• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Blic/Informer.rs

28.10.2016

22:21

OČAJNA MAJKA NESTALOG DEČAKA IZ BEOGRADA: Ribari su videli mladića kako skače sa mosta, policija nam ništa ne javlja!

Društvo

OČAJNA MAJKA NESTALOG DEČAKA IZ BEOGRADA: Ribari su videli mladića kako skače sa mosta, policija nam ništa ne javlja!

Podeli vest

Radoslava Radovanović, majka mladog Dragutina (17) koji je pre tri dana nestao u Beogradu da je porodica dobila poruku od ribara koji tvrdi da je u utorak oko 22 sata video mladića kako skače sa Brankovog mosta

- Nama policija još ništa nije javila. Rekli su nam samo da ne mogu da angažuju ronioce jer je u ovo doba godine voda mutna i hladna i da jedino možemo da čekamo da njegovo telo ispliva... - kaže za "Blic" Radoslava, inače docent na Veterinarskom fakultetu u Beogradu.

Iako želi da veruje da je njen sin živ, Radoslava kaže da je svesna da jedino što sada čeka jeste potvrda smrti njenog Dragutina.

Kako kaže, Dragutin je inače učenik Srednje muzičke škole "Mokranjac", svira klavir, i izuzetno je nadareno dete.

- I previše je osetljiv. Prošle zime je bio u dnevnoj bolnici u "Palmotićevoj". Konstatovali su da ima depresivne epizode, ali mu nisu dali nikakve lekove. Išao je na psiho terapije i stvari su počele da idu u dobrom smeru. Imao je veliku podršku od mene i sestre Teodore - kaže Radoslava.

NESTAO MLADIĆ IZ BEOGRADA: Majka strahuje da je skočio sa Brankovog mosta!

Ona misli da su okidači za Dragutinov skok u Savu bili nedavno samoubistvo njegovog druga iz škole "Stanković" i godišnjica smrt njenog oca, Dragutinovog dede, za koga je bio veoma vezan.

Facebook

- Dragutinov drug se ubio u nedelju. U utorak je u školi bila komemoracija. Dragutin je bio strašno pogođen. U ponedeljak ga je razredni savetovao da ne ide na komemoraciju. Uveče je pričao sa mnom. Rekao je da je taj dečko bio jako fin, dobar, povučen, da niko nije sumnjao da može da se ubije, ali i da je on to sigurno planirao jer je prethodno obrisao sve profile sa društvenih mreža. Dogovorili smo se da u utorak ide u školu i da ne ide na komemoraciju. Ja sam otišla na službeni put, ali on me nije poslušao. Umesto u školu, otišao je na komemoraciju - priča ona.

Kako kaže, nije joj jasno gde je otišao posle komemoracije.

- Tu ima nekih rupa u vremenu i prostoru posle komemoracije. Bio je na Kalemegdanu jedno vreme sam. Zvao je jednu drugaricu, ali ona nije mogla da dođe. Posle se video sa devojkom. Ona ga je poslednja videla. Njoj je oko 22 sata i poslao oproštajnu poruku. Ubio se na godišnjicu dedine smrti. Zato je u poruci i napisao da ga sahrane pored njega. Pored dede, za koga je bio veoma vezan - kaže Radoslava.

Društvo bi sada, kako kaže Radoslava trebalo da se zapita zašto su u dva dana, dvojica učenika muzičkih škola izvršila samoubistvo.

- Dragutin je na plećima nosio velike probleme. Moj otac nije umro prirodnom smrću. Zgažen je na pešačkom prelazu. Imao je teške povrede, ali lekari nisu hteli da ga operišu jer je star. Umro je mesec dana kasnije. Tužilaštvo nije pokrenulo postupak, iako se zna ko je izvršilac. Čak su pokušali da od mog oca naprave pijanca, koji je navodno pešački prelazio sa flašom u ruci. Moj otac je bio ugledni inženjer, star, ali je živeo sa nama. Nije bio pijanac, i Dragutina je sve to veoma pogodilo. Ja sam u utorak bila na putu, na seminaru Srpskog društva za osvetljenje, gde sam držala predavanje posvećeno mom ocu - kaže Radoslava.

Dragutin je, kako ona tvrdi, teško podneo i razvod roditelja.

- Nije imao dobar odnos sa ocem. Jedinu podršku da se bavi muzikom je imao od mene. Alimentacija koju je sudila odredila je skandalozno mala, pa se nosio i sa finansijskim problemima, a bio je izuzetno osetljivo dete. Nosio je velike probleme na svojim nejekim plećima - kaže Radoslava.

Dragutinova sestra Teodora kaže za "Blic" da i dalje čekaju vesti iz policije, ali da ih još nema. Teodora je prva vest o nestanku brata objavila na svom FB profilu, pozivajući da se jave svi koji imaju bilo kakvu informaciju o njemu.

- Nikakvog traga nemaju. Njegov telefon je isključen od utorka uveče - kaže Dijana.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
ljiljana

pre 7 godina

Gledala sam majku veceras u emisiji odavno nisam videla hladniju osobu ja sam plakala a ona nasminkana nacifrana vazno da je na tv prica o sinu kako su neki ljudi videli da neko skace s mosta i misli da je to njen sin a ni suzu da pusti kao da prica o nekom komsiji ja sam plakala a ona nista jadno dijete nadam se da je zivo ova majka nije nikakva majka.

MatijaBG

pre 7 godina

Stvaraju decu da se izivljavaju na njima...ova slika s macom doslovno para dušu svakog empatičnog bića...:(

mil

pre 7 godina

@ljiljna sram te bilo! Kakav ste narod postali, spremni samo da osudjujete, rugate se, podsmehujete, a ne vidite svoju duhovnu bedu. Najjaci utisak ove price je to sto majka izgleda \"hladno\"!? Mozda je, zapravo, srecna sto je ostala bez sina? Talogu ljudski! Ni da pises nisi naucila, ali si jedva docekala da iskomentarises izgled majke posle ovakve tragedije! I vas neka je stid, sta objavljujete. Ova zemlja je dotakla dno u svakom pogledu. Narod neproduhovljen, obesan, isfrustriran, jadan. Jezivo.

mr burns from simpsons

pre 7 godina

dobro, danas svaka rupa ima nadgledanje kamerama a zar je toliko tesko pokriti kamerama vec inace zloglasni most?

Deda Zvonce

pre 7 godina

Све су то последице десоцијализације друштва широм света. Покушај да се преко друштвених мрежа надокнади природна потреба за комуникацијом са другим људима не може да замени лични контакт, дружење, да ,,омиришеш" саговорника, додирнеш га.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija