• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

11.09.2016

13:11

ZORANA: Dogovoren ugovor za novi auto-put Surčin-Obrenovac!

Društvo

ZORANA: Dogovoren ugovor za novi auto-put Surčin-Obrenovac!

Podeli vest

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da su dogovoreni detalji ugovora o finansiranju izgradnje auto-puta Surčin - Obrenovac i očekuje da će do kraja godine biti potpisan ugovor

Mihajlović je na marginama trilateralnog sastanka Kine, Mađarske i Srbije, koji je održan u petak, razgovarala sa zamenikom direktora direkcije za koncesione kredite kineske Eksim banke Gao Ningom o finansiranju radova na izgradnji auto-puta Surčin-Obrenovac, saopšteno je danas iz Kabineta potpredsenice vlade.

- Dogovorili smo detalje i imamo saglasnost našeg Ministarstva finansija. Zato očekujem da ugovor o finansiranju za gradnju novog auto-puta Surčin - Obrenovac potpišemo na samitu Kine i 16 zemalja centralne i istočne Evrope u Rigi, koji će biti održan do kraja godine. I da već početkom 2017. godine krenu radovi na kojima će učestvovati i naše kompanije - rekla je Mihajlović.

Mihajlović je u junu tokom poste predsednika NR Kine Si Ðinpinga potpisala komericjalni ugovor o projektovanju i izgradnji ove deonice vredan 233,69 miliona dolara sa kineskom kompanijom "China Communication Construction Company (ČČ)".

Na samitu u Rigi se očekuje da bude potpisan i komercijalni ugovor za modernizaciju i rekonstrukciju pruge Beograd-Budimpešta, što je bila jedna od glavnih tema sastanka trilateralne komisije Kine, Mađarske i Kine, održane u petak u Beogradu.

Novi auto-put od Surčina do Obrenovca biće dug 17,6 kilometara, a njegov sastavni deo je i novi most preko Save dužine 1.800 metara. Učešće domaćih firmi u ovom projektu je 49 odsto. Novi auto-put spojiće Beograd sa Koridorom 11 i znatno će skratiti put do Čačka.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Nebojsa

pre 7 godina

Bravo samo sa Kinezima i Rusima. jer je to put kojim treba ici\n

Milan

pre 7 godina

A jeli to beše deo onog auto-puta čiji je deo i dugo obećavana deonica Ljig-Preljina koja je "svečano otvorena" 25.08.? Tj. nije otvorena a "kad će ne zna se..."

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija