji, ali se to neobjavljuju kao sto ni ovo nece objaviti jer su se ogradili "pravilima komentarisanja", ja licno koristim psovke i pisem ono sto mislim, i nacionalista sam i protivnik svih politicara na sceni, a znam da nisam jedini.

tt

pre 7 godina

Tačno je sve kako kažete, ali, za mene i mnoge u Srbiji, to nije sposoban momak, to je kriminalac koji zloupotrebljava zakon i srpsko pravosuđe. Za to postoji kazna i treba je uvesti u svakodnevni život, pa neće biti takvih "sposobnih momaka".

Mikac

pre 7 godina

E ovo je realna Srbija i srpsko pravosudje. Samo je problem što samo poneko može da nadje vezu da mu se objavi neka od nepravilnosti rada državnih organa.

Izbori 2024

TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima!
Live TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima!

Pred beogradske izbore članovi opozicije pokušavaju da izmanipulišu građane Beograda. Malo, malo dižu paniku netačnim informacijama: tvrde da će pešački prelazi nestati sa mesta na kojima su neophodni, spinuju da je država dozvolila građenje stambenog objekta na mestu dečijeg parka, dižu paniku gde je nema. Sa druge strane, kada zađete među građane i kada popričate sa njima uglavnom komentarišu da Beograd nikada lepše nije izgledao. Gost "Info jutra" bio je glavni gradski urbanista Marko Stojčić sa kojim smo razgovarali o EXPU koji će se održati u Beogradu 2027. godine, ali i drugim važnim temama vezanim za naš glavni grad.

28.03.2024

10:35

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država!
Live TV

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država!

Predsenik Srbije Aleksandar Vučić kaže da su vitalni nacionalni interesi naše zemlje ugroženi. "U ovom trenutku, nije lako da kažem kakve smo vesti dobili u poslednjih 48 sati. Direktno nam ugrožavaju vitalne nacionalne interese i Srbije i Srpske. Narednih dana upoznaću narod Srbije sa svim izazovima koji su pred nama. Biće teško, najteže do sad. Borićemo se. Pobediće Srbija", napisao je Vučić na svom Instagram profilu. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar Tomislav Lovreković.

28.03.2024

10:11

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)
Live TV

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)

Na današnji dan pre 25 godine, četvrte noći NATO agresije na našu zemlju, Vojska Jugoslavije oborila je američki bombarder F-117A. Do tada se smatralo da ovaj tip aviona, koji je zbog smanjenog radarskog odraza zvan „nevidljivi”, nije moguće locirati na nebu. Ipak, to je uspelo Trećem raketnom divizionu 250. raketne brigade Vojske Jugoslavije, 27. marta 1999. u 20.42 časa. Dva projektila tipa „neva” ispaljena su iz atara Šimanovaca, a jedan je pogodio F-117A, koji se posle bombardovanja podzemnog komandnog centra u brdu Straževica u Beogradu zaputio ka vazdušnom prostoru Mađarske. Letelica u plamenu sunovratila se na njive u ataru sremskog sela Buđanovci. Pilot se katapultirao i prizemljio pomoću padobrana. Ostaci oborenog F-117A „noćni soko”, što je pun naziv aviona, danas se čuvaju u Muzeju vazduhoplovstva, kao trofej kojim nijedna vojska na svetu ne može da se podiči. O ovom poduhvatu Vojske Jugoslavije za Informer TV govorio je Đorđe Aničić, potpukovnik protivvazdušne odbrane, u emisiji "Info jutro".

27.03.2024

10:15

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija