• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

11.10.2016

17:29

DRŽAVNI SEKRETAR UPOZORAVA: Cena struje će rasti, građani o tome na vreme moraju da misle!

Društvo

DRŽAVNI SEKRETAR UPOZORAVA: Cena struje će rasti, građani o tome na vreme moraju da misle!

Podeli vest

Državni sekretar Ministarstva energetike Zoran Predić izjavio je danas da će cena struje morati da se povećava u narednim godinama i da građani o tome treba da vode računa kada donose odluke o sistemu grejanja

- Činjenica je da veliki broj građana zbog cene električne energije još uvek koristi električnu energiju i za grejanje - naveo je on na skupu Kako ćemo se grejati tokom predstojeće sezone.

Naveo je da će u narednim godinama cena struje morati da se povećava i da dostigne ekonomsku cenu.

- Kada građani razmišljaju o energetici ne treba da gledaju samo aktuelni trenutak već je poželjno razmišljati unapred i u tom smislu daljinski sistemi imaju svoje mesto - rekao je on.

Rekao je da dugoročno gledano socijalna politika ne može da se vodi preko energetike, jer to urušava energetski sistem, i dodao da za socijalnu zaštitu postoji Uredba o zaštićenom kupcu i da i lokalne samouprave imaju mehanizme za podršku.

Direktor sektora za energetsko ekonomsko planiranje u EPS-u Miladin Basarić izneo je podatke kojima je potkrepio navode da se građani dosta oslanjaju na EPS za grejanje.

OPET PO DŽEPU! U Srbiji od sutra skuplja struja za 3,8 odsto!

Smanjenje temperature u hladnim mesecima za jedan stepen dovodi do povećanja potrošnje energije za 1,5 do 2,5 odsto, a razlika je bila i veća ovog oktobra kada je temperatura niža od proseka za ovu godinu. 

- U ovim prelaznim periodima kada grejna sezona počne ranije kao ove godine, desilo se da početkom godine krene grejanje, i taj prvi udar preuzima EPS sa svojim kapacitetima, tako da mi za ovih sedam dana imamo oko 3 gigavatčasova po stepenu (Celzijusa) veću potrošnju nego inače - naveo je on, precizirajući da je smanjenje od 6,5 stepeni dovelo do povećanja potrošnje za 20,5 odsto.

Direktor sektora za tehničke poslove proizvodnje eneergije u EPS-u Dejan Ostojić rekao je izneo je podatke o spremnosti kapaciteta pred ovu zimsku sezonu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
veselin022

pre 7 godina

Koliko gigabajta vdedi naša mizerna plata i naša mizerna penzije - državni sekretaru??? U vašem mozgu nema dobre računice, vaša računica je uvek jednostrana. Kad pocrkaju penzioneri i robovi (radnici) koće onda da vam plaća vaše gigabajte.Jestre li se ikada zapitali pa i stručno prekontrolisali dali Javna preduzeća u Srbiji posluju domaćinski i racionalno: koliko se u njima godišnje arči para naroda srbije van proizvodnje za "dobro bit građana". Uvedite domaćinsko poslovanje i strogu kontrolu utroška narodnih para... ukininite luksuzna preskupa putnička vozilas, za početak, i mnogo toga još u Javnim preduzećima Srbije pa onda prozivajte narod da stegnu kajiš na već mršavoj i jadnoj kičmi. Nemojte držati propoivedi, bolje se uzmite pameti i radite svoj dobro plaćeni posao... Jeli vam jasno???

Tuga

pre 7 godina

Naravno podrazumeva se da plate i penzije u narednim godinama u najboljem slucaju stagniraju,tako se u uredjenim drzavama prati rast cena.

nati

pre 7 godina

Drzavni sekretaru energetike Srbije,da li vasa inteligencija moze da izracuna, koliku platu svi vi iz EPSA primate i da napravi paralelu izmedju vas, kao manjine i ove ogromne vecine naroda u Srbiji koja jedva prezivljava sa prosecnom platom i penzijom od 25 hilj.Ako vasa inteligencija moze to da svari a da vi ne budete obrukani sami pred sobom, onda o.k.povecajte cenu struje i gledajte gde da zaturite svoju savest.\n

TITO

pre 7 godina

Ne budie glupi. MMF je rekao da struja mora da poskupi! Upalimo svece, jedimo smece - Srbija se saginjati nece ! MMF brani gejanje igrajte kolo i lozite cokanje !

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija