• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

07.10.2016

15:14

ŠARČEVIĆ 'PROVALIO' PROSVETNU MUĆKU: Inspekcija će zakucati na vrata direktorima koji kriju radna mesta!

Društvo

ŠARČEVIĆ 'PROVALIO' PROSVETNU MUĆKU: Inspekcija će zakucati na vrata direktorima koji kriju radna mesta!

Podeli vest

Direktorima škola koji kriju radna mesta biće upućena prosvetna, ali i inspekcija rada i finansijska inspekcija, ukoliko se ogluše o nalog Ministarstva, izjavio je danas resorni ministar Mladen Šarčević

Odgovarajući na pitanje novinara da li će i kako direktori koji kriju radna mesta biti sankcionisani, Šarčević je rekao da ministar za to nema ovlašćenja, te da je Ministarstvo do sada poslalo upozorenja školskim odborima, ali da je problem što direktori prave "savezništvo" u okviru školskih odbora. 

Prema njegovim rečima, Ministarstvo je dalo uputstvo kako bi se bar saznalo koji su ljudi u školama neraspoređeni. 

- Ne mogu da prikriju sva slobodna mesta, ona stoje, ali ne uzimaju viškove. To je jedna jako čudna konstelacija odnosa - kaže Šarčević. 

Ministar dodaje da ako se ogluše i o taj nalog, biće upućena prosvetna inspekcija i inspekcija rada, a zatim i finansijska inspekcija. 

- Mogu da idem na to da smenimo školski odbor - rekao je Šarčević ali i dodao da to ne bi rešilo problem jer direktori opet mogu da postave odbor, da "resetuju" nekog iz lokalne samouprave, da neko "izlobira" deo roditelja ili da postave kolege iz kolektiva koje ih podržavaju jer im čine ustpuke. 

- Onda se ja predajem, ali ću bar javno stati i dati spisak pa da čitamo, pa nek me optuže svi mogući poverenici da li to treba da se radi ili ne - kaže Šarčević.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
saveta

pre 7 godina

ministre,sigurno je sprega direktora škole,pedsednika opštine i lica koje je odgovorno za prosvetu a sedi u opštini.tu razbucajte spregu i rešiće te sve pobleme oko viškova i slobodnih radnih mesta.

Buba

pre 7 godina

Uvazeni gos ministre u Vasem Ministarstvu imate posebnog savetnika do pre deset dana direktor skole ,inace i.bivsi profedor geogragije u Vasoj gimnaziji veoma je upoznat o svemu sta se radi.i kako .se radi po skolama .Ukljuvite ga u. resavanju problema .

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija