• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

16.09.2016

23:56

UNS APELUJE: Voditi računa s kojih kosovskih medija se prenose vesti!

Društvo

UNS APELUJE: Voditi računa s kojih kosovskih medija se prenose vesti!

Podeli vest

Na Kosovu postoji oko 200 portala čiji su vlasnici pretežno politički centri moći i koji delom služe kao sredstvo u međustranačkim obračunima i zbog toga bi mediji u Beogradu trebalo da obrate pažnju čije vesti prenose, upozorili su danas predstavnici Udruženja novinara Srbije (UNS) i Društva novinara Kosova i Metohije (DNKiM)

Apelujemo na novinare i medije, pre svega one u Beogradu, da vode računa od kojih medija sa Kosova preuzimaju vesti, da posebno obrate pažnju da li postoji impresum na portalima ili potpis autora vesti i da sve informacije koje su osetljivog karaktera provere", navodi se u saopštenju i dodaje da na tim portalima pišu osobe pod lažnim imenima bez iskustva u medijima i osećaja odgovornosti.

UNS i DNKiM u saopštenju ukazuje na učestalo objavljivanje netačnih i neproverenih informacija na pojedinim internet portalima na Kosovu i Metohiji poput sinoćne vesti da je ruska novinarska ekipa uhapšena u Velikoj Hoči trebalo da organizuje boravak srpske dece u Rusiji što je uzemirilo meštane Velike Hoče a pre svega roditelje dece iz tog mesta.

ŠIPTARI SE IGRAJU DRŽAVE: Ruskim novinarima pet godina zabrane ulaska na Kosovo

Kako se dodaje u saopštenju, novinarka i kamerman agencije "Njuz front" Oksana Sazonova i Sergej Belous privedeni su zato što nisu imali vize, a na Kosovu i Metohiji snimali su dokumentarni film. Oni nisu imali veze sa organizovanjem boravka srpske dece u Rusiji.

Dva udruženja navode da je pogrešnu vest objavio portal portal iKos.rs.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija