• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. M.

28.10.2016

19:25

SKANDAL! PIJANI LEKARI LEČILI U LOZNICI?! U bolnici koja je odgovorna za smrt malog Radenka(8) doktori piju i na radnom mestu!

Društvo

SKANDAL! PIJANI LEKARI LEČILI U LOZNICI?! U bolnici koja je odgovorna za smrt malog Radenka(8) doktori piju i na radnom mestu!

Podeli vest

Novi direktor Opšte bolnice u Loznici dr Zoran Kovačević priznao da su u ovoj ustanovi neki lekari pijani lečili pacijente. Otac Radenka Nikodinovića: To je tačno! Mislim da je i doktor Bojanić bio pijan kad je lečio mog pokojnog sina

Doktor Zoran Kovačević, novi direktor Opšte bolnice u Loznici koja je odgovorna za smrt malog Radenka Nikodinovića (8), priznao je da su lekari u ovoj ustanovi pijani lečili pacijente!

Kovačević je za RTV Podrinje otkrio da je u ovoj bolnici bilo slučajeva da lekari piju na radnom mestu, ali nije naglasio da li je među njima i ortoped Dobrivoje Bojanić, koji je nesavesno i nestručno lečio prelom podlaktice Radenka Nikodinovića iz Kozjaka kod Loznice, zbog čega je dečak preminuo. Sa druge strane, Radenkov otac Milan veruje da je doktor Bojanić bio pijan čak i na dan kada je pregledao njegovog sina, u subotu 1. oktobra.

ORTOPEDA BOJANIĆA SKLONILI ZBOG GNEVA JAVNOSTI Iako se veruje da je odgovoran za smrt malog Radenka ne mogu da ga suspenduju!

Kazne za pijance

Prema rečima novog v. d. direktora dr Zorana Kovačevića, praksa konzumiranja alkohola na radnom mestu u Opštoj bolnici u Loznici od sada će biti strogo zabranjena i rigorozno sankcionisana.

Došao sa svadbe na dežurstvo?!

Kako se priča po Loznici, doktor Dobrivoje Bojanić je u subotu 1. oktobra, na dan kada je prvi put pregledao Radenka Nikodinovića, bio na svadbi kod jednog svog prijatelja lekara. Pre i posle podne je bio na veselju, a predveče je stigao u bolnicu, kada mu je jedan od pacijenata bio i mali Radenko. Ipak, nema potvrde da je Bojanić trenutku kada je pregledao dečaka bio pod dejstvom alkohola.

Javna je tajna da lekari u Loznici piju na radnom mestu
Milan Nikodinović,
Radenkov otac

- Dok sam ja na ovoj poziciji uvešće se nulta tolerancija za konzumiranje alkohola na radnom mestu i to se neće tolerisati ni pod tačkom razno! Nažalost, priznajem da je takvih slučajeva bilo u našoj bolnici, ali to se više neće desiti. Biće rigoroznih kazni i sprovođenja disciplinskih mera. Takođe, svi će morati da poštuju radno vreme od sedam do 15 sati, uredno vode medicinsku dokumentaciju i brinu o higijeni, što do sada nije bio slučaj. Neće biti dozvoljeno ni pušenje, jer i toga je bilo - ističe dr Kovačević.

Novinari Informera juče su pokušali da od direktora Kovačevića dobiju pojašnjenje da li je među lekarima koji piju na radnom mestu spadao i ortoped Dobrivoje Bojanić, koji je nesavesno lečio Radenka Nikodinovića. Međutim, on nije želeo da nam da bilo kakav komentar, uz obrazloženje da je na važnim sastancima.

ODGOVORAN ZA SMRT MALOG RADENKA OPET RADI: Doktor potura priče da su roditelji dečaka vodili kod nadrilekarke!

Informer

Priznajem, bilo je slučajeva alkoholizma u našoj bolnici, ali to se više neće tolerisati
Dr Zoran Kovačević,
v. d. direktora Opšte bolnice u Loznici

Međutim, Kovačevićevu izjavu u potpunosti je potvrdio i Radenkov otac Milan Nikodinović, koji tvrdi da je i doktor Dobrivoje Bojanić pio na radnom mestu, možda čak i onog dana kada je pregledao njegovog pokojnog sina.

- To da loznički lekari piju javna je tajna! Za Bojanića svi živi znaju da voli da popije i da je dolazio u alkoholisanom stanju na posao, ali isto važi i za ostale njegove kolege. Čak se i pojavila slika na društvenim mrežama gde se vidi kako se lekari goste, a doktor Bojanić sedi na čelu stola sa limenkom piva. Zato sam ja i rekao ranije medijima da je možda bio pijan i dok je lečio mog sina. Kako vreme prolazi, sve gore stvari se otkrivaju - očajan je Nikodinović.

Ozbiljan prestup

Predsednik Udruženja za zaštitu prava pacijenata Miroslav Petrović ističe da je slučaj sa osmogodišnjim dečakom iz Loznice velika tragedija i da su ovakvi kardinalni propusti u medicini nedopustivi!

- Strašno je što uprkos ovakvim činjenicama i dalje niko ne odgovara, a još strašnije je što je ovaj slučaj iz Loznice samo kap u moru! Po svim načelima, svi lekari koji su dolazili u alkoholisanom stanju na posao i tako pregledali pacijente ne bi više nikada smeli da leče ljude - kaže Petrović.
 

Danas konačni rezultati obdukcije

Javni tužilac u Loznici Zoran Nestorović najavio je da bi danas trebalo da budu poznati detaljni i konačni rezultati obdukcije tela Radenka Nikodinovića, nakon čega će biti jasnije kolika je u ovom slučaju odgovornost lekara iz Loznice. Podsetimo, pored ortopeda Dobrivoja Bojanića, Radenkovi roditelji su za nemar optužili i pedijatre koji nisu primetili infekciju na ruci njihovog sina.

 

 

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Lala iz Banata

pre 7 godina

Не може пијан - за волан...А за "Рендген" ... - Може...!!

nada

pre 7 godina

Pa u nasim bolnicama u vecini slucajeva radi nestrucno osoblje jer ono sto vredi otislo je van granica.Pored seksualnih skandala sada i alkohol potresa. Nazalost nemogu svi ici kod privatnika jer je zemlja na ivici siromastva tako da smo prepusteni ovakvim nazovimo lekarima!!!!!!!!!!!!

Maja

pre 7 godina

Narod je kriv zbog toga. Koliko hektolitara viskija, rakije ste poklonili doktorima Srbije, pogotovo hirurzima?

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija