• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. M.

24.09.2016

18:36

GRADNJA 'TIRŠOVE 2' POČINJE U NAREDNIH NEKOLIKO MESECI: Nova klinika će imati dnevnu bolnicu i igraonicu!

Društvo

GRADNJA 'TIRŠOVE 2' POČINJE U NAREDNIH NEKOLIKO MESECI: Nova klinika će imati dnevnu bolnicu i igraonicu!

Podeli vest

Gradnja moderne bolnice za decu, takozvane "Tiršove 2", počinje u narednih nekoliko meseci i prostiraće se na oko 10.000 kvadrata

Nova dečja klinika u Tiršovoj, koja će biti opremljena najsavremenijom medicinskom opremom, imaće dnevnu bolnicu, pa čak i igraonicu, kaže za Informer direktor te ustanove dr Zoran Radojičić!

Gradnja moderne bolnice za decu, takozvane "Tiršove 2", počinje u narednih nekoliko meseci i prostiraće se na oko 10.000 kvadrata!

Ministarstvo podržalo izgradnju "Tiršove 2"

Pre početka gradnje "Tiršove 2" rekonstruisaće se postojeća, stara zgrada klinike.
U Ministarstvu zdravlja podsećaju da se godinama pričalo o potrebi da se ova zdravstvena ustanova proširi, ali da je rezultat ostao nepromenjen.
- U saradnji sa Kancelarijom za upravljanje javnim ulaganjima skoro smo pri kraju prikupljanja novca za ovu investiciju - kažu za Informer u ovom Ministarstvu.

Ta nova klinika biće sagrađena umesto parkinga koji se nalazi iza sadašnje dečje bolnice u Tiršovoj i sa njom će biti povezana pasarelom. Svojim najmlađim pacijentima i njihovim roditeljima, pored kvalitetnog lečenja, pružiće i uslove koji će im pomoći da zaborave da su u bolnici.

- Sve bolničke sobe biće proširene i opremljene tako da svi roditelji mogu da provede vreme sa decom, što danas nije slučaj. Kapaciteti će biti prošireni najsavremenijim operacionim salama, do kojih će decu voditi roditelji, koji će im "čuvati strah" dok anestezija ne počne da deluje - otkriva dr Radojičić.

On navodi da je jedan od ciljeva i lečenje dece u dnevnim bolnicama, jer u staroj zgradi za to ne postoje uslovi.

- Savremena medicina podrazumeva da deca u bolnici ostaju samo koliko je to neophodno, kako ne bi morali da gledaju teško bolesnu decu i svakodnevno preživljavaju stres. Zato smo rešili i to da promenimo i otvorimo dnevne bolnice. U novoj zgradi one će biti napravljene u vidu igraonica i zabavnih soba, koje će biti odvojene od odeljenja i bolesničkih soba. Tako da svi naši mališani koji dođu na hemoterapiju ili da primaju insulin neće ni imati osećaj da su u bolnici, jer neće morati da spavaju u bolničkim krevetima, već će sve završavati za jedan dan u mnogo boljim i lepšim uslovima. To je važno za dečju psihu i uspešniji oporavak - kaže dr Radojičić.

DRMATIČNO UPOZORENJE STRUČNJAKA O POSLEDICAMA NATO AGRESIJE: Srbiji u 2019. godini preti EPIDEMIJA RAKA!

Naš sagovornik kaže da će "Tiršova 2" imati najmoderniju medicinsku opremu.

Sve bolničke sobe biće proširene i opremljene tako da svi roditelji mogu da provede vreme sa decom
Zoran Radojičić, direktor "Tiršove"

- U ovom momentu se detaljno analizira šta je sve od savremene medicinske opreme neophodno za lečenje dece u Srbiji. U novu zgradu klinike premestićemo one oblasti dečje medicine kojima je neophodan veći prostor. To su, pre svega, operacione sale, intenzivna nega, kardiohirurgija, neonatologija... - kaže dr Radojčić.

On pojašnjava i da će odeljenje intenzivne nege, u kojoj se lekarski tim u svakom momentu bori za deset dečjih života, u novoj zgradi dobiti adekvatan prostor između inkubatora i kreveta kako bi se pružila terapija u skladu sa svetskim standardima.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija