• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

19.10.2016

09:35

OZBILJAN PROBLEM! Bolnici u Ćupriji potrebno najmanje deset lekara, HITNO!

Društvo

OZBILJAN PROBLEM! Bolnici u Ćupriji potrebno najmanje deset lekara, HITNO!

Podeli vest

Opštoj bolnici u Ćupriji, jednoj od najvećih zdravstvenih ustanova između Beograda i Niša na "koridoru 10", potrebni su lekari svih specijalnosti, a situacija bi uskoro mogla biti još teža jer 50 lekara ima više od 55 godina, izjavio je danas Tanjugu direktor bolnice Slobodan Gajić

- Mnoge specijalnosti su ugrožene - rekao je Gajić.

Nedostaje nam, trenutno, više od deset lekara raznih specijalnosti, sa ovim podatkom se slaže i Ministarstvo zdaravlja, Fond zadravstvenog osiguranja ne misli tako, a problem je što je odlukom Vlade Srbije zabranjeno zapošljavanje u zdravstvu, dodao je Gajić.

Problem nedostatka lekara u bolnicama, nije samo specifikum Ćuprije, situacija je slična u gotvo svim ustanovama u Srbiji, kaže Gajić.

- Kod nas je to izraženije, jer 50 lekara ima više od 55 godina, i na pragu su odlaska u penziju, a od prijema mladog lekara do zavrsene specijalizacije i još dve tri godina prakse uz stare kolege, treba sedam, osam godina - rekao je Gajić.

Svakom odeljenju ove bolnice, a ima ih više od deset, nedostaje bar po jedan lekar, a sada su nam potrebni lekari na psihijatriji, deramtovenerologiji, grudnom odeljenju, na nefrologiji, lekari za Službu urgentne medicije, anasteziolozi, precizirao je Gajić.

Bolnica u Ćupriji je sa ovim problemom upoznala Ministasrtvo zdravlja, a juče i komisiju ministarstva koja je bila u inspekciji ovoj ustanovi.

Sa ostalim medicinskim osobljem nema problema, dodao je Gajić.

Bolnica u Ćupriji, koja je jedna od najstarijih u Srbiji, osnovana je 1881.godine, sada pokriva područje šest opština Pomoravskog okruga, koji ima oko 270.000 stanovnika, ali dolaze i pacijenti iz opština Varvarina, Ražanja, Ćićevca i Kruševca.

U sastavu bolnice je i Regionalni centar za opekotine koji zbrinjava bolesnike iz cele istočne Srbije i dela južne: Leskovca, Vranja, Niša...

Bolnica ima 470 postelja i u njoj radi više od 150 lekara raznih specijalnosti.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
filipfilipovic

pre 7 godina

Nije ni cudo da u III milenijumu ostanemo bez lekara a pacijenti ce ici kod nadrilekara ili gatara.Godinama strucnjaci odlaze i prvi smo u EU i mnogo vise po izvozu pameti u svetu.Zasto Svaba nebi uzeo lekara ili inzenjere svih struka kada nije u njih ulozio ni jednu marku ili euro.Niko nije lud da u zemlji Srbiji stazira godinama besplatno, radi za platu 300-400eura a politicari sa falsifikovanim diplomama i kupljenim diplomama zaradjuju 5-10000 eura setaju se drzavnim automobilima i zive u luksuzu.Uskoro semo biti zemlja sa najvecom populacijom u domovima staraca.Sacuvajmo sela i gradove juzno od Beograda i spasimo omladinu bez posla kako nebi otisla trbuhom za kruhom.

cika Mitko

pre 7 godina

Ne bojte se nece stari u penziju, ne mogu i numeju oni da zive bez mita. Verujem da gospodin MITO se nigde vise ne koristi nego u Cupriji. Pola Pomoravlja radi u inostranstvo, stari ostali ko kuca, moraju na lecenje. Zato Niko i ne gleda bolesnike kad dodju sa teritorije opstine Rekovac gde vlada siromastvo. Kad siromasna baba ponudila 50 evra jednom sefu odelena, odgovorio joj "Hvala baba doruckovao sam".Cista istina, pa vi tolmacite kako hocete.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija