• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

11.10.2016

22:06

PODSTIČU EFIKASNOST! Vrhovni kasacioni sud dodelio nagrade najboljim pravosudnim organima!

Društvo

PODSTIČU EFIKASNOST! Vrhovni kasacioni sud dodelio nagrade najboljim pravosudnim organima!

Podeli vest

Vrhovni kasacioni sud dodelio večeras nagrade i priznanja najboljim i najažurnijim prvostepenim sudovima u državi, u cilju promovisanja efikasnosti, kvaliteta i inovativnosti u radu i najbolje prakse.

Predstavnicima najboljih sudova, priznanja je uručio predsednik VKS Dragomir Milojević u Vrnjačkoj banji u okviru savetovanja sudova "Sudijski dani 2016" koje je organizovao VKS.

Prvu nagradu u kategoriji ''''Povećanje broja rešenih starih predmeta u sudu u odnosu na isti period prethodne godine'''' dobio je Osnovni sud u Nišu, drugu nagradu u istoj kategoriji dobio je Treći osnovni sud u Beogradu, dok treću nagradu dele Drugi osnovni sud u Beogradu i Osnovni sud u Lebanu.

Prvu nagradu u kategoriji ''''Povećanje broja ukupno rešenih predmeta u sudu u odnosu na isti period prethodne godine'''', dobio je Prvi osnovni sud u Beogradu, drugu Osnovni sud u Leskovcu, a treću Osnovni sudu u Novom Sadu. 

Dodeljena su priznanja za doprinos unapređenju efikasnosti i kvalitetu sudskog sistema i to Višem sudu u Beogradu, Višem sudu u Novom Sadu, Osnovnom sudu u Vranju, Osnovnom sudu u Ivanjici, Osnovnom sudu u Nišu, Osnovnom sudu u Pančevu, Privrednom sudu u Leskovcu, Privrednom sudu u Nišu, Privrednom sudu u Novom Sadu, Prekršajnom sudu u Kraljevu, Prekršajnom sudu u Požarevcu.

Predsednik Vrhovnog kasacionog suda tom prilikom je istakao da je nagrađivanje sudova uvedeno u skladu sa međunarodnom praksom, u cilju izgradnje pozitivne atmosfere u sudstvu.

On je napomenuo da nagrade nisu za predsednike sudova već za sud, kao priznanje za timski rezultat.

Cilj dodele nagrade i priznanja sudovima, jeste promovisanje efikasnosti, kvaliteta i inovativnosti u radu i najbolje prakse, stvaranje podsticajnog radnog okruženja i ostvarivanje najboljih rezultata u radu sudova. 

Svetska banka je kroz projekat Multidonatorski poverenički fond (MDTF) izdvojila sredstva u iznosu od 28.000 evra za nabavku dobara za svaki nagrađeni sud u vrednosti nagrade za osvojeno prvo, drugo i treće mesto, izradu samih plaketa i priznanja i samu svečanost dodele nagrada i priznanja sudovima.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
DJovan

pre 7 godina

JOS JEDAN DOKAZ da je SRPSKO "pravosudje", ispravno KRIVOSUDJE, DRZAVA U DRZAVI.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija