• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta/Informer.rs

22.09.2016

14:27

POVOLJNIJI USLOVI Narodna banka Srbije: Bitno snižena kamata ne dinarske kredite!

Društvo

POVOLJNIJI USLOVI Narodna banka Srbije: Bitno snižena kamata ne dinarske kredite!

Podeli vest

Narodna banka Srbije je danas ocenila da je došlo je do bitnog snižavanja kamatnih stopa na dinarske kredite banaka, čiji se nivo postepeno približava nivou kamatnih stopa u Evropskoj uniji


NBS je u saopštenju to objasnila time što je ona snizila referentne kamatne stope i što inflaciju održava na niskom i stabilnom nivou. 

Banka je ocenila da to što je povoljnija ponuda stambenih kredita u dinarima, koji nisu valutno indeksirani, a odobravaju se po kamatnim stopama ispod pet odsto, jeste "potvrda dobrih rezultata monetarne politike NBS i procesa makroekonomske stabilizacije zemlje".

ZADUŽENI DO GUŠE Dugujemo bankama po 940 evra!

Stambeni dinarski krediti, bez valutne indeksacije, za većinu stanovništva čija su primanja u dinarima, znače eliminaciju valutnog rizika koji može bitno utiče na otplatu kredita, istakla je banka. 

NBS je navela i da je u poslednje tri godine dinarska štednja stanovništva povećana gotovo tri puta i dostiže 48 milijardi dinara. 

"To ukazuje na postepeno vraćanje poverenja u dinar, zahvaljujući politici održavanja niske inflacije i relativno stabilnog kursa dinara, kao i povoljnijem poreskom tretmanu dinarske štednje u odnosu na deviznu, pri čemu su kamatne stope na dinarsku štednju i dalje relativno atraktivnije u odnosu na deviznu štednju", istakla je NBS.

NBS procenjuje da će rast dinarskih izvora banaka omogućiti privredi i stanovništvu raznovrsniju ponudu kredita i nastavak pada kamate na njih.

BEZOBZIRNE DERIKOŽE! Bankarski kurs je ČISTA PLJAČKA GRAĐANA!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija