• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: ljubinkabobanedic.blogspot.com

04.10.2016

11:16

DECA KOJU SU POJELI SKAKAVCI! Ovo "pismo roditeljima" nastavnice Ljubinke jednostavno MORATE DA PROČITATE!

Društvo

DECA KOJU SU POJELI SKAKAVCI! Ovo "pismo roditeljima" nastavnice Ljubinke jednostavno MORATE DA PROČITATE!

Podeli vest

Ljubinka Boba Nedić je profesorka engleskog jezika i književnosti, a "pismo roditeljima" u kojem se pozabavila inteligencijom današnjih đaka nikoga neće ostaviti ravnodušnim
Beta

Mada, zato ga je i napisala na svom blogu. Tekst vam prenosimo u celosti.

"Teško mi je da započnem ovaj tekst jer mi je teško da napišem da su nam učenici sve manje inteligentni. Mučno je i strašno da jedan prosvetni radnik, roditelj, čovek to napiše. Još je mučnija mogućnost da je to istina.

Već neko vreme, tačnije nekoliko poslednjih godina, borim se sa prihvatanjem činjenice da saznajne sposobnosti mojih đaka opadaju iz generacije u generaciju, da raste ravnodušnost, nezainteresovanost, otupelost. Koncentracija se meri sekundama, interesovanja svode na dva-tri, i to obično dva-tri površna, za njihove godine pogrešna. Naravno, govorim o proseku i znam da ima sjajnih izuzetaka, ali znam i da ih je iz godine u godinu sve manje.

Pomislim - možda su ona drugačija deca sva otišla u gimnaziju!

Onda se setim da u srednjoj stručnoj školi radim već 22 godine, da nikada nisam radila u gimnaziji i da svoje đake sve vreme upoređujem sa đacima koji su prošli baš kroz moju školu, tu istu srednju stručnu.

Pomislim - promenilo se društvo, ambijent je drugačiji, vrednosti su drugačije.

Onda se setim da je priroda ipak jača od društva. Dete do desetak godina po prirodi svojih godina mora da bude radoznalo, iskričavo, da ga sve i svašta zanima, da ne zna gde će pre. Tinejdžer mora da bude buntovan, pun velikih snova, rešen da promeni svet, ubeđen da će istorija zapamtiti njegovo ime. Mislim, kada, ako ne tada, kada ima 15, 17 godina?

Pomislim - možda je do roditelja? Razmislim kada su im i kako roditelji odrastali, da li je tada načinjena greška koju prenose na svoju decu, da li je napravljena neka šteta koja će se tek u narednim generacijama ispraviti.

Onda shvatim da su roditelji mojih đaka tek nekoliko godina mlađi od mene, da su odrastajući možda zakačili par godina života u onoj spokojnijoj zemlji, da su onda prolazili kroz hiperinflaciju, nemaštinu, rasturanje brakova, odavanje alkoholu nekog od roditelja, ratove koje nismo vodili, povratnike s ratišta sa ugaslim očima, bombardovanje, satanizaciju našeg naroda, nastanak turbo-folka, dizelaše kao glavne face, Pink (ne)kulturu, "opasne momke", kajle i utoke, benzin u flašama, prazne samoposluge, paštete i viršle, 5. oktobar, velike nade, srušene nade, tunel bez svetla na kraju.

Informer

U međuvremenu su oni postali roditelji, najbolji što umeju da budu, generacija roditelja koja ne zna za bolje, koja ne zna za normalno, koja je poražena u najboljim godinama svog života.

Da li je to razlog što su nam deca ovako otupela?

Želim da se izvinim roditeljima što ovako pišem. Znam da zvuči strašno i nečovečno, ali vi imate to jedno ili dvoje dece, a meni ih je kroz učionicu prošlo verovatno preko hiljadu, i ja ne mogu da ne vidim promenu koja mi se odvija pred očima. U poslednje vreme se odvija toliko brzo, da je bukvalno svaka nova generacija ubedljivo lošija od prethodne. Više ne treba da prođe pet-šest godina da bi se razlika primetila. Sada je opipljiva i strašna.

I nemojte misliti da samo o vama razmišljam kada tražim uzrok tome. Naprotiv! Znam da je i do škole od koje neko uporno pokušava da napravi ne zabavašte, nego zezalište. Znam da je i do društva poremećenih vrednosti. Međutim, i jedno i drugo su na snazi bar desetak godina, a deca nisu ostala na nivou od pre deset godina. Sramežljivo i uz mnogo neprijatnosti proveravam sa kolegama da li i oni imaju takav utisak, nadajući se da je možda problem u mojim nerealnim očekivanjima. Šapućemo o tome, svesni činjenice koliko naše reči užasno zvuče. Nažalost, svi sa kojima sam razgovarala vide i osećaju tu promenu kod đaka.

Pre dve godine osećala sam se jadno kada sam iz operativnih planova izbacila sve dugačke tekstove. Te iste tekstove su đaci pre desetak godina savlađivali kao od šale. Danas to mogu da urade tri do četiri učenika u odeljenju. Pre 15 godina, kada se moj predmet izučavao od petog, a ne od prvog razreda kao sada, moji đaci, učenici srednje stručne škole, uz malo napora mogli su da prate gimnazijski tempo. Istina, imali su tri časa stranog jezika nedeljno, a ne dva kao ovi sada. Međutim, i kolege koje predaju ostale predmete primećuju da današnjim generacijama gradivo jednostavno ne ulazi u glavu. Đaci te gledaju belo, ne umeju da ponove šta si rekao, na kraju časa se ne sećaju onoga što je bilo na početku.

Public

Najgore je kada ih pitaš za mišljenje

- Trgnu se i zbunjeno te pogledaju. Nije im jasno zbog čega ih smaraš zahtevom da imaju mišljenje na neku temu, i to temu njihovom uzrastu blisku, a može i na srpskom ako je problem da govore na stranom jeziku.

Pre neki dan sam ih pitala šta bi bio njihov posao snova, kada im novac ne bi bio problem. Saznala sam jedino da nemaju snove - kaže nastavnica Nedić.

Trend se nastavlja jezivom brzinom. Strmoglavljujemo se u ponor, ili smo skuvane žabe. Nešto jeste.
To nešto ignorišemo i tolerišemo. Tu i tamo promrmljamo sebi u bradu, zgranemo se nad tim kakve nam generacije dolaze, nije nam dobro posle inicijalnih testova, kukamo što moramo da predajemo gradivo iz osnovne škole čak i kada znamo da su naše kolege u osnovnoj to odlično uradile.

Sistem je smislio izlaz - IOP 1. Ako dete ima iz bilo kog razloga poteškoće u usvajanju gradiva, napravi mu plan po njegovoj meri, skrati gradivo, snizi kriterijum, ostavi mu više vremena za splavove, folkoteke, turske serije. Ne masiraj ga zahtevima! Ne teraj ga da stiče znanje. Pravi od sebe i škole budalu čak i kada vidiš da ono jednostavno ne želi da uči. Nije do njega, do tebe je. Tako kaže sistem. Ušareni mu učionicu, pevaj mu pesmice, uči ga kroz igru, čak i ako ima 18 godina. Zabavljaj ga, budi pun optimizma i elana, stalno se osmehuj na času i strogo pazi da ne povrediš njegova nežna osećanja. Nemoj slučajno da podigneš glas! Nemoj slučajno da ga zatrpavaš domaćim zadacima! I da se nisi usudio da mu daš jedinicu, jer nije do njega - do tebe je.

Može i tako.
Sve može.
Samo ne znam čemu to vodi.
Ne sviđa mi se rezultat.
Posledice su pogubne, a od mene se očekuje da im doprinesem
.

Informer

Pošto sam ja iz generacije onih koji su imali snove i navikli da ciljeve postavljaju visoko, a ne tamo gde je najlakše, sanjam o tome da se udružimo: mi, prosvetni radnici, i vi, roditelji. Da ustanemo složno protiv ovog zaglupljivanja naše dece, protiv propadanja mladosti, protiv odgajanja zombi generacija, koje ne zanima ništa, koje su već sada spremne na to da "odbleje" život i sačekaju kraj u blaženoj otupelosti.

Uzeli su nam fabrike, uzimaju nam rudnike, čak i izvore vode. Sami su odlučili da su naši organi državni. Oberučke prihvatamo sve zapadne trendove. Pomislio bi čovek da smo baš moderni. Sada nam nekako uzimaju i decu.

Hajde da se osvestimo svi zajedno.
Hajde da bar decu ne damo.
Hajde da pomognemo deci.
Nadam se da nije kasno".


 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Vesna

pre 7 godina

Kakva surova istina.Dajte tekstove i predloge kako da spasimo nasu decu.

Lala iz Banata

pre 7 godina

То није ИСТИНА.. Него МЕТОДИ по којима Ви госпоја предајете су "секира" из - каменог ДОБА...!! Ви који сте компјутер видели са 28. година и они који су "рођени" на компјутеру - не можете се мерити по ИНТЕЛИГЕНЦИЈИ....( Уосталом што не урадите ТЕСТ било би баш интересаинтелигенције шšколи али и СВОЈ НАСТАВНИЧКИ а не само за ученике!! Сумњам да прелазите И-КУ од 9о. моје мишљење!)... Деца су данас НЕЗАИНТЕРЕСОВАНА за сувопарна предавања у стилу "причам ти причу"...И стално тако...Досадно им је да Вас слушају и гледају...Они фантастично памте - али АУДИО-ВИЗУЕЛНО...!! На тако нешто су "баждарени" од рођења...! Ви сте типичан примерак школског ДИНОСАУРУСА, који није прилагодио методику и дидактику времену...Зато сте и осуђени...на "ИЗУМИРАЊЕ"...! Помоз Боже деци са таквим професорима - "досадњаковићима"...!! Или како би рекли ђаци: "Смарачима", који ништа ново не уносе у програм рада...СМРТ ТАБЛИ И КРЕДИ...ИЗБАЦИТЕ ТАБЛЕ И КРЕДЕ ИЗ УЧИОНИЦА дошло је време... - ТАБЛЕТА...!! Уместо књига за 100 ЕВРА - поделите децикомпакт дискове са садржајем ваших предавања за 16 динара ( колико кошта диск!) Уместо наклапања од 45 минута, досадне приче, дајте деци шансу да аудио-визуелно прате излагање...! Е то је за вас . "Шпанско село"!

MikelleNs

pre 7 godina

Da. I na zalost, ni jedan komentar na ovakav tekst! Greska autora i novinara je jedino u tome sto nisu zakacili sliku Stanijinog ili Karleusinog golog dupeta, pa da narod komentarise! Inace, tekst je sjajan i veoma tezak, ali istinit.

Mirjana

pre 7 godina

Moramo da trgnemo i profesore.Deca su nam losija ali je gospodja zaboravila da napomene da su nam i profesori losiji.To je nazalost zacaran krug,jedno vuce drugo.Jezim se ljudi koji sopstvenu profesiju sopstvene kolege i sebe ne vide ali zato vide druge u ovom slucaju djake.Ne moze greska biti samo sa jedne strane a gospodja se pre pita da li je problem u roditeljima...Pocnite od Vas,gospodo prosvetari.Pocnite od silnih kasnjenja od naplacivanja privatnih casova jer necete da predajete...Pocnite od sebe pa predjite na druge.KO svakog septembra strajukuje - prosvetni radnici.Ne bih dalje...Tekst je jako dobar ali je izbegnuto spomenuti veliku odgovornost profesora...kojih je sve vise i vise malo kvalitetnih.

duška

pre 7 godina

Mirjana, vrlo jasno je rečeno zašto profesori nisu u stanju da bilo šta promene! Pročitajte ponovo pa ćete videti na koji način su im "vezane ruke" ! priznajmo, sistematski se uništava ovaj narod i to tako perfidno i od malih nogu!

ostoja69

pre 7 godina

Niste pažljivo pročitali tekst. Gospođa ne krivi samo decu.

ljilja

pre 7 godina

Radim na jednoj visokoškolskoj ustanovi i znam o čemu pričate. Oni ne žele da nauče, ne žele da znaju, a najgore je što ne žele ni da rade. Mrtve generacije fizički i umno. Problem je što se ne radi ništa, što se deca štede od svega, od rada, od razmišljanja. Žive u virtuelnom svetu interneta, ne žele da se pokrenu.

Talaba

pre 7 godina

Ja ću vam ispričati jednu anegdotu koja se meni desila u srednjoj školi. Ja sam išao u srednju hemijsku školu i jedan od predmeta je bio Mašinski Elementi sa Tehničkim Crtanjem. Pošto je moja klupa bila ispred katedre tako da sam moga da pričam sa nastavnicom jednom sam pitao nastavnicu šta će nam ovi mašinski elementi i ovo tehničko crtanje? Ono mi je odgovorila:"Pa znaš ako ti crkne neki deo da umeš da ga nacrtaš." Dobro je to lepo je to samo: "Ja nisam majstor već hemičar ako mi crkne deo ja zovem majstora pa neka se on lupa glavu!" Ona nije znala šta da mi odgovori a i zvono ju je spasilo. Sutradan sam to pričao mom razrednom starešini a on mi je odgovorio:"Pa znaš svakom treba 5 do 10 posto toga znanja.." Šteta što nisam sreo više profesora da mu kažem da mi NI POLA POSTO tog njihovog znanja nikada nije trebalo. Ovaj text bih zamolio da pisac članka pokaže učiteljici kao objašnjenje zašto su nam deca "otupela". Išao sam 2 godine u srednju u kojoj su neki nastavnici dobijali plate za znanje koje mi nije koristilo 1% kao i većini nas... Zato sam iskopao "Ratni Tomahavk" protivu prosvetara jer niko nije štrajkovao zbog besmislenog znanja već samo do njihovih plata. Amin.

duda

pre 7 godina

vise puta su moji komentari bili upravo poput ovog clanka. bili su objavljivani, i redovno minusirani, a bogme i napadani. e to su upravo ti roditelji koji se nisu prepoznali. a deca prvo u kuci sticu sve. od vaspitanja, i obrazovanja. imam unuke, i trudim se da ih ucim onome sto sam ucila i svoju decu. a stara sam, titova generacija. ali i skolstvo je bilo drugacije. slepo sledeci zapadni sistem u svemu i doslo se do opste zatupljenosti. pogledajte samo na tv. ili kroz filmove npr. ameriku, i sve ce vam biti jasno. roditelji, preuzmite odgovornost, i radite sa svojom decom od pelena. za njihovo, i sveopste dobro.

Grigorije MMM

pre 7 godina

Profesorko, da li se kaže: "glavne face", "kajle i utoke", "smaraš", "trend", "djaci te gledju belo...", itd? Da li su to izrazi primereni jeziku profesora? Kao što vidite, profesorko, nisu se samo promenila deca, djaci. Promenili ste se i vi, profesori. Ali, u celini gledano, u pravu ste.

michael3192

pre 7 godina

Profesorka samo citira, to nije njen recnik. Ona samo opisuje..

vesna

pre 7 godina

Pre neki dan prolazeci pored Ekonomske skole u Beogradu,slucajno cujem razgovor dve devojcice.Bio je radni dan pre podne i one su kao i mnogi njihovi drugari sedeli na klupama u Cetinjskoj,pusili i razgovarali.Jedna od devojcica je upravo kretala iz skole kuci,u Borcu jer je zaboravila neseser sa sminkom,tako da nije ni bila na casovima jer nema sanse da se ovakva pojavi u skoli.Dete od 15 godina ne zeli da je gledaju bez sminke.

Andrijana

pre 7 godina

Sve dok nam decu po pocetku skolovanja uce ucitelji koji zavrsavaju fakultet u Laposavicu, polazuci celu godinu za jedan dan, ja ne ocekujem nista bolje...Nepismeni ucitelj, jos nepismenije dete... Jos ako roditelji ne obracaju paznju...I jos veca muka je sto ubedjujes date da uci i onda se na birou nadju on, mlad koji je zavrsio pravi fakultet, i baba uciteljica koja je zavrsila u Leposavicu ali je aktivna i naravo ona se prva zaposli....Dobrodosli u Srbiju!

Jastreb

pre 7 godina

Očigledno je i Andrijana završila školu u "Leposavicu". Dobro došli u Srbiju!

jo

pre 7 godina

Istina! Svaka cast, profesorka. Ja vec strepim za svoju decu.

Posmatrac

pre 7 godina

Tekst je odlican i istinit. Svaka cast nastavnici -ja kao roditelj sam primetila iste stvari. Mada mislim da nastavnici snose veci deo odgovornosti. Nastavnici kao i svi u ovom drustvu su nezainteresovani, ravnodusni.. ( male plate...)Nikada nisam cula da su se bunili protiv uslova rada ( da dete od 7 godina moze da udari ucitelja u cevanicu, prevrne stolicu i klupu, a on moze samo da ga posalje u cosak jer su to decija prava).Direktori skola su mali Bogovi odlucuju koje knjige ce se koristiti ( a knjige su kao stripovi), paznja se poklanja imucnijim roditeljima jer su oni donatori skola... sve je nazalost postalo komercijala.Nigde postovanja nastavnika, njihovog primera... definitivno treba nesto preduzeti.Sto vise ovakvih tekstova gde se istina gleda u oci!!!!!

zana

pre 7 godina

Odnos prema skoli i ambicija se kod dece utemeljuje u kuci!

nati

pre 7 godina

U prestiznim, svetski poznatim osnovnim,srednjim i visokim skolama-fakultetima,praktikuje se znanje zasnovano na licnom iskustvu i kroz to,na razvijanju inteligencije  a ne na bubanju i suvoparnom memorisanju kao kod nas, jer deca od bubanja nemaju nista,to se zaboravi a oni ne umeju da se sa tolikim nabubanim znanjem snalaze u naj jednostavnijim zivotnim situacijama,pa imamo slucajeve dr.nauka koga svi ismejavaju jer on nezna da li se npr. jaja na pijaci kupuju na komad ili na kg.U nasem skolstvu deci ispiraju mozak vise nepotrebnim stvarima od potrebnih,pa nije ni cudo sto oni kad odrastu ne umeju da prave razliku izmedju babe i zabe,primera radi,razvodi brakova najbrojniji i najkoplikovaniji kod intelektualaca. Nije ni svako dete rodjeno da studira i bavi se naukom ali svi mi roditelji mentalno silujemo decu da zavrse fakultet jer je to nasa potreba i opsesija a ne njihova,a onda nam je djavo kriv a ne mi sami.U svakom slucaju zavrsila deca fakultete ili zanat ovde nema od cega da  zive,jer ako jedan lekar koji je studirao 6 god.medicinu i zavrsio jos 4-5 godina specijalizaciju i prima jedva 700-800 evra platu, onda i treba da ide sve dovraga.Nije nam za to kriv zapad nego mi sami,zato sto smo u komunistickom rezimu zaboravili da radimo i specijalizovali sve najgore osobine koje mogu da se pokupe od najgorih uzora.To je nas problem, zbog koga i deca trpe jer osecaju da nesto s nasim drustvom nije u redu i da nesto debelo ne stima vec duze vreme.\n

Stela

pre 7 godina

Kakav tekst,istina do kraja.. Kako spasiti nasu decu i naci granicu... Sve je nekako otislo u kontra smeru...

eto tako

pre 7 godina

Draga moja profesorka, NE POSTOJI SISTEM VREDNOSTI!!!Svuda oko nas su eklatanti primeri da je sticanje znanja i veština samo uvod u frustraciju, depresiju i velika razočarenja, u najboljem slučaju može proći samo kao gubljenje vremena.Ovde sve funkcioniše po sistemu "DA LI SI SE SNAŠAO ILI NISI"!Ko te ovde pita i koga je briga za tvoje znanje!!!Da li je za tvoj uspeh i napredovanje bitnije koliko znaš i vrediš ili je bitnije iz koje si partije, imaš li rođaka na položaju i da li si talentovan da budeš što veća stoka prema svojim podređenima? Draga moja profesorka, za razliku od Vas, ja mislim da su naša deca jako inteligentna, znatno inteligentnija od nas.Lakše je i lepše gledati Stanijino dupe nego gledati u glupe formule.Sutra će se valjda NEKAKO SNAĆI, a ako se ne snađu neće im biti žao, bar su se divili lepom dupetu!!!

Danijela84

pre 7 godina

Da nam je vise ovakvih profesora i ovako pametnih i realnih ljudi umesto mase koja zataskava problem,bilo bi nam mnogo bolje!!Roditelj sam i potpisujem da je svaka rec na mestu bez i malo preterivanja!!!

ludi molojko od sumadije

pre 7 godina

na zalost sve je ovo verovatno tacno. ja i dalje zelim da moje malo dete zavrsi skolu u srbiji.\nna zapadu je sve ovo jos izrazenije.\nneznam kako je u privatnim skolama .ali znam da godina kosta i do 30 000$ pa izvoli.\ndrzavi netrebaju pametni vec poslusni gradjani...\n

lilit

pre 7 godina

Gospođo, za sve ste u pravu i to 100%, ali mu TV Pink ne spominjite u lošem kontekstu, tu je škakljiv....

Natalija

pre 7 godina

Procitala sam original na blogu profesorke...Ovo je preradjeno i promenjeno u intervju, ne razumem zasto? Sve sto je napisala je tragicna istina. Zatupavljenom narodu je lako nametati pravila i iskoriscavati ga...Srbija je zaglibila u trecu deceniju tog masovnog zatupljivanja. Mediji i politicari su odradili svoj deo posla...zombi generacije su pred nama ali sta je sa roditeljima??? Kucno vaspitanje je najvaznije, majka me je vodila prvi put da se uclanim u biblioteku....knjiga nam je bila najbolji drug u kuci.. u tuzi, siromastvu, radosti....nema opravdanja roditelji, decu Srbije smo definitivno zapustili!

jasmina

pre 7 godina

Mislila sam da sam samo ja ta koja ima prigiovor na činjenicu da će mi dete izaći iz škole nepismeno i neobrazovano, sa suženim vidicima... Hvala Bogu da postoji još neko ko primećuje da naša pametna i vredna deca ne znaju i ne uče ono što smo mi znali i učili i našim školama u naše vreme. Ali, nemojte zaboraviti činjenicu da su naša deca prepametna i suviše obrazovana, pa ih treba uputiti u dualno iobrazovanje, srednje usmereno obrazovanje u moje vreme, USRO smo mi to zvali, a znali smo manje nego naši prethodnici koji su išli u realnu gimnaziju ili...

vera

pre 7 godina

nisu samo roditelji te dece iz mračnih 90-ih, svi smo mi iz tog vremena, što znači i oni koji predaju u školama. svi su krivi, neko više neko manje.deca ponajmanje. što ne pomenete i one koji su zaveli sankcije, bombardovali itd.

Profesor

pre 7 godina

Vasi komentari upravo govore u prilog profesorki. Sto se tice kompjutera deca ih zloupotrebljavaju, znaci ne koriste ih da bi nesto naucili ili tezili saznanjima vec da bi igrali razne igrice koje podsticu njihovu agresiju nervozu i otudjenost i od roditelha i od drugova. Najbolje to primecujemo mi, koji smo u njihovom srednjeskolskom uzrastu vise sa njima nego roditelji, tako da smo najkompetentniji da damo pravu sliku profila nasecdece. A sto sectice knjiga, postovana, pa deca ih upravo i ignorisu, jer nemaju vremena za samozakljucivanje, i naravno da su im dosadne jer jebto zabnjih gubljenje vremena, jer samo zele instant informacije.Da osavremenjavanje nastave, da pracenje tehnologije, ali ne po cenu nepismenosti ili pismenosti u sifrovanom obliku, kako se cesto sluze u porukama. Mora im secrazvijati moc samozakljucivanja i primenjenog znanja, a jasno nam je svima da su roditelji sebi dali za pravo da oni odredjuju kriterijume u skoli, da oni procenjuju nastavnike, skola se upravo zbog toga svela na lazne petice, lazne uspehe iza kojih ne stoji nikakvo znanje, ali vazno je da je dete odlicno da se necim roditelji mpgu pohvaliti.

Iva

pre 7 godina

U prilog profesorkinoj prici idu i neki od ovih komentara.Mnogi nemaju strpljenja da ga procitaju i razmisle o njemu,a vec imaju negativan komentar kojim mase sustinu.Sustina je bitna,nemojte pricati pricu da biste sebi dokazali kako imate stav po pitanju necega o cemu pojma nemate.Oni koji su deo ucionice i atmosfere u njoj jedini mogu o tome govoriti.Zasto se vodoinstalater mesa u prosvetu,a krojacica u avio saobracaj?!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija