• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

13.09.2016

20:02

ODGOVOR SRPSKE CRKVE NA NAJAVLJENU LGBT FEŠTU: Patrijarh Irinej za šetnju protiv GEJ PARADE!

Društvo

ODGOVOR SRPSKE CRKVE NA NAJAVLJENU LGBT FEŠTU: Patrijarh Irinej za šetnju protiv GEJ PARADE!

Podeli vest

Patrijarh Irinej blagoslovio održavanje 'porodične šetnje' koja će u petak ići od Hrama Svetog Save do Saborne crkve u Beogradu ... Moleban predviđen ispred spomenika caru Nikolaju

Patrijarh srpski Irinej dao je blagoslov nevladinoj organizaciji "Porodični sabor" da u petak, 16. septembra, u centru Beograda organizuje "porodičnu šetnju" koja će ići od Hrama Svetog Save do Saborne crkve.

Ova šetnja organizuje se kao odgovor na gej paradu zakazanu za nedelju 19. septembar.

"Porodični sabor" tvrdi da novi Građanski zakonik uvodi:

* oduzimanje dece od strane države i zbog jednog vaspitnog udarca po detetovoj zadnjici
* legalizaciju homoseksualnih zajednica kojima će se odobriti da usvajaju decu
* uvođenje promocije homoseksualnosti u obrazovni sistem od vrtića do fakulteta
* surogatno materinstvo i eutanaziju

Srpska pravoslavna crkva tako je još jednom nedvosmisleno ustala u odbranu tradicionalnih, porodičnih vrednosti, a nasuprot narastajućoj ideologiji homoseksualizma.

GEJ PARADA POMERA "VEČITI" DERBI! Partizan i Zvezda zbog bezbednosti igraju dan ranije!

Tokom šetnje, koja će se održati dva dana pre parade gejeva, čitaće se moleban kod spomenika Svetom caru Nikolaju II Romanovu, spasiocu Srbije u Prvom svetskom ratu.

Blagoslov i podsticaj

Zanimljivo je i da u organizaciji "Porodičnog sabora", inače rusko-srpske organizacije, čitave ove sedmice traje "Nedelja porodičnog jedinstva".

Ona se održava paralelno sa LGBT "Nedeljom ponosa" (?!), a tokom nje biće organizovane rasprave i predavanja o mogućim pogubnim posledicama novog Građanskog zakonika, koji legalizuje homoseksualne brakove i dozvoljava gejevima da usvajaju decu.

Pravoslavni analitičar i jedan od predavača na "Nedelji porodičnog jedinstva" Vladimir Dimitrijević kaže da kult porodice i rađanja mora biti prvi i osnovni zadatak i države i društva.

Tanjug

- To posebno važi za zemlju u kojoj svake godine nestane grad veličine Gornjeg Milanovca i u kome je gubitak između dva popisa bio čak 400.000 ljudi! Blagoslov patrijarha Irineja "Porodičnom saboru" zato je podsticaj svima ne samo da se zamislimo nego i da krenemo u konkretnu akciju, od davanja plata i privilegija majkama s više dece do medijske podrške rađanju i podizanju dece - napominje Dimitrijević i predlaže da, kao Rusi, uvedemo dan porodice kao državni praznik.

Treba nam i jedno i drugo
Dobro je da imamo i LGBT paradu i porodičnu šetnju, jer u demokratiji ne treba svi da mislimo isto
Zoran Stojiljković, profesor FPN

Profesor FPN Zoran Stojiljković kaže da je za demokratiju dobro da imamo i gej paradu i porodičnu šetnju.

- Dobro je da imamo i LGBT paradu i porodičnu šetnju, jer u demokratiji ne treba svi da mislimo isto, već da polemike vodimo kroz kulturni dijalog. Nemam problem da neku od tih manifestacija podrži vrh SPC, kao što ćemo na onoj paradi videti sve predstavnike međunarodnih nevladinih organizacija i zapadnih ambasada - ocenjuje Stojiljković i dodaje da bi u svetlu hrišćanske samilosti i solidarnosti, SPC nekad mogla da osudi i korupciju i eksploataciju radnika, koja dovodi do siromaštva.

Samo bez nasilja

Na drugoj strani, jedan od organizatora gej parade Goran Miletić ističe da su sloboda izražavanja i okupljanja osnovna ljudska prava i da država mora da ih garantuje i osigura svima.

CRNI MI, ŠTA SVE PLAĆAMO! Gej parada 2015. godine građane Srbije koštala više od 300.000 evra!

- Međutim, država ne sme da dozvoli događaje na kojima se promoviše ili koristi nasilje. Iako se nadam da najavljeni događaji neće biti nasilni, do sada je na njima uvek korišćen govor mržnje protiv LGBT zajednice - upozorava Miletić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Kanda

pre 7 godina

Nisu problem pederi,uvijek ih je bilo.Problem je pederska ideologija koja je veoma agresivna.To je,zapravo,politički pokret čiji je cilj da se destabilizuju države i da se utiče na politiku kako bi se donosili zakoni pogunbi za opstanak nacije.Sve,nažalost,kao i većina onih koji piskaraju po računaru,posmatrate olako i površno?

drago

pre 7 godina

BRAVO!!! 'Pederska ideologija" i jeste,pravi,problem!Pozz.

mosa parezanin

pre 7 godina

To se ne racuna jer njima je to Bog dozvolio inace penzioner vladika Kavanda i drustvo to nebi radilo.

Lala iz Banata

pre 7 godina

Homoseksualci nisu problem, već PEDOFILI u njihovim redovima koji zloupotrevljavaju građanska prava u KRIMINALNE SVRHE..! Zaustavimo taj KRIMINAL, eliminišimo HOMOSEKSUALNU PEDOFILIJU, koja se krije u "senci" građanskih prava i sloboda i uživa u grupi El-DŽI-BI....- imunitet...!! Kažimo - DOSTA...!! STOP PARADI, iza koje stoji - KRIMINAL a ne građanska prava i slobode...!! Odnosno zloupotrebi građanskih prava i sloboda...

Srb

pre 7 godina

Полиција треба да забрани геј параду, нека иду у Америку па нека тамо парадирају, Срби још нису постали дегенерици, а и не планирају да буду.

deki

pre 7 godina

Aman pustite se vise parade. Neka se crkva angazuje da pomogne sirotinji, suzbijanju opste propasti srpskog drustva. Zabole nas sto seta saka jada.\n

gey

pre 7 godina

A sto ne objavite kada ste istinoljubivi da u crkvenoj hijerarhiji menju velikodostojnicima pa dalje ima veliki boj gejeva

Sava Prokopović iz Ritopeka

pre 7 godina

Ми подржавамо Српску Православну Цркву у целини. Ми не подржавамо противприродини блуд.

vlah alija

pre 7 godina

kako se meni cini izgleda da si ti nastao upravo iz tako nekog natprirodnog bluda

Zemunac

pre 7 godina

Zasto nisu setali pederi za vreme tita i tad ih je bilo više nego sad jer je juga imala 22mil.stanovnika. nije sr moglo jer je to bila država a ovo je smeh od drzave. Kazu sa njima setaju i razni članovi ambasada pa da vidimo dali neko šeta oz Ruske Japanske Indije brazila kine i ostalih koji imaju vlast .ali setaju iz HOLANDIJE NEMAČKE ŠVEDSKE ENGLASKE amerike pa se zapie i tajte ko vodi te države nadam se da će i njma uskoro doći normalni državnici. Pogledajte holandiju imaju sve ali i pola pedera evrope zivi tamo.

KoleM

pre 7 godina

Pa pošto je Eva stvorena od Adamovog rebra znači da je klon, što znači da je muško i još rod sam sebi. A inače Bog ne postoji niti je on stvorio Svet. Podrška gejevima, meni hetero ništa ne smetate, a popovi bi trebali o deci da razmišljaju kad oderu roditelje za krštenje.

Ljubo

pre 7 godina

Nisu u pravu kada daju ovakve izvjestaje za uvodjenje novog porodicnog zakona...inace u Srbiji ,u kojoj je potrebno mnogo toga dovesti u stanje normale ,mnogo se budalastina spominje pri bilo kom zakonu ,bilo koja oblast...nekada se pitam ,kako napredovati kad tebe mora neko iz Evrope uciti da je potrebno se vezati u autu i ne voziti u pijanom stanju .Da li je to inat ,nepismenost ili smo stvarno toliki .....

Bambi

pre 7 godina

U ovoj našoj zemlji treba da budeš zaista hrabar da bi živeo svojim životom, bez potrebe da glumiš bilo koga! Što se mene tiče neka budu to što jesu, ali mi smeta što nama koji to nisu nameću svoja pravila tom "nedeljom ponosa" i šetnjom! Koja su bre njima ljudska prava uskraćena? Pa, pola zapada vodi gej lobi... Samo još fale još i narkomani da se prošetaju i izbore za prava!

Zivko

pre 7 godina

Srbija treba da poslusa Vuciceve savete i tako da uradi.Danas sam poslao sa FedEX pismo za Aleksandra Vucica Premijera Vlade Srbije i on ce dobiti na ruke moje pismo sledeceg Utorka.Vucic ce uvek sve uraditi u interesu Srbije i srba jer je Genije 21-og veka,samo napred Vucicu i nikome od Spoljnih zemalja neveruj nista a KiM ce ostati u Srbiji ako Srbi podrze Donalda J Trump (R) za predsednika US Novembra 8-og ja tako mislim.

marko

pre 7 godina

Promovisanjem lgbt zapad hoce da nam unisti porodicu i pravo na prirodnu reprodukciju. Nacin da nas ima sve manje. Ostro se treba suprotstaviti promociji lgbt. Seksualnost nije deo ljudskih prava vec licna opredeljenost. I ne bi trebalo nikog da zanima sta radis u svojoj kuci. Njima bi jedino bilo lakse kada bi svi mi prihvatili njihov greh. Neka hvala, imam ja svoje da okajavam. Greh sodomista je neoprostiv.

ciki

pre 7 godina

Koja vise setnja i prava. Sa kime su u seksualnoj vezi to nikoga ne zanima. Sta traze bolesnici tom setnjom: Da pojeftini struja, mleko hleb itd staaaa!!! Ili traze da nam vec jednom pukne film pa da ih zive palimo po ulicama zajedno sa svima koji ih podrzavaju. Njihov intimni zivot je njihova stvar i dosta viseeee!!!!! To podhitno zabraniti!!!!! Budite sigurni da nas ima takvih kojima je vise preko glave svega ovog sto se na ovom tlu Srbije radi, a upereno je, ne protiv svih njenih gradjana, vec samo protiv starosedeoca ove zemlje i to Srbskog nacionalnog identiteta. Da li jesu ili nisu HOMOSEKSUALCI to nas ne zanima, ali dosta vise sa reklamiranjem istog i ponizavanjem Ljudskog razuma sta je normalno, a sta ne!!!!!

Izbori 2024

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija