• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta/Informer.rs

18.10.2016

12:42

MIODRAG POLEDICA: U Srbiji se gradi 250 kilometara autoputa!

Društvo

MIODRAG POLEDICA: U Srbiji se gradi 250 kilometara autoputa!

Podeli vest

U Srbiji se trenutno gradi oko 250 kilometara autoputa i angažovano je preko 600 gradjevnskih kompanija koje su glavni izvodjači ili podizvodjači, izjavio je danas državni sekretar u Ministarstvu gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Miodrag Poledica

- Od Niša prema bugarskoj granici gradi se 86 kilmetara autoputa, koji će se u raznim fazima puštati u saobraćaj, od Leskovca prema makedonskoj granici gradi se 74 kilometra puta, a od Beograda prema Preljini 100 kilometara - rekao je Poledica na Ekonomskom samitu Srbije u Beogradu.

Prema njegovim rečima, kada se završe deonice na medjunarodnim koridorima ostaje da se ubrzaju procedure na graničnim prelazima.

- U saradnji sa EU pokušavamo da nadjemo modalitete da pojednostavimo sve formalnosti na graničnim prleazima kako bi na železničkim graničnim prelazima smanjili vreme zadržavaje vozova za duplo - rekao je on.

Istakao je i da će se raditi na izgradnji logističkih centara i najavio da će jedan takav biće izgradjen u Batajnici, na 80 hektara.

- Cilj nam je da pored izgradnje puteva, železničkih pruga, logističkih centara i mostova pokušamo da pomognemo privredi i gradjanima i smanjimo logističke troškove, vreme putovanja, skladištenja i čuvanja zaliha, kako bi naša privreda mogao da ima koristi od velikih investicija u transportnu infrastrukturu - rekao je Poledica.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
bORA

pre 7 godina

Covek ladno slaga,a da ni trepnuo nije.Kaze da se gradi 100 km autoputa od Beograda do Preljine,a gradi se samo na toj deonici put od Preljine do Ljiga (40 km).A put koji se navodno gradi od Surcina do Obrenovca pa do Lajkovca i Uba,nije ni u nagovestaju.Za taj deo autoputa nema ni projekta,nema ni eksproprijacije,nema ni para,znaci taj deo je imaginacija,a do pocetka njegove gradnje proteci ce jos mnogo vode Savom.Zbog ove izjave ovaj drzavni sekretar treba da leti iz drzavne uprave.On je obican lazov na javnoj sceni.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija