• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: N. Š.

18.10.2016

19:36

ZBOG UKIDANJA VIZA: Oko 100.000 Kineza dolazi u Srbiju!

Društvo

ZBOG UKIDANJA VIZA: Oko 100.000 Kineza dolazi u Srbiju!

Podeli vest

Bezvizni režim sa Kinom je od neprocenjive važnosti za dolazak kineskih turista i Srbija ih spremno čeka. Turista iz Kine u Evropi potroši čak 600 evra dnevno, kaže ministar Rasim Ljajić

Oko 100.000 turista iz Kine posetiće Srbiju u narednih nekoliko godina zahvaljujući tome što će naša zemlja vrlo brzo imati bezvizni režim sa Kinom, kaže za Informer ministar trgovine i turizma Rasim Ljajić.

Dačić: Srbija prva ukida vize Kini!

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je za Informer da je Srbija prva zemlja u Evropi sa kojom je Kina spremna da potpiše ukidanje viza.
- Ukoliko kineska vlada prihvati predlog Srbije, građanima vize neće biti potrebne za boravak do 30 dana, a ta odluka bi mogla da stupi na snagu do kraja godine. To će imati velike pozitivne posledice na razvoj saradnje u svim oblastima - od političkih odnosa, ekonomije, do turizma. Očekujemo veliki broj kineskih turista u Srbiji, a i za naše građane je to dobra vest. I kineski biznismeni moći će da dolaze bez viza, a ojačaće se i saradnja u oblasti kulture, nauke, obrazovanja - kaže Dačić.

On navodi da se u godinama pred nama očekuje pravi turistički bum kineskih turista u Srbiji, koji putuju po svetu u velikom broju i poznati su po tome da dosta potroše.

Srbija spremna

Srbija je predložila Kini da obe zemlje ukinu međusobne vize, a ova mera najverovatnije stupa na snagu do kraja godine.

SJAJNA VEST! Srbija i Kina ukidaju vize!

Ministar Ljajić kaže da će više Kineza stići u Srbiju, naročito kada se otvori direktna avio-linija od Beograda do Pekinga.

- Bezvizni režim sa Kinom je od neprocenjive važnosti za dolazak kineskih turista i Srbija ga je spremna dočekala. Turista iz Kine u Evropi potroši čak 600 evra dnevno. Oko 117.000.000 Kineza godišnje otputuje u inostranstvo gde "ostave" čak 292 milijarde evra. Ubrzo se očekuje otvaranje direktnog leta od Beograda do Pekinga, što će najviše uticati na masovan dolazak Kineza - navodi Ljajić.

Public

On kaže da će Srbija kineskim turistima, pored Beograda, predstaviti i srpske banje i planine, ali i turističku turu "Putevima Valtera", nastalu zahvaljujući velikoj popularnosti koju u Kini ima preminuli glumac Bata Živojinović i njegov film "Valter brani Sarajevo".

- Više od 50 odsto stranih turista koji doputuju u Srbiju ostanu u Beogradu. Takav je slučaj i sa Kinezima. Pored toga, interesantna im je naša istorija i tradicija, a dosta vole i Dunav. Srbija će zajedno sa Bosnom i Hercegovinom predstaviti i turu "Putevima Valtera", koja obuhvata obilazak Beograda, Oplenca, Zlatibora, Drvengrada na Mećavniku, Višegrada i Sarajeva - dodaje Ljajić.

Vole Noleta

Direktor Turističke organizacije Beograda Miodrag Popović kaže da Kinezi koji putuju imaju između 36 i 65 godina i godišnje posete najmanje po tri-četiri destinacije.

Public

- Njih jako interesuju srpska kultura, tradicija i folklor. Pre nego što pođu na put, obavezno se informišu putem interneta. Mnogo polažu na tačnost, tako da je važno da se od predviđenog plana obilaska ne odstupa. Što se tiče hrane, nisu izbirljivi i hoće sve da probaju. Međutim, obavezno pitaju i za najbolje kineske restorane - navodi Popović i dodaje da pored Bate Živojinovića, Kinezi obožavaju i Novaka Đokovića.

- Kinezima su, inače, najbolji promoteri javne ličnosti. Čovek koji je pobedio na takmičenju "Prvi glas Kine" sada radi kao promoter Los Anđelesa. Ako bismo i mi privukli nekog poznatijeg Kineza u Srbiju, to bi im bio motiv da dolaze u većem broju - smatra Popović.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
PETROVGRAD

pre 7 godina

То је била идеја Др. Мире Марковић још 1991 год., сада је реализују. Никада није касно, ако је идеја исправна.

qwerty

pre 7 godina

I ideja Mire Markovic je bila da njen sin ne ide u skolu, da svercuje parfeme, da vozi automobile i druzi se sa kriminalcima. I tako je i bilo, cela Srbija je poslusla.

Dragan

pre 7 godina

uvek je jako zanimljivo citati one koji misle da su pojeli svu pamet ovoga sveta. vidis da je vozio ferarija , jeste , da je svercovao cigare , prosto neverujem jer je osudjen neko drugi i to iz "Drzavne Bezbednosti" zbog tog posla.... Ali Gospodo vama je najlakse osudjivati nekoga koga mrzite jer mu je Tata bio Milosevic. A samo da vas pitam , Kako bi se vi poneli da ste bili na mestu Tadasnjeg predsednika Drzave ili da ste VI njegov SIN... ISTO TAKO jer su Balkanci a posebno moji Srbi MEGALOMANI i zive po sintagmi " Da Komsiji crkne Krava " i onoj " Nek svi imaju ali ja bar dva puta vise "

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija