• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: beograd.in/Informer.rs

13.10.2016

19:36

(FOTO) RODITELJI PAŽNJA! Evo zašto NIKADA ne biste smeli da odvedete dete kod VRAČARA!

Društvo

(FOTO) RODITELJI PAŽNJA! Evo zašto NIKADA ne biste smeli da odvedete dete kod VRAČARA!

Podeli vest

Sujeverje i okultizam vrlo su popularni u Srbiji, pa mnogi rešenje problema traže kod vračara. U magijskim obredima često se koriste materijali biološkog porekla kao što su krv, kost životinja, delovi sa leša, voda u kojoj su kupali nekoga ko je umro, ali i olovo

Dr Tatjana Đorđević upozorava na direktne opasnosti po telesno zdravlje od rituala kojima se ljudi izlažu.

- Svaki laik, bez minimuma medicinskog znanja, može da zaključi koliko je ovo bezumno, jer ovi materijali mogu biti kontaminirani toksinima i mikrobiološkim agensima koji direktno oštećuju telesno i duševno zdravlje - kaže doktorka Đorđević za Oslobođenje.

SVEKRVA IZ PAKLA! Zagorčala mi je život VRADŽBINAMA I CRNOM MAGIJOM!

Ona ukazuje i na opasne posledice kod rasprostranjenog obreda poznatijeg kao "salivanje strave". Na ovo se odlučuju roditelji koji imaju nemirnu decu ili čija deca pate od raznih strahova.

Roditelji u svom neznanju tako žrtvuju svoju decu. U ovom obredu u vodu se baca topljeno olovo. Ali u dodiru rastopljenog metala s vodom nastaju olovni oksidi koji su veoma toksični i mogu da izazovu trovanje.

Public

- Gatare preporučuju da se ova voda pije i olovo u jonizovanom obliku se deponuje u kostima umesto kalcijuma. U stanjima stresa olovo se pokreće i vezuje za hemoglobin umesto gvožđa što može izazvati teške hemolitične "olovne anemije - objašnjava Tatjana Đorđević.

Boreći se protiv ovog duhovnog zla, Crkva je na Sedmom vaseljenskom saboru ustanovila 61. pravilo u kojem se kaže:

(VIDEO) OVO SU NAJSTRAŠNIJE VLAŠKE KLETVE! Kažu da od njih NIKO NIJE UMAKAO!

- Svako ko opšti sa duhovima služitelj je satane, a svako ko im se obraća odlučuje se od crkve šest godina.

Grčki episkop Nikolaj (Protopapas) u svoj knjizi "Crkva i Magija" konstatuje da je magija uspela da se infiltrira u sve društvene slojeve, a u zapadnom svetu je uzdignuta na nivo religije.

Kako konstatuje ovaj vladika, ni u Grčkoj, pretežno pravoslavnoj zemlji, nije bolja situacija. Samo u Atini, prema zvaničnoj statistici, ordinira 2.000 vračara, a postoje i škole za magiju.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17