• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

18.10.2016

13:39

OSNOVCI U PREDSEDNIŠTVU! Toma Nikolić dočekao učenike koji su osvojili četvrto mesto na Evropskom takmičenju

Društvo

OSNOVCI U PREDSEDNIŠTVU! Toma Nikolić dočekao učenike koji su osvojili četvrto mesto na Evropskom takmičenju

Podeli vest

Predsednik Tomislav Nikolić danas je u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike Srbije dočekao učenike četvrtog i petog razreda naših osnovnih škola, koji su osvojili četvrto mesto na prestižnom 31. Evropskom takmičenju u poznavanju saobraćaja održanom u gradu Ústí nad Labem u Češkoj

Najbolji osnovci su imali priliku da na sastanku sa predsednikom Republike podele svoje pozitivne utiske sa takmičenja, na kom su se u konkurenciji od 23 zemlje izborili za visoko četvrto mesto.

Svake godine hiljade osnovca u okviru takmičenja „Šta znaš o saobraćaju“ koje AMSS organizuje već skoro pola veka, nadmeće se u poznavanju saobraćajnih propisa i veštini vožnje bicikala, čime stiču znanje neophodno za bezbedno učestvovanje u saobraćaju.

U ime organizatora sastanku je prisustvovao i generalni sekretar AMSS, Predrag Đurđev, koji je predstavio takmičenje „Šta znaš o saobraćaju“ - projekat koji se pokazao kao najbolji način rada sa decom kada je u pitanju usvajanje saobraćajne kulture kod najmlađih.

Ovom prilikom ukazano je na važnost preuzimanja svih mera za pravilno i savesno učestvovanje u saobraćaju, posebno kroz edukaciju, ne samo mladih, već i odraslih, koji su prvenstveno nosioci odgovornosti u saobraćaju.

Na ovogodišnjem evropskom takmičenju Srbiju su predstavljali Nikola Jović iz Niša, Miljana Veselinović iz Niške Banje, Petar Lukić iz Sremske Mitrovice i Leonela Cifrić iz Ruskog Krstura.

Predan rad u kontinuitetu doneo je dobre plasmane naše reprezentacije i na dosadašnjim nastupima na evropskim takmičenjima: srebro 2012, zlato 2013 i 2014, kao prošlogodišnje i ovogodišnje četvrto mesto.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija