• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

20.09.2016

10:06

OKONČANA ISTRAGA, nema optužnice protiv Ognjanovića!

Društvo

OKONČANA ISTRAGA, nema optužnice protiv Ognjanovića!

Podeli vest

Više javno tužilaštvo u Beogradu okončalo je istragu u postupku koji se vodio protiv Jelene i Nebojše Ognjanović, a koji su bili osumnjičeni da su prevaru i pranje novca koji su građani sakupili tokom humanitarne akcije za lečenje njihove pokojne ćerke Tijane (8)

Više javno tužilaštvo u Beogradu saopštilo je danas da je odustalo od daljeg krivičnog gonjenja Nebojše i Jelene Ognjanović jer iz istrage nisu proistekli dokazi koji bi opravdali podizanje optužnice protiv njih za prevaru i pranje novca.

"Obaveštavamo Vas da je nakon sprovedene istrage koja se u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu vodila protiv Ognjanović Nebojše i Ognjanović Jelene zbog izvršenja krivičnih dela prevare i pranja novca,te detaljnog i sveobuhvatnog razmatranja rezultata istražnog postupka,tužilaštvo donelo odluku o odustanku od daljeg krivičnog gonjenja osumnjičenih," navodi se u saopštenju.

OGNJANOVIĆI: Uplaćen sav novac za lečenje dece

Razlog je, kako se dodaje što iz dokaza koji su prikupljeni tokom istrage ne proizilazi opravdana sumnja koja je neophodna da bi optužnica bila podignuta. 

Ognjanovići su roditelji male Tijane Ognjanović za koju su prikupljani dobrovoljni prilozi kako bi se lečila u Americi. Devojčica je preminula pre operacije a u javnosti su se javile sumnje da su roditelji zloupotrebili novac prikupljen za lečenje njihove ćerke.

Tužilaštvo je istragu vodilo od decembra prošle godine zbog sumnje da su izvršili krivična dela pranje novca i prevara a krajem aprila je odblokiralo račun porodice na kome su bila prikupljena sredstva.

Ognjanovići su u proleće 2013. godine apelovali na građane Srbije sa molbom za prikupljanje 750.000 dolara za transplantaciju srca maloj Tijani.

Mediji su tada preneli da se u kratkom roku na Tijanin račun u Komercijalnoj banci slilo 2,6 miliona evra. Devojčica međutim nije dočekala transplantaciju srca koja je trebalo da se obavi u bolnici u Hjustonu, jer je preminula 15. jula 2013. godine.

FBI RASKRINKAO OGNJANOVIĆE? Otkriveni tajni računi, na koje su prebacivali novac od lečenja male Tijane!

Po povratku u Srbiju Ognjanovići su tvrdili da su sa Tijaninog računa platili za lečenje 1,1 milion evra, a javnost se zapitala šta će biti sa ostatkom prikupljenog novca.

Ognjanovići su u junu prošle godine saopštili da su uplatili sav prikupljeni novac, koji je preostao nakon smrti njihove ćerke Tijane - oko 1,6 miliona evra, za lečenje druge obolele dece.

"Nakon što je tužilaštvo odblokiralo novčana sredstva koja su se nalazila na računu Nebojše Ognjanovića i ta sredstva smo u celosti utrošili u vidu direktne humanitarne novčane pomoći za potrebe lečenja još sedmoro obolele dece ciji su nam se roditelji obratili pozivima za pomoć", naveli su oni tada u saopštenju.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Natalija

pre 7 godina

Da je zakonom jasno definisano da se donacije koje građani uplaćuju za nečije lečenje mogu koristiti samo u te svrhe i da ne mogu biti predmet nasleđivanja posle neuspelog lečenja ne bi bilo ni ovog slučaja. Preostala sredstva trebalo bi da se prebace za lečenje druge dece. Svi koji su dali novac, dali su ga za lečenje ni za šta drugo. Zar nije bilo logično da su oni odmah prosledili novac onima koji su tražili pomoć za lečenje, a oni su ostali gluvi na vapaje drugih roditelja. Da nije bilo medija pitanje je šta bi uradili sa novcem.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija