• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta/Informer.rs

13.10.2016

10:12

PORESKA UPRAVA: Doneto više od 264.000 rešenja o prinudnoj naplati duga!

Društvo

PORESKA UPRAVA: Doneto više od 264.000 rešenja o prinudnoj naplati duga!

Podeli vest

Poreska uprava Srbije saopštila je da je u okviru redovne naplate poreskog duga donela 937.139 opomena poreskim dužnicima i da ima jednak tretman za sve poreske obveznike

Kako se navodi, za neplaćeni dug iz donetih opomena, pokrenuta je prinudna naplata poreskog duga donošenjem 264.007 rešenja, i to iz svih predmeta prinudne naplate.

Poreska uprava je dodala da primenjuje i zakonsku mogućnost naplate poreskog duga u postupku stečaja, kao i naplatu po odobrenim reprogramima dugovanog poreza.

Ta služba je podsetila da je poreskim obveznicima koji za to ispunjavaju uslove ponuđena mogućnost reprograma, odnosno isplate duga u jednakim ratama na period od 60 meseci.

Prema poreskim obveznicima primenjivane su mere redovne naplate, a gde te mere nisu dale tražene rezultate preduzete su mere prinudne naplate poreskog duga i to kod svih dužnika kod kojih nema zakonskih zabrana za to.
 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
nati

pre 7 godina

Derite i kozu ovom narodu sram vas bilo,ja sam jedva platila porez za stan i to dva puta,poeskoj upravi i upravi prihoda.Ostalo mi je nesto kamate u upravi prihoda koja je sad narasla na cetrdeset hiljada,lepo ste legalizovali kradju pa vam je i to malo,hocete i imovinu da oduzimate.Pitam se jel svi mi postojimo zbog vaseg poreza,ako je tako ajde svi da pomremo i kome cete onda da naplacujete,ima li neko mozga u ovoj drzavi ili zelite da nas i vi domaci dokrajcite,da ne postojimo.Budzet vam je vazniji od ljudi i ljudskog zivota.Nista nije vaznije od toga,ljudsi zivoti u Srbiji kao da ne postoje,postoji samo politika zbog koje svi treba da zivimo.Bruka i sramotan

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija