• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

28.10.2016

18:58

RAT UNS I NUNS, SMAJLOVIĆ OPTUŽUJE: Obradović je ratni huškač!

Društvo

RAT UNS I NUNS, SMAJLOVIĆ OPTUŽUJE: Obradović je ratni huškač!

Podeli vest

Predsednica UNS Ljiljana Smajlović podsetila je juče da je Tužilaštvo za ratne zločine svojevremeno sumnjičilo šefa NUNS Vukašina Obradovića kao ratnog huškača!

Isprovocirana Obradovićevim "savetima" mladim novinarima "Politike" da se ugledaju na njega i zbog promene uređivačke politike daju otkaz u ovom listu (?!), Smajlovićeva je u kolumni u "Nedeljniku" upitala kako Obradović uopšte nekom može da drži moralne pridike.

Dmitrović: Vukašin je moralna nakaza!

Glavni urednik "Večernjih novosti" Ratko Dmitrović ocenjuje da je Obradović "osoba dostojna svakog prezira".
- Vukašin je moralna nakaza, čovek pun kompleksa, podvojena ličnost koja sve čini da retušira sopstvenu biografiju. On je višestruki konvertit koji beži sam od sebe, povremeno susreće Vukašina iz mlađih dana, odriče ga se i beži u novu ljušturu, u kojoj jeste i u kojoj će zauvek biti podstanar - zaključuje Dmitrović.

Novinar bojovnik naslov je okvira unutar šire ratne reportaže koju su u oktobru 1991. u 'Ekspresu' potpisali Vukašin Obradović i Jelenko Slatinac, a tužilaštvo je taj uradak proglasilo okidačem konkretnog ratnog zločina.

U to su vreme tužilaštvo i NUNS zajedno zastupali tezu da su srpski ratni zločini bili direktni proizvodi novinarskog podstrekavanja na genocid, pa je nekako ispalo da bi vukovarski novinar Siniša Glavašević i danas bio živ samo da srpske paravojne jedinice koje su na Ovčari pobile hrvatske ratne zarobljenike, među kojima i Glavaševića, nisu pročitale Vukašinov i Jelenkov tekst o tome kako je u kući hrvatskog novinara uz arsenal oružja pronađen i broj telefona Franje Tuđmana, navodi Smajlovićeva.

Ona dodaje da je Obradović tek nedavno, 25 godina kasnije, ustvrdio da reportažu "nije pisao on, već da ga je 'pokojnik' potpisao" (kolega Slatinac je preminuo pre dve godine, prim. ur.):

Neću da budem cinična i da pitam zašto se predsednik NUNS nije pobunio protiv svog potpisa još ratne 1991, ali moram da pitam: Ako je zaista zbog Vukovara napustio 'Ekspres', kako sada grmi, zašto je čekao 1994?

Obradović, baš kao ni ostali istaknuti članovi NUNS, juče nije želeo ovo da komentariše.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
miroljub

pre 7 godina

Gospodo novinari ! Snosite veliku krivicu za stanje u društvu, često prevazilazite i ekstremne političare. Javni mediji ni mi čitaoci nismo dužni pratiti vaše privatne prepirke, a ako to već radite javni mediji nisu pravo mesto.Sramota. Ne podržavam niti jednu stranu već govorim ono što osećam. Privatno ili na vašim novinarskim forumima rešavajte ovakve i slične stvari. Lep primer dajete mlađim kolegama i nama čitaocima.

perica

pre 7 godina

Zanimljivo da se eto u novinarsrvu, u politiku, u zdravstu, sudstvu, sportu bas svuda prepoznaju nesposobni, zli i bahati samo im niko nista nemoze !Kako je to moguce !? Politicari su cudo jer nogu da tuku ljude [canak] , mogu da uzurpiraju [sutanovac] mogu da se bave svacim [ceda] mogu da cepaju Srbiju [ugljanin] i niko im godinama nista nemoze !

Izbori 2024

TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija