• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta/Informer.rs

25.10.2016

22:26

LONČAR: Plan države je nulta tolerancija prema korupciji!

Društvo

LONČAR: Plan države je nulta tolerancija prema korupciji!

Podeli vest

Ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar izjavio je večeras da je plan države nulta tolerancija prema korupciji, pa tako i u zdravstvu

On je, gostujući na RTS-u kazao da ništa ne sme da bude tajno - ni šta se kupilo od materijala ni koliko, ni od koga.

-Sredićemo sistem od temelja. Nema besplatnog zdravstva, ali moraju realne cene usluga da se naprave, da građani znaju koliko šta košta -rekao je Lončar. 

On je kazao i da direktori treba da rešavaju probleme i organizuju posao na najbolji način, a ne da sede u foteljama. "Nećete valjda biti direktor, samo da bi da biste se tako zvali?", upitao je ministar.

On je dodao da su tokom kontrole Ministarstva u zdravstvenim ustanovama u Srbiji uočene brojne proceduralne greške, od prijema u zdravstvenu ustanovu do izdavanja otpusne liste.

- Najgore je kada problemi u zdravstvu pređu na polje politike. Svi moraju da se odluče da li hoće da spreče dešavanja poput onih u Loznici ili da ih prebace na polje politike -rekao je Lončar i dodao da struka mora da se izbori da se ne bi dešavale stvari poput smrti dečaka iz Loznice. 

On je dodao da na birou rada nema urologa ili drugih specijalista, jer godinama nisu davane specijalizacije, ali i zbog odlaska ljudi u penziju ili na druga radna mesta. 

- Hoćemo da zapošljavamo, da do kraja godine zaposlimo još 200 lekara. Ima mnogo stvari koje moraju da se menjaju - na primer Republički fond za zdravstveno osiguranje (RFZO), koji ne sme da bude birokratska kločnica - rekao je Lončar.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Lala iz Banata

pre 7 godina

Једино кад на власт дођу... - Комунисти...!! Само је код њих за корупцију предвиђена... - СМРТНА КАЗНА !! ....Па ко воли - нек изволи...!!

marko

pre 7 godina

Plan naroda je nulta tolerancija prema izdajnicima srbije.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17