• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

13.10.2016

21:36

MUDROLIJE ŽUTOG BUJKETA: Važno da RTS bude najgledaniji, inače će biti nevažan!

Društvo

MUDROLIJE ŽUTOG BUJKETA: Važno da RTS bude najgledaniji, inače će biti nevažan!

Podeli vest

Generalni direktor RTS-a Dragan Bujošević izjavio je da je RTS jedan od 17 javnih servisa u Evropi koji je najgledanija televizija u svojoj zemlji i da je "užasno važno" da bude najgledaniji, jer će u suprotnom biti "apsolutno nevažan"

- Nijedan javni servis u regionu nije najgledanija televizija u svojoj zemlji. RTS je jedan od 17 javnih servisa u Evropi koji je najgledanija televizija u svojoj zemlji i nalazimo se u najboljem društvu sa engleskim BBC-em, nemačkim ZDF, Švedskom televizijom, italijanskim RAI... Uglavnom su javni medijski servisi najgledaniji u najrazvijenijim delovima Evrope i naravno simbol svega toga je BBC - rekao je Bujošević u intervjuu za nedeljnik Ekspres.

On je ocenio da se ponekad očekuje od RTS-a da "nosi barjak ili vlasti ili opozicije", ali je dodao da javni servis ne treba da nosi nijedan od ta dva barjaka, već treba da bude ozbiljna, pristojna televizija, da bude stabilizator i političkog i društvenog života Srbije.

- On je osigurač političkog života da ne dodje do neke nekontrolisane eksplozije. Ako nemate jak i stabilan RTS, ako je RTS minorna TV stanica, neko će u ovoj zemlji za dva miliona evra da izabere i predsednika i premijera Srbije - rekao je Bujošević.

Na pitanje da li se u RTS-u doživljavaju kao pritisak kada vladajuća partija optužuje tu kuću, Bujošević je rekao da to doživljava kao "nepotrebnu trapavost" i da bi političari u Srbiji treba da nauče da reaguju na "normalniji način".

- Nemam ništa protiv da neko iznosi svoje stavove o RTS-u, samo bih voleo da ti stavovi budu argumentovani. Nismo savršeni, umemo da pogrešimo i imali smo očiglednih grešaka. Mislim da političari u Srbiji treba da nauče da reaguju na to na jedan normalniji način. Nećete takvu vrstu obraćanja javnom medijskom servisu videti u Engleskoj ili Nemačkoj. Hajde da se ugledamo na njih - rekao je direktor RTS.

Bujošević je izrazio zahvalnost Vladi Srbije što je omogućila RTS-u stabilno finansiranje, navodeći da se to godinama nije dogodilo i da RTS nikada nije znao koliko će imati novca, ali je dodao da RTS još nema dovoljno finansiranje i da se nada da će to biti ostvareno dogodine.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
DUSAN

pre 7 godina

Ustupi samo deseti dio novca koji trosis na RTS-u tel.PINK pa da vidimo ko ce bit najgledaniji.Oni sami sebe finasiraju i imaju gledanost skoro kao vi A vi rncite narodni novac i stalno se hvalite kako ste najgledaniji.

Boban

pre 7 godina

Smeniti kompletnu žutu bagru sa RTS-a, ovo su laži koje iznosi ovaj žutokljunac. Ako su javni servis, koji plaćaju građani koji imaju strujomere neka ukine reklamie koje ne želimo da plaćamo, a nemamo sa čim ni da kupujemo!

aleksandra

pre 7 godina

E moj ŽUTI ko danas gleda RTS - niko Odavno ste trebali biti ugašeni. VI STE KRVOPIJE OVOM NAMUJČENOM NARODU......

nari

pre 7 godina

Nije tacno da je RTS najgledanija tv,ja je ne gledam a i svi koje znam uglavnom gledaju iformativni program na Pinku.Bujke,ispalili te iz EU,ne salju ti dovoljno evrica pa si resio da se okrenes domacem budzetu. Odjednom ces postati veliki pravednik i patriota.\n

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija