• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

04.10.2016

09:28

POMOĆNICA MINISTRA PROSVETE: Moramo vratiti ugled školi i nastavnicima!

Društvo

POMOĆNICA MINISTRA PROSVETE: Moramo vratiti ugled školi i nastavnicima!

Podeli vest

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja želi da vrati ugled školi i prosvetnim radnicima, izjavila je danas pomoćnica ministra prosvete Vesna Nedeljković

Ona je rekla da je veoma važna uloga učitelja, od kojih dosta zavisi kakav će biti odnos dece prema školi i obrazovnom procesu.

- Učitelj treba da bude podsticajan i da nauči decu da vole školu - rekla je Nedeljeković na RTS-u.

Pomoćnica ministra prosvete je naglasila da prosvetni radnici uz pomoć države moraju da povrate ugled i autoritet toj profesiji, tako što će verovati u svoj posao, ali i nametnuti se kao autoritet.

Ona kaže da je u tom procesu potrebna i šira podrška društva kako bi škola opet imala značaj koji zaslužuje.

MODERNO OBRAZOVANJE Zukorlić: Informatika da bude obavezan predmet!

Nedeljković, takođe, ističe da se mora izgraditi poverenje kod dece u školski sistem i da je zato važno rasteretiti decu - da imaju prostora da usvajaju nova znanja, da i ne znajući uče, a ne da budu u takvoj sitaciji da ne mogu da ispune očekivanja.

Na pitanje zašto deca moraju da uzimaju privatne časove iz pojedinih predmeta, pomoćnica ministra kaže da se nekada dešava da nastavnici ne umeju da prenesu gradivo, ali i da su roditelju nekada nesigurni pa uzimaju privatne časove.

ŠARČEVIĆ: Insistiraću na više novca za obuku nastavnika!

Ona je rekla da je jedan od ciljeva i da se vrati sport u školu odnosno da to bude sve pristuna aktivnost.

Nedeljeković je dodala da je projekat "Škola bez nasilja" dao dobre rezultate i naučila decu da prepoznaju šta je nasilje i da ga pravovremeno prijave kako bi odrasli mogli da reaguju.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Duško

pre 7 godina

Gospodu nastavnike pod hitno vratiti u klupe, posle tolikog nerada zaboravili su što su možda i znali.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija