• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A. Crnomarković

08.10.2016

22:24

OTKRIVAMO, U SRBIJU STIŽE 20.000 KINEZA! Tura 'Putevima Valtera' će privući hiljade turista sa Dalekog istoka!

Društvo

OTKRIVAMO, U SRBIJU STIŽE 20.000 KINEZA! Tura 'Putevima Valtera' će privući hiljade turista sa Dalekog istoka!

Podeli vest

Tura "Putevima Valtera", posvećena čuvenom filmu, privući će godišnje bar 20.000 turista sa Dalekog istoka ... Šestodnevni aranžman koštaće 560 evra, obilaziće se Beograd, Oplenac, Zlatibor, Drvengrad, Višegrad i Sarajevo

Srbija zbog Velimira Bate Živojinovića i filma "Valter brani Sarajevo" postaje velika turistička atrakcija za Kineze!

Tura "Putevima Valtera", koju organizujemo sa kolegama iz RS i BiH, biće predstavljena u novembru na sajmu u Šangaju
Rasim Ljajić,
ministar turizma

Naše Ministarstvo turizma, u saradnji sa kolegama iz RS i BiH, organizuje turu "Putevima Valtera", posvećenu čuvenom filmu, koja bi godišnje mogla da privuče najmanje 20.000 turista iz najmnogoljudnije zemlje sveta.

Šestodnevni aranžman koštaće 560 evra, a obuhvata obilazak Beograda, Oplenca, Zlatibora, Drvengrada na Mećavniku, Višegrada i Sarajeva.

Turisti će moći da posvete destinacije direktno ili indirektno povezane sa filmom "Valter brani Sarajevo", a moći će da vide i još neke atrakcije Srbije, Republike Srpske i Bosne i Hercegovine.

Sjajna ideja

Ministar turizma Rasim Ljajić rekao je za Informer da će Srbija novu turu "Putevima Valtera" predstaviti početkom novembra na sajmu u Šangaju, nakon čega će početi prodaja aranžmana kineskim turistima.

Batina unuka: Neka dođu i u dedinu Koraćicu

Peđa Milosavljević

Turistička tura "Putevima Valtera" oduševila je i Dinu Živojinović, unuku Bate Živojinovića, koja je za Informer predložila da Kinezi obiđu i Koraćicu, rodno mesto popularnog glumca.
- Naša porodica je počastvovana što Bata još uvek živi kroz uspomene. Bilo bi lepo uključiti Crveni krst, deo Beograda gde je deda odrastao, i naravno Koraćicu, gde se rodio. Srpska sela nisu dovoljno eksponirana turistima, a kriju najlepše tajne naše zemlje - rekla nam je Živojinovićeva.

 

 

 

- Ova tura je jedna izuzetno dobra i velika stvar za naš turizam. Ona će usloviti dolazak većeg broja turista u Srbiju, posebno iz Kine, ali i dodatno poboljšanje odnosa sa našim susedima. Turu "Putevima Valtera", Srbija će u Kini predstaviti već početkom novembra na velikom sajmu u Šangaju - jasan je Ljajić.

Public

Mirjana Ljubinković, direktorka agencije "Glob Metropoliten turs", koja će raditi ovu turu, tvrdi za Informer da Valter u Srbiju može da dovede više od 20.000 kineskih turista.

Videće i Kuću cveća

Tura "Putevima Valtera" kreće iz Beograda, gde će turisti obići centar prestonice, ali i Narodni muzej i Kuću cveća. Sledeća stanica će im biti Topola i Oplenac, zatim Zlatibor i Kusturičin Drvengrad na Mećavniku, a onda i Višegrad. Četvrtog dana putovanja kineski turisti će stići u Sarajevo, gde će ostati jedan dan do ponovnog povratka u Beograd.

- Već godinama radimo sa turistima iz Kine i ovo je samo kruna svega toga. Mislimo da će tura "Putevima Valtera" biti izuzetno popularna u najmnogoljudnijoj zemlji na svetu jer oni zaista obožavaju Batu Živojinovića i film "Valter brani Sarajevo". Sada će za 560 evra, a cena je bez avionske karte, imati mogućnost da posete sva ona mesta kroz koje je prošao Bata, ali i Vladimir Perić Valter kao istorijska ličnost. Stoga mislimo da može da nam dođe i više od 20.000 kineskih turista, što mnogo znači za Srbiju. Potrudili smo se da plan i program ove ture napravimo izuzetno profesionalno, sa najboljim vodičima - objašnjava Ljubinkovićeva i otkriva da će prve ture kineskih turista u Srbiju doći već krajem godine.

Sa njom je saglasna i direktorka turističke organizacije Srbije Marija Labović, koja smatra da će ova tura mnogo značiti i za turizam i za privredu naše zemlje.

Sprema se i "Novakova tura"?

Posle ture "Putevi Valtera", Srbija bi na kineskom tržištu u skorijoj budućnosti mogla da predstavi i turu Novaka Đokovića.
- U Kini su najpopularniji Srbi Bata Živojinović i Novak Đoković. Ako nam ova tura sa Batom uspe, vrlo brzo bismo mogli da napravimo i neku "Đoković turu". Sigurna sam da bi i to u Kini imalo velikog odziva - rekla nam je Ljubinkovićeva.

- Odlučili smo da se na kineskom tržištu predstavimo zajedno sa Bosnom i Hercegovinom i da iznesemo jednu lepu ideju koja bi nam mogla doneti veći broj turista. Svesni smo da Kinezi zaista obožavaju Batu Živojinovića i da će rado doći na ovakvu turu. Ovo će mnogo značiti za naš turizam, ali i za celokupnu privredu - tvrdi Labovićeva.

Razvoj sela

Željko Bjeljač iz Udruženja turizmologa Srbije tvrdi da će ova tura u značajnoj meri pomoći razvoju krajeva kroz koje prolazi.

- Ideja da se u isto vreme iskoriste prirodne lepote Srbije i popularnost koju u Kini ima legendarni Bata Živojinović je sjajna. Mislim da ovo neće uticati samo na poboljšanje turizma već i na razvitak infrastrukture i ugostiteljstva u gradovima i mestima kroz koje ide tura. Siguran sam da će tamo da "nikne" veliki broj novih hotela i restorana, kao i da će se obnoviti putevi - optimističan je Bjeljač.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
nenad 2008

pre 7 godina

Kuća cveća. Dobro nas je zakitila. I dan danas Srbi plaćaju cenu života i rada "najvećeg sina našeg naroda".

Dr

pre 7 godina

I jos da trose kao oni Bugari za novaka po 200 eura pa mi ima da procvetamo

Nedim

pre 7 godina

Sve je biznis pa i ovo.Još samo da bude gotovo vino sa slikom Novaka na flaši pa da ga kupe.Neće to biti neko posebno vino ali ime prodaje.Da li je knjiga o Bati Živojinoviću prevedena na Engleski i Kineski jezik?Posle agencije mogu ponuditi na tržištu put Nikole Tesle ili Titov ratni put po bivšoj Jugoslaviji sa obilaskom najvažnijih mesta iz ofanziva.Tu opet mogu nova radna mesta da se otvore za ugostitelje i turističke tehničare.

Bezimeni

pre 7 godina

A nesvrstani!? Mislite da tamo, u zemljama bivšeg nesvrstanog sveta, nema ljudi koji bi svoj odmor proveli upoznavajuci i deo svoje istorije?

Izbori 2024

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Planeta

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!
Bože, ima li te?!

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!

Među žrtvama tragedije u Krokus siti holu bile su i sestre koje su preživele teroristički napad u Volgodonsku 16. septembra 1999. godine. Tada je porodica živela u Rostovskoj oblasti, a u blizini njihove kuće, teroristi su digli u vazduh kamion sa eksplozivom. Poginulo je 19 ljudi, a Tatjana i Ana Makarski su povređene, ali su preživele.

28.03.2024

20:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija