• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: b92.net/informer.rs

07.10.2016

08:26

(VIDEO) DRAMA SRPSKE MAJKE! Muž Kurd joj OTEO DECU, Slavica godinu i po čeka da Srbija i Turska UČINE NEŠTO!

Društvo

(VIDEO) DRAMA SRPSKE MAJKE! Muž Kurd joj OTEO DECU, Slavica godinu i po čeka da Srbija i Turska UČINE NEŠTO!

Podeli vest

Slavici Burmazović je nevenčani muž Ejup Sabri Jundžu u avgustu prošle godine, dok je bila u prodavnici, oteo troje dece i odveo ih u Tursku! Tu počinje drama...

 

Slavici je zbog njene borbe za decu prećeno smrću nekoliko puta 

Iako su taj slučaj i turske i naše vlasti proglasile međunarodnim slučajem kidnapovanja - do danas, deca još nisu stigla u Srbiju.

Slavica je ponovo bila gost emisije Život priča, jer i posle skoro godinu i po dana, ne samo da joj deca nisu vraćena, nego ona, ali ni nadležne institucije dve zemlje ne znaju gde su njena deca.

Otmicu dece je prijavila u novembru 2015. godine, MIP je reagovao u dva pravca - povelo je akciju prema turskom MIP-u, a naše Ministarstvo pravde je prosledilo pismo turskom Ministarstvu pravde da se ispitaju okolnosti i da se deca vrate majci. 


POTRESNA ISPOVEST OČAJNE BEOGRAĐANKE: Bivši muž, Kurd, oteo mi troje male dece i odveo ih u Tursku!

Pravna procedura započeta je na osnovu Haske konvencije o građansko pravnim aspektima otmice dece. 

Slavici je zbog njene borbe za decu prećeno smrću nekoliko puta i rečeno joj je da slučajno više ne ide ponovo u javnost. Ipak, došla je u emisiju. 

U međuvremenu se dogodilo mnogo toga, ali ništa što bi joj vratilo njenu decu - 9. marta 2016. Porodični sud u Mersinu doneo je presudu da se deca vraćaju majci, da su deca nezakonito odvedena. Na tu presudu žalio se njen nevenčani suprug i imao je pravo žalbe 15 dana koje je on iskoristio. 

Žalba je odbijena, ali njoj su javili mesec i još čeka da dobije tu presudu u ruke. Od turskih institucija čeka neke mejlove i po nekoliko meseci. 

Uprkos tome što je slučaj proglašen otmicom, deca su ipak išla na sud, gde su se izjašnjavala o tome sa kim žele da žive, iako starateljstvo nad decom pripada njoj. 

Izjasnili su se da žele da žive sa majkom, da žele da idu u Srbiju i da tamo žive. 

Sutradan su deca ponovo pozvana na sud, gde su se izjasnili potpuno drugačije jer je na njih otac izvršio psihički pritisak kad su stigli kući.

Onda je Slavica na viber dobila video snimak svoje starije ćerke u kojem joj ona kaže da se razočala u majku koja je „ispričala laži o tati" u emisiji, i da je ona shvatila kakva je njena majka, i da želi da ostane u Turskoj, da postane „prava muslimanka" i da „otkrije put do Alaha." 


TURCI PRESUDILI U KORIST MAJKE: Slavici Burmazović vraćaju otetu decu!

Poslednji put je sa svojom decom bila u kontaktu 30. maja, kada je bila u Turskoj u poseti deci, jer po privremenom rešenju može da ih viđa svaki vikend. Pre toga imala je kontakt sa decom samo preko škole, ali kada im je njen bivši muž, posle njenog gostovanja u emisiji "Život priča" zapretio u školi, profesori su samo prekinuli kontakt sa Slavicom i nisu joj više dozvoljavali da čuje svoju decu. 

Ambasada u Ankari, sa kojoj se ekipa emisije "Život priča" čula neposredno pred snimanje emisije, rekla je da su decu poslednji put videli u martu, pre suđenja, da su se nekoliko puta čuli sa direktorkom škole u koju devojčice idu i da im je direktorka rekla da ljudi iz ambasade ne smeju više da dolaze da posećuju decu. 

Naša ambasada je praktično pristala na tu vrstu ucene. Rekli su nam i da ne znaju da li su deca krenula u školu u septembru i da li su uopšte u Mersinu. 

Zoran Sinko/privatna arhiva

Slavica se povukla iz javnosti posle emitovanja emisije u martu jer joj je naglašeno da ne ide u javnost i poručeno joj je šta turske vlasti misle o njenom nastupu. 

Autorka emisije "Život priča" Tatjana Vojtehovski se povodom slučaja Slavice Burmazović i lično čula sa premijerom Vučićem, koji je obećao da će uraditi ono što naša zemlja može da uradi

Turske vlasti su joj rekle da ne sme da govori javno takve stvari. Kako kaže, prikriveno su joj pretili, ali, više nema razloga da ćuti, jer nema kontakt sa decom, pošto je njen bivši muž prekršio direktno sudsko rešenje turskog suda, da više ne može da se žali na sudski presudu. 

„Ja nisam dobila ni jednom kompletno šta je napisano u njegovoj žalbi, niti šta je javni tužilac, koji mene zastupa na turskom sudu, rekao u moju odbranu", kaže Slavica. 

Ni ona, niti iko od naših organa ne zna ko je osoba koja Slavicu zastupa na turskom sudu. Iako je ona tražila od naše ambasade da joj daju ime i telefon te osobe, ambasada je rekla da nema kontakt sa tužiocem i da ne mogu da joj pomognu. 

Slavica se u jednom momentu sastala i sa ministrom Rasimom Ljajićem, na sastanku koji je trajao sat vremena, koji joj je ulio nadu da će on nešto uraditi, da će se to brzo dovesti u red i da ona nema potrebe da se sekira. Iako je mislila da je konačno na pravoj adresi, nikada joj se niko više nije javio ni na telefon, ni na mail. 

Pokušala je da dođe i do premijer Aleksandra Vučića, pisala je pisma, mejlova, uspela je da dođe do telefona sekretarice u kabinetu, pričale su telefonom, na šta je dobila odgovor: Od ponedeljka mi krećemo u akciju. Nije došla do premijera lično, a posle tog razgovora sa sekretaricom, nikada joj se više niko nije javio, čak je blokirana na njihovim telefonima. 

Autorka emisije "Život priča" Tatjana Vojtehovski se povodom slučaja Slavice Burmazović i lično čula sa premijerom Vučićem, koji je obećao da će uraditi ono što naša zemlja može da uradi.

Vojtehovski je pitala da li postoji neki način da se deca uzmu i stave u ambasadu Srbije i da im se obezbedi neka dadilja dok ne dođe do ekstradicije. Slavica je potvrdila da je od ambasadora Danila Vučetića lično čula da je premijer sa njim razgovarao, kao i da je okrenuo telefonom zbog njenog poslednjeg pisma u kojem pita gde su njena deca i zašto je njoj odbijen poslednji zahtev da dođe u Tursku i vidi decu. 

Zoran Sinko/privatna arhiva

Ambasador je Slavici još rekao i da ako ona ponovo ode u javnost da će on iskoristiti taj njihov razgovor i i on otići u javnost. Rekao joj je da ima čistu savest, da je pokušao sve i da on mirno spava. Rekao je i da je prekršio svoja ovlašćenja i da je hteo da uradi ono što mu je premijer rekao, ali da bi ispao budala da je uradio to što mu je premijer rekao, da se takve stvari ne rade i da deca ne mogu da se stave u ambasadu tek tako. 

Slavica 26. maja konačno odlazi u Tursku, da vidi decu posle skoro godinu i po. Međutim, umesto dece pojavljuje se turska policija...

Slavica kaže da ambasador čak nije predložio ni neku drugu opciju. 

Ona navodi da je shvatila da su njima ta radna mesta bogom dana, da oni nisu produžetak države Srbije i da oni ne rade u interesu nas, nego u svom interesu. 

Poslednjeg dana pred istek roka za žalbu, Ejup Sabri Jundžu podnosi žalbu Vrhovnom sudu Turske na prvostepenu presudu porodičnog suda u Mersinu, po kojoj deca treba da se vrate majci, Tursko ministarstvo pravde o tome obaveštava Ministarstvo pravde Srbije 8. aprila, a zvaničan prevod žalbe Slavica dobija više od mesec dana kasnije. 

Iako i po turskom zakonu deca pri razvodu pripadaju majci, Jundžu se žalio na pogrešnu primenu zakona, jer, kako kaže, Slavica nije turski državljanin i deca treba da ostanu njemu. Takođe tvrdi da sud nije uzeo u obzir uslove pod kojima su deca živela sa majkom, pa je doneo pogrešnu odluku o vraćanju dece majci u Srbiju. 


POTRESNO! VAPAJ MAJKE KOJOJ JE BIVŠI MUŽ OTEO DECU: Srbijo, pomozi mi! Ili barem nemoj da mi odmažeš!

Vrhovni sud Turske 1. jula odbija Ejupovu žalbu i potvrđuje prvostepenu presudu porodičnog suda u Mersinu. On zatim traži reviziju postupka, o čemu su obaveštena naša dva ministarstva - pravde i inostranih poslova. Ali, naša dva ministarstva imaju drugačije tumačenje tog postupka - pravda tvrdi da to ne odlaže izvršenje, što podrazumeva postupak vraćanje dece u Srbiju, dok MSP i naša ambasada u Ankari tvrde da izvršenje ipak mora da sačeka konačnu odluku. I deca i majka se nalaze između ta dva tumačenja naših ministarstava. 

Slavica 26. maja konačno odlazi u Tursku, da vidi decu posle skoro godinu i po. Slavica je da bi uopšte mogla da krene, MIP-u morala da da kompletno svoje kretanje od Beograda do Mersina, hotel u kom odseda, prevoz od aerodroma do Mersina. Za sve to vreme ima samo telefonsku podršku ambasade u Ankari, koja nije mogla ni da joj obezbedi fizičko obezbeđenje.

Odsela je u Hiltonu jer u tom trenutku je to bio jedini hotel koji je njoj mogao da pruži obezbeđenje. U hotelu je ispričala svoju situaciju, videla se sa njihovim obezbeđenjem, oni su je stavili kao inkognito osobu. Šef obezbeđenja hotela će biti tu uz nju u momentu primopredaje dece u 17 časova i da ona ne treba da brine. 

Međutim, dece nema do 17:20. 

Zvala je telefonsku podršku iz Ankare da prijavi da joj dece nema, a oni su joj rekli da još malo sačeka. 

U 17:20 su se pojavila četiri policajca u civilu, sa pištoljima. 

Jedan od njih joj je zapretio na turskom da ide, da nema teoretske šanse da ona vidi svoju decu i da iako bude htela da ih vidi, da će to biti samo na dva sata. 

Slavica je pitala da se predstave i rekla da ona ima dokumenta validna, da obe države znaju da ona dolazi i da ima sva prava da vidi svoju decu. 

Zoran Sinko/privatna arhiva

Rekao joj je da dokumenta iz Srbije tamo ne važe. Kada je ona pokazala da su to dokumenta i iz Turske, on se smirio, pozvao nekog telefonom, fotografisao rešenje. 

Za to vreme Slavica paralelno razgovara sa Ljiljanom Belojević iz naše ambasade u Ankari, koja joj kaže da je nemoćna da išta uradi i da samo može da pozove policajku koja je bila na suđenju u Mersinu. Slavica joj odgovara da je svakako trebalo nju da pozovu i da se pita zašto policajka inače nije tu da joj pruži podršku, makar oko prevoda sa turskog. 

Majka je u hotelskoj sobi fotografisala i snimala svoj decu, u nadi da će to biti dokaz na sudu, gde joj je Tarik rekao da ga brat i sestra po ocu tuku i dave po vratu u kući u kojoj živi, da ga štipaju i udaraju.

Oko 17:45 Ejup ulazi sa decom, ona se tresla, što od straha što od uzbuđenja. Još 45 minuta je izgubila da bi potpisala nekakav zapisnik policije i da bi je fotografisali. 

Njen bivši muž u tom momentu skače na nju i upućuje joj pogrdne reči na srpskom, na šta policajac traži od jedne od devojčica da prevede šta on to govori. 

Policajac ga je sprečio da nasrne na Slavicu i odgurnuo ga da sedne. 

Naše ministarstvo je komentarisalo taj incident. Ambasador Dragan Momčilović iz MIP-a je rekao da su oni kao ministarstvo tražili od Turske da zaštite Slavicu, što su oni na kraju i učinili, uprkos verbalnim pretnjama.

Konačno, Slavica je sa svojom decom. Susret je bio veoma emotivan, ono što je nju potreslo kao majku je što su deca bila strašno zapuštena, higijenski i zdravstveno, uplašena od tate. Deca su bila prljava, Slavica kaže da su jezivo mirisali, imali prljavu kosu, gladna, čupava, znojava, željna svega. Tarik od pet godina je bio u modricama. Nije bilo doktora u hotelu da pogleda modrice, pa je Slavica sve to fotografisala. 

Majka je u hotelskoj sobi fotografisala i snimala svoj decu, u nadi da će to biti dokaz na sudu, gde joj je Tarik rekao da ga brat i sestra po ocu tuku i dave po vratu u kući u kojoj živi, da ga štipaju i udaraju. Takođe, da maćeha traži da je zovu mama i da ih ona ucenjuje da im neće dati ni vodu ako je ne zovu mama. 

Takođe, ćerke svedoče da ne smeju da pričaju srpski sa bratom u toj kući. Ćerke su pričale i da nigde ne smeju da izlaze iz kuće, da ih je otac ucenjivao nespavanjem i glađu ukoliko ne kažu majci da ne žele više da žive sa njom. Čak ih je primorao da snime video u kojem jedna ćerka izjavljuje da želi da postane prava muslimanka i da otkrije pravi put Alaha. Devojčice su svedočile i da su protiv svoje volje govorile pogrdno o majci, ali da žele nazad u Srbiju, da žive sa majkom, jer u Turskoj nemaju osnovne uslove za život i da im je sve zabranjeno. 

Slavica kaže da su deca u hotelskoj sobi samo tražila da se kupaju, da peru kosu, da su neprestalo jela, željna svega. 

Rekla je svojoj deci rekla da kopa rukama i nogama da ih vrati, da nema vrata na koja neće zakucati do joj se ne otvore, da dok diše ima da se bori da ih vrati. Uporna sam i ja ću svoju decu vratiti, kad tad, tvrdi Slavica. 

Slavica i dalje ne zna da li su deca u Iranu, Siriji ili Turskoj. Iz MIP-a joj je rečeno da su deca kod neke babe u nekom selu.

Slavica je sve vreme upozoravala naše vlasti da će Ejup učiniti sve, kad vidi presudu, da ona ne vidi svoju decu. Ona je poslala nebrojeno dopisa ambasadi da se deca hitno izmeste od oca, jer će ih on odvesti negde. A to se i dogodilo. 

23. jula uveče Slavicu zove mlađa ćerka Esma i plačući kaže da se one nalaze u Siriji. Međutim, veza se brzo prekida. Slavica piše zahtev MIP-u za hitno postupanje u kome moli da se o tome obaveste svi organi u Turskoj i da se izda poternica za Ejupom i da se deca njoj hitno vrate. 

Ona dobija uveravanja od MIP-a da će Turska učiniti sve da locira decu. Od tada, Slavica nema nikakvih vesti o tome gde se nalaze deca. 

Dva dana kasnije, dobija poziv od dece da su u Iranu. Pitala je kako su došli do Sirije, jer je između Sirije i Irana - Irak. Dete je reklo da su osam sati putovali autobusom, pa da su peške išli po planini, pa da su spavali u šatoru. 

Takođe u tom razgovoru Slavica čuje kako Ejup suflira ćerki šta da kaže majci preko telefona, te tako devojčica moli majku da potpiše papir kojim se odriče starateljstva nad decom, jer će tada tata njih vratiti u Mersin, a mama će moći da dolazi da ih viđa. 

Slavica i dalje ne zna da li su deca u Iranu, Siriji ili Turskoj. Iz MIP-a joj je rečeno da su deca kod neke babe u nekom selu. Slavica zahteva da joj se kaže u kom selu kod koje babe, ali ne dobija zvanično informaciju. 

Njegova familija joj telefonom govori da ne znaju gde su deca, da ih ona zaboravi, da ih više nikada neće videti, da su u Siriji, Iranu, Iraku. Slavica sve vreme govori da zna da su svi u Turskoj.

Između dve emisije u kojima je gostovala dobijala je mnogo poruka smrću. Kaže, posle sedme je prestala da broji. Lupali su joj noću na vrata, ostavljali poruke na kolima, metke, slali joj SMS. Ona se u međuvremenu preselila i prodala auto, pa sada mirnije spava, ali pretnje i dalje dobija na razne načine. 

Slavica kaže da se plaši, ali da joj strah daje snagu. Iskalila se kaže za sve ovo vreme. Boji se kaže samo da ih Ejup ne uda tako mlade, jer Kurdi to rade. 

Na ponovno pitanje i našoj ambasadi u Turskoj i MIP-u u Beogradu - znaju li gde su deca Slavice Burmazović, ambasador Dragan Momčilović je rekao da im je Turska odgovorila da deca više nisu u Mersinu i da Slavica ne dolazi u posetu, jer oni ne mogu da lociraju decu. Čim, kažu turski zvaničnici lociraju decu, biće pokrenut postupak vraćanja dece majci. Naša ambasada je turskoj strani sve vreme prosleđivala dopise o tome da su deca možda izmeštena iz Mersina, ali ih je turska strana uveravala da intenzivno traga za decom, zbog čega majka još ne može da poseti decu. 

MIP nema potvrde da su deca van Turske, a indirektno znaju da je Turska raspisala poternicu za Ejupom Sabrijem Jundzuom i decom. 

Kaže da joj je ambasada u Turskoj direktno rekla da poternica postoji i da je potpisana. Slavica ne zna kome da veruje i oseća se izigrano. U isto vreme joj uteruju strah u kosti jer joj stalno govore da sa Turskom imaju savršene odnose i da ona ne sme te odnose da kvari niti da ih vređa. 

Slavica je pitala i zašto naše ministarstvo nije podiglo međunarodnu poternicu za njenim bivšim mužem, a odgovor je bio da to treba da uradi MIP preko Interpola, jer njemu još nije uručeno rešenje našeg suda, jer ne mogu da ga lociraju. Ni decu, ni njega. 

Zoran Sinko/privatna arhiva

Kontaktirala je i ambasadu u Iranu, da pita znaju li nešto o njenoj deci. Oni su se odmah angažovali i odgovorili joj da deca sa srpskim pasošima nisu ušla i Iran, a da im, kao turskim državljanima, nije trebao pasoš da pređu granicu, pa da ne znaju da li su prešli granicu kao turski državljani. 

Rekli su joj i da, ako Turska podigne optužnicu protiv njenog bivšeg muža, da će oni odmah reagovati. 

Sigurna je da je njen sin od pet godina, iako mali, neće zaboraviti, jer je ona njegova majka i da je dobro što se prilagođava situaciji, jer je to dobro za njegov opstanak.

Slavica je, posle posete Turskoj, svakog vikenda tražila da ide u posetu deci, ali su joj obe države savetovale da to nije pametno, da ne treba da ide, jer oni ne mogu da joj garantuju bezbednost. 

Već 21. septembra kupila je kartu da ode u Tursku 23. septembra, o čemu je obavestila i MIP. Oni su joj rekli da može da ode, ali da oni ne znaju da li su deca u Mersinu. I Ministarstvo pravde Srbije šalje pismo u kojem kaže da Slavica ne bi trebalo da dođe, jer ne mogu decu da lociraju. 

Još se ne zna da li postoji međunarodna poternica za Ejupom, a verovatno je da postoji interna poternica za njim u Turskoj. 

Slavica svoju decu nije videla ni čula od 30. maja. Kako živi ne zna, kaže - preživljava, gleda slike, preslušava stare poruke na telefonu, miriše njihove igračke. 

Sigurna je da je njen sin od pet godina, iako mali, neće zaboraviti, jer je ona njegova majka i da je dobro što se prilagođava situaciji, jer je to dobro za njegov opstanak. 

Predlagala je i da iznajmi stan blizu dece u Mersinu, ali su joj savetovali da to ne radi, jer to mnogo košta.

Još niko ne zna kakva je odluka po Ejupovoj reviziji procesa doneta, iako je trebalo da bude doneta 19. avgusta. 

Ministarstvo pravde je ekipi emisije o slučaju Slavice Burmazović reklo da, je Vrhovni sud u Ankari potvrdio presudu Osnovnog porodičnog suda u Mersinu po kojoj deca treba da se vrate majci i da je on uložio reviziju na tu odluku, da je slučaj trebalo da bude okončan 19. avgusta, ali da oni nemaju povratnu informaciju o tome. 

Naše ministarsto pravde kaže da su dobili informaciju da tursko ministarstvo pravde ne može da locira Ejupa Sabrija Jundžua i da preduzima korake da sazna šta turske vlasti preduzimaju da se Slavici Burmazović omogući da viđa decu, na šta po odluci Osnovnog suda u Mersinu, ima pravo. 

Ja sam majka, a majke su nadljudi, majka ima snage i ne može da bude slomljena. Ja sam ubeđena da će ova emisija poterati njih da mi nađu decu i da će ih dovesti meni

Slavica Burmazović

Ističemo da Ministarstvo pravde, u skladu sa Haškom konvencijom o građansko pravnim aspektima međunarodno pravne otmice dece ima ulogu centralnog organa za komunikaciju. Naime, ministarstvo prosleđuje dokumente ka Centralnom organu za komunikaciju druge zemlje čime se ostvaruje veza između nadležnih pravosudnih organa dve države. 

Slavica još jednom naglašava da su joj i zvanični organi Srbije savetovali da ne ide u javnost, da ćuti, da se ljudi iz turske ambasade ljute i da joj prate Fejsbuk i da ih ona diskredituje. 

Ona kaže da nikada nikoga nije uvredila i da samo želi da se sve što pre završi i da joj se vrate deca. Da će sve preduzeti da joj deca budu vraćena. Kaže i da je klupko počelo da se odvija posle njenog prvog gostovanja u emisiji Život priča i da su Turci ekspeditivno odgovarali na svaki mail, da su u svakom momentu ovde znali šta se dešava, gde su deca i šta rade. Ali, da je takođe opet dobijala preporuke da više ne ide u javnost i da je valjda svesna šta radi. Govorili su joj iz MIP-a da će se sve srediti.

Slavica živi u strahu da neće svoju decu videti, da će ih otac nasilno udati, da će je deca zaboraviti. Ipak, Slavica kaže da je ponovo u javnosti jer više nema šta da izgubi, jer svoju decu više ni ne čuje, ne viđa, ne zna gde su. Ovo je kaže jedini izlaz da se nešto pokrene, da naša država pokrene Interpolovu poternicu. 

Kaže da sa njom u institucijama razgovaraju kao da je ovca preko puta njih, da joj govore da bude staložena, da ne ide u javnost, da će se sve srediti. Prvo su pokušali da je odgovore od toga da ponovo gostuje u Život priča, ali kada im je postalo jasno da ona neće od toga odustati, onda su joj rekli: pa dobro, vi ste majka. 

"A sada sam majka, a do pre pet minuta nisam bila majka", kaže ona. 

"Ja sam broj predmeta, ja to razumem", kaže Slavica. "Ko ima svoju decu ode kući i sa svojom decom ode da spava. A ja sam neki broj i spavam sa medvedom svog sina i tražim poznati miris. Oni pogledaju svoju decu i odu da spavaju." 

"Ja sam majka, a majke su nadljudi, majka ima snage i ne može da bude slomljena. Ja sam ubeđena da će ova emisija poterati njih da mi nađu decu i da će ih dovesti meni. Ja još uvek mislim da imam samo Srbiju da mi u tome pomogne", zaključuje Slavica.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Novica

pre 7 godina

Sada je kriv turcin-kurd , a da li se pita voditeljka emisije koja od te zene pravi zrtvu , pa se sazaljvamo i mi gledaoci i citaoci , gde je bila ta tako lepa , savesna zena , kada je od toliko nas srba , odabrala turcina , time ponizila sve nas pripadnike srpske populacije . Bila je puna sebe i ponosna na svoj izbor , ignorisala sve oko sebe , sve nas ponizila , i ujedno pogazila srpski ponos , istoriju , zaboravila stravicne turske zulume , i sa srpskim krvnicima bila ponosna . Sada pomagajte , a nije htjela pomoci sama sebi , zalimo je ZASTO ? NE !

Luna Lu

pre 7 godina

Svako je duzan da plati cenu za ono sto izabere.... Ova zena za sve to placa godinama i ko zna dokle ce njena agonija da traje. Ne mozes reci da je nekoga ponizila svojim izborom, to je ipak njena stvar. Mogla je da nađe čoveka bilo koje vere i nacije, koji bi bio potpuno pogresan izbor za nju. Ona je doticnog Kurda upoznala u Srbiji, mozda ga je povrsno poznavala i mislila da je on covek sirokih shvatanja. Ja ne zelim da je osuđujem i nadam se da ce uspeti da vrati svoju decu....

aleksandraaa

pre 7 godina

Glupost!!!Ne mogu da verujem da ste toliki nacionalisti! kao prvo,kakve veze ima jedan pripadnik drzave Turske sa celom zemljom sa kojom smo tamo nekad ratovali??? Zato i jesmo u problemu,jer ne znamo medjusobno da se postujemo i prihvatimo razlike! da je zena znala da je taj covek takav kakav je,i da ce njen i zivoti njene dece biti ugrozeni,verovatno se u sve to ne bi upustala!!! Pa pobogu,koliko nasih zena se uda za nase drzavljane,pa zivi isto ili jos gore kao Slavica!!!???

Ina

pre 7 godina

Naprosto mi je tesko poverovati o cemu ti pricas. Jadna ova zena, a jos jadnija drzava u kojoj zivimo.

Baja

pre 7 godina

Katastrofa,sve država da učini da vrati majci otetu decu.

ana

pre 7 godina

Sta joj je ovaj idiot u zivotu trebao. Al dobro, sta je, tu je :( Ne mogu ni da zamislim kako je njenoj dusi :(((

dzoni

pre 7 godina

Ko je tero da se k.... sa Kurdima kad zna kakav je narod iz tog dela sveta trebala j da razmislja sta ce je snaci htela je muslimana sad kuka da je imala iz svog mesta i Srbije sigurno bi sad deca bila kod nje....

Antonije

pre 7 godina

Jes vala još nijedan brak između Srbina i Srpkinje nije propao, svi su 100% uspješni ???

Maja

pre 7 godina

Ne razumem ove žene.Pa jel gledaju one sa kim prave tu decu?I vrapci na grani znaju da kod muslimana deca ostaju kod očeva i da žene nemaju pravo glasa.Muslimani čuvaju svoju decu a ne kao mi što ih poklanjamo okolo i šaljemo u beli svet.Ko sad da joj reši problem.Đaba sad kukanje po televiziji.

SlobodaNarodu

pre 7 godina

Jadna ta djeca, nista drugo za reci. Nevjencani muz Kurd i troje djece, majko majko dje ti je pamet bila? Kod toliko nasih muskaraca nase zene se za Kurde udaju, pa posle drzavo pomagaj.

misa

pre 7 godina

Gde nadje Kurda medju ovoliko Srba,jadna ti i treba da ga uzme, pa sta si mislila da ce uraditi?

Mladen Mladenovic

pre 7 godina

Opet će biti kriva "propala država"?! Opet će za sve naše promašaje, za sve naše probleme i nesreću biti kriv neko drugi?! Ko bi drugi nego "propala država"? To je mnogo lakše jer smo mi, onda, logički, ona druga strana. Mi smo dobri, pametni, ugladjeni, razboriti za razliku od "propale države"?! Ne branim državu, niti mi je to namera ali, da li neko, makar u prikrajku svoje svesti, može da postavi pitanje: Da li krivicu za svoju sudbinu možda snosi i ova žena? Da li je pri odabiru bračnog partnera sa kojim će izroditi troje dece mogla da razmisli? Da li je nekada sebi postavljala pitanje svojih roditeljskih prava AKO...? Da li je razmišljala zašto njena velika ljubav, taj Turčin, daje deci samo turska imena? Zbog čega? Zar nije i ona druga polovina te porodice a ne samo mašina koja je trebala da mu rodi, kako on kaže, "dobre muslimane i muslimanke"? Da li je razmišljala, kako će reagovati turski pravosudni organi ako dodje do razvoda? Da li je ikada uključivala mozak kada je stupala u vezu sa ovim, očito violentnim i primitivnim čovekom? Sada svi bacaju drvlje i kamenje na Ambasadu u Turskoj zaboravljajući da Ambasada ne može da preduzima nikakve korake bez učešća turskih organa. Ne može da hapsi, ne može da sprovodi zakone Srbije. Ambasada mora da se ponaša u skladu sa pravilima službe koji podrazumevaju poštovanje turskih zakona.

Danilo

pre 7 godina

Pratim desavanje oko ove nesrecne zene i njihove dece, ali gospodjo draga, sta ste ocekivali od mudzehedina, gde njega nadjoste, gde njega izvukoste, zar niste mogli naci nekog nase gore lista...?

sakostalni car

pre 7 godina

sta je trazila sa njim to je i dobila...nije joj on ovaj nas domaci ker da ga seta kako hoce... to su nase devojke... siroka demokratija.\n

Alex

pre 7 godina

I kamen bi zaplakao, ponekad je bolje i ne udati se nego se za ceo zivot ovako unesreciti.

Ljiljana

pre 7 godina

Ne, ponekad, nego je uvek bolje ne udati se, nego ovako upropastiti i svoj i zivot svoje dece. Nadam se da ce joj drzava pomoci da vrati svoju decu, ali ne mogu da razumem njenu povrsnost kad je sa njim zasnivala porodicu. Inace, vec ima dete i jedan propali brak iza sebe.

miki

pre 7 godina

lepo je ziveti bez predrasuda.Ali kada se formira porodica ipak je bolje biti malo i tradicionalista, po onoj narodnij "Svaka ptica svome jatu leti"

Joop Sumaher

pre 7 godina

Pa i on je tata...nevidim nista ruzno...mozda sto niste se dogovorili...ali ako covek ima bolje uslove za odgajanje dece...onda je ok...a vi gospodjo ako nemate uslove...bili bi vecito u problemu kako da othranite ...obucete...skolujete...A i gde odoste i nadjoste ljubav u Turskoj...a prodjoste 1000 km...imali ste svuda oko vas ljudi...da ljubav ne poznaje granica...(MORE!!!!)\n

Ivana

pre 7 godina

Boze dragi kako mi je zao ove zene...preplakala sam pola emisije. Ne mogu da verujem da drzava i konzulat mogu da se angazuju oko Miladina Kovacevica, a da nece i "ne moze" da pomogne ovoj divnoj majci da vrati svoju decu. Sram da vas bude!

zima

pre 7 godina

Svi sto zale majku isti su kao ona,nije se vjencala sa turcinom jer kada ih je radala imala sve besplatno kao samohrana majka sve placali gradani Srbije plus doplatak.Drugo bolje da se ne vrate turska imena tursko prezime ne treba im srpski doplatak davati I ovako daju srpsku djecu po svijetu na usvajanja da nebi davali doplatke.Nek se ne sekira doce oni u Srbiju kao janjicari.Sto je gledala turske serije bolje da je slusala pjesmu janjicar ja mislim da je to otpjevo Tozovac.Jos I ovo ima sada puna Srbija arapa moze birati pakistanac,avganistanac iracanin,jemenac ima I siptara neka mijenja koliko hoce dobro I arapima

spanac

pre 7 godina

Sa ovakvim gospodjama i njhovim problemima nebi trebalo opterecivat javnost i pridavati im znacaj.

pouka

pre 7 godina

za sve nase devojke.....zar u Srbiji nema momaka za vas nego se udajete za ljude druge veroispovesti i drugih shvatanja? Zar vam mnoge sudbine brakova iz Bosne pa i iz Hrvatske nisu dovoljne da dobro razmislite za koga se udajete...? Zbog dece drzava mora da sve uradi da se vrate jer jedino ona nisu kriva nizasta....

Otac

pre 7 godina

J.... ti zivot sta sam sad procitao......Zeno svaka ti cast...Ne mogu da dodjem sebi...

Bgd

pre 7 godina

Draga gospođo, veoma mi je žao što ste se našli u ovoj situaciji ali sami ste krivi. Kada ste ulazili u vezu sa Kurdom niste nikoga pitali a sada kada ste upali u nevolje očekujete od države Srbije i poreskih obveznika ove zemlje da rešavaju vaš problem. Planiranje porodice i izbor partnera su veoma ozbiljne odluke i umesto da rađate Srbe vi ste odabrali da rađate Kurde i to je odluka koju moramo da poštujemo ali sada nas poštedite svoje tužne priče. Imamo dovoljno i svojih problema.

miša

pre 7 godina

Gde ga nađe i gde ti je bila pamet kada si birala muža? Možda je i bolje da deca ostanu sa ocem, ona su ionako Kurdi.

ANA

pre 7 godina

Udala si se za Kurda, koji vec ima zenu i dvoje dece...sta si ocekivala??? Pri tome si im dala muslimanska imena, zasto ni jedno dete nema makar internacionalnio ime??? Deca su muslimani i po serijatskom pravu pripadaju ocu! Nema ovde nikakve dileme! Ne mogu da te razumem, udati se za takvog coveka!

Aleksandar

pre 7 godina

Nisam od vas očekivao da objavite ovu priču!Svaka vam čast.Eto u čemu je razlika izmedju ozbiljne i banana države.Ozbiljna država bi svim resursima stala na stranu ove žene a u banana državi se deca otimaju i daju strancima!

pc

pre 7 godina

Sta da kazem zeno, pre nego si se udala trebala si procitati vise knjiga. Ne verujem da ce ih sud iz turske vratiti jer po njihovom zakonu deca pripadaju ocu. Otac cak ima pravo da zabrani majci da vidja decu. Svati da si ti hriscanka I da si sa njih samo rasplodni materijal. I druge zene koje su hriscanke i hoce da se udaju za muslimana trebale bi da procitaju ovaj komentar, koji je mozda surov ali je istinit. Mi smo dva sveta, cak su i pravoslavni i katolici dva sveta, a komoli hriscani I muslimani i ta prica o sazivotu, bar je svima na ovim prostorima jasno, je cista glupost.

gacikus

pre 7 godina

Žao mi je g-đe. to je veoma teško, ali, uvek ali,zar dosada nije bilo sličnih slučajeva ,zar to nije dosad bio nauk drugima-Ćud je ženska naopaka rabota, tri deteta ,dobiti nevenčano živeti sa osobom druge nacionalnosti, shvatnja,kulture, ajde i obrazovanja, vaspitanja, o čemu je razmišljala kad se vezivala , godinama unazad-ljubav -ima je dok su interesi obostrani, a kad pređu na jednu stranu muka .bol .Želim joj svu sreću

shominjo

pre 7 godina

Ma neka, mnoge nase zene bi samo sa turcima, kurdima i muslimanima... Uopste mi nije zao!!! Jedva cekaju neku tursku seriju da se edukuju.. Srpsko im nista nije vazno i zato ce platiti i placati sve koje okrenu ledja maternjem!!!

Sinisa Randjelovic

pre 7 godina

DXrga Slavice, Zalim dasu dea otta odvedena. Sta si ti ocekiala kada si zsnovala porodicu sa muslimaninom? Ceo svet nada su kao muzevi npouzdani,prevanti, da je za njih zena potrosno dobro a deca su samo njihova. Ti to nisi znala? E, sadasise kao opametila, pokusaj da uradis nesto premda sumnjam da ces bilo st uspeti. Trci, Kurdi, nase poturice (setili se da su nekavi bosnjaci), sve ti je to 15 vek. Neka ti je Bog (Pravoslavni, koga si zaboravila kad si se spandjala sa mujagom) na pomoci. Pozdrav svima

tomo

pre 7 godina

Ma idi i ti za decom kod tog sulejmana velicanstvenog sta ti fali dobri ljudi ,more,plaze,sa decom si i svojim voljenim i njegovom zenom prvom,drugom mozda trecom ma idila jedna a vi zene pamet u glavu ne verujte sve turskim serijama.

Milovan

pre 7 godina

Čestitam televiziji koja je publikovala slučaj nerazumne devojke koja je dala svoje telo i ljubav Kurdu. Ovo je nauk za ostale devojke koje iz spektakularnih i pomodarskih razloga biraju druge. Slavica nije pojma imala šta je šerijatski zakon, šta su Turci, Arapi, Kurdi ... Pitam se šta je htela, da decu muslimane, pogledajmo im imena, odgaja u pravoslavnoj Srbiji. Ni Slavica nije pravoslavna pa neka ide za decom. Kriva joj država, ambasada. Ne vidi da ti diplomati tamo žive u strahu, čuvajući svoje glave.

kk

pre 7 godina

Narodna poslovica kaze - "Ko s djavolom tikve sadi - o glavu mu se razbijaju...''

DS

pre 7 godina

Davne osamdesete godine jedna Srpkinja iz BiH nasla momka Arapa,studenta, i hoce da se uda za njega,a majka sva van sebe vice na nju,galami,kune i proklinje,kod tolikih nasih momaka ti nasla Arapa.Sav se komsiluk iskupio da slusa,neko se smije,neko odobrava majci,a neko stiti djevojku,kad na kraju majka,sva bijesna zavapi i kaze kcerki: "Pa gdje ga nadje je.o ti on mater",od bijesa sama sebe opsova,,ha,ha,ha,ah i cijeli komsiluk pade u trans. A,Njegos kaze:"Cud je zenska smijesna rabota,hiljadu ce promijeniti vjera dok ne nadje sto joj srcu drago".

bogster

pre 7 godina

A, gde ga nadje sestro?? Troje dece ni venčala se nisi? I šta sad Vučić da ti vraća decu, ajde bre

Danijela

pre 7 godina

Sramni su komentari. Ko ste vi da sudite da li trebala da se uda i za koga? Svako ima pravo da pogreši, ali ona NIJE pogrešila, ima živu, zdravu, pametnu i lepu decu. I? Sram vas bilo. Državo nesposobna, aj' da te sad vidim umeš li šta.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17